Vasárnap 11 óra után borzalmas időtöltéssel gyötörtem magam: megnéztem a Vidám Vasárnap című eszement produkciót a cionista ATV-ben. Németh Sándor „vezető lelkész” sok ostobaságot összehordott, szokása szerint állandóan Izraelt emlegette, az összecsődített agymosott banda pedig bőszen bólogatott. De valami rendkívüli esemény mégiscsak történt.

Németh Sándor „szentbeszédében” ugyanis a következő meglepő kijelentést tette: „Lesz keresztény holokauszt!” A kinyilatkoztatás elhangzását követően mintha a közönség soraiban is néhányan meghökkentek volna, de aligha várható el a sok agyatlan hitgyülistől, hogy elgondolkozzon azon, amit hallott. Sándorunk meg is ismételte a fenyegető jövendölést, amely, mint mondta, „benne van a Bibliában”. Hogy pontosan hol van szó a Bibliában a „keresztény holokausztról”, arra nézve nem adott felvilágosítást. Meg tudná mondani valaki?
Felvetődik természetesen számos kérdés, többek között az, hogy vajon mikorra várja Németh Sándor a „keresztény holokauszt” bekövetkeztét, és vajon kik lesznek a végrehajtók? A muzulmánok, a zsidók, a kínaiak, vagy kicsodák? És vajon a Hit Gyülekezetének tagjait is ki fogják irtani, vagy őket megkímélik azért, mert szeretik Izraelt? Természetesen válaszra vár az a kérdés is, hogy nem kellene még azelőtt pszichiátriai kezelésben részesíteni Németh Sándort, mielőtt saját kezűleg kezdene neki a „bibliai jövendölések” beteljesítésének?
Perge Ottó