Celldömölkön festékszóróval lefújták a Celldömölk-Alsóság és Izsákfa közötti, engedéllyel kihelyezett rovásírásos helységnévtáblát. Nemrégiben a vasi város Mersevát felőli határában levő táblát mocskolták be génhulladékok. A Celldömölki Jobbik feljelentést tett a helyi rendőrségen – közölte portálunkkal Horváth Sándor elnök.

Celldömölk Mersevát felőli határában korábban bemocskolt tábla (Fotó: Horváth Sándor)
Pénteken helyi jobbikosok vették észre, hogy ismeretlenek festékszóróval fújták le a Vas megyei Celldömölk-Alsóság Izsákfa felőli határában kihelyezett rovásírásos helységnévtáblát. Horváth Sándor, a Celldömölki Jobbik elnöke portálunknak elmondta: néhány hónappal ezelőtt hasonló módszerrel a Celldömölk Mersevát település felőli határában kihelyezett táblát is bemocskolták, ám akkor pártja még nem tett följelentést, hanem csak megtisztították a rovásírásos táblát. Most azonban már pénteken följelentést tettek ismeretlen tettes ellen a celldömölki rendőrségen.

A most lefújt tábla Celldömölk Izsákfa felőli határában (Fotó: Horváth Sándor)
A Celldömölkön és környékén élő magyargyűlölők újabb aljas cselekedete egyértelműen a Jobbik Magyarországért Mozgalom ellen irányul, hiszen mindenki tudja, hogy elsősorban az ő szívügye a rovásírásos kultúra ápolása, vélekedik Horváth Sándor, aki elmondta még, hogy Celldömölk az első magyarországi település, ahol több rovásírásos táblát is kihelyeztek.
Hering József – Kuruc.info