Nemzetellenes génhulladékok letörték a Margitszigetre vezető bejáróhíd egyik Szent Korona-díszének keresztjét. A gyalázatos cselekmény érdekessége nem csak az, hogy a hazai sajtó egy árva szóval nem tudósított róla, hanem az is, hogy a tett színhelyét őrző-védő cégek éjjel-nappal vigyázzák.

A Szent Koronáról letörték a keresztet (Fotó: Hering)
Még át sem adták a fölújított Margit hidat, génhulladékok máris letörték az egyik újrafaragott Szent Korona keresztjét. A Margit hídon és a Margitszigetre vezető bejárón legalább egy tucat Szent Koronát faragtak újjá a címerrel együtt, úgy ahogyan az a híd 1945-ös fölrobbantásáig volt. Nemzetellenes családi hátterű, csámpás ifjú génhulladékok azonban nem sokáig nézték jó szemmel a magyarság egyik legszentebb nemzeti és vallási jelképét: szeptember első napjainak egyik éjszakáján letörték a ferde keresztet a Szent Koronáról a margitszigeti bejáróhíd jobb oldalán.
A gyalázatos eset furcsasága az, hogy a Margit hídon és környékén éjjel-nappal őrség vigyázza a munkagépeket és a fölújításhoz szükséges építőanyagokat, ám érdekes módon senki nem vette észre a génhulladékok minden valószínűség szerint nem kis zajjal járó kereszttörését. A fölújított Margit hídon és a Margitszigetre bevezető hídon mindegyik Szent Korona érintés közelben van, ezért nem elképzelhetetlen, hogy a végbéllények a jövőben is meggyalázzák őket.
Hering József – Kuruc.info