Marietta de Pourbaix-Lundin svéd néppárti alelnök a szerb jelentésről szóló vitát megszakítva felszólította Gaudi-Nagy Tamást, hogy az ülésteremben a padjára kitett csöppnyi magyar zászlót azonnal távolítsa el.
Miután ennek a nyilvánvalóan alaptalan kérésnek Gaudi nem tett eleget, sőt ügyrendi felszólalással élt, az alelnök biztonsági őrrel döntette le a magyar zászlót.

Üzenjünk bátran a "kedves hölgynek"!
Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének téli ülésszakán Strasbourgban január 25-én a szerbiai emberi jogi helyzetet vizsgáló jelentés vitájában a svéd néppárti alelnök, Marietta de Pourbaix-Lundin a vitát megszakítva felszólította Gaudi-Nagy Tamás nemzeti radikális képviselőt az ülésteremben a padjára kitett csöppnyi magyar zászló azonnali eltávolítására és miután a magyar képviselő ennek a nyilvánvalóan alaptalan kérésnek nem tett eleget, sőt ügyrendi felszólalással élt kihasználva azt, hogy a magyar képviselő a helyzet miatt konzultált egy másik távolabb ülő képviselőtársával biztonsági őrrel döntette le a magyar zászlót.
A hazafiak a marietta.de.pourbaix-lundin@riksdagen.se címen érhetik el a kedves hölgyet. Gaudi-Nagy Tamás arra kér mindenkit, aki úgy gondolja, hogy véleménye van az ügyről, írja meg azt angolul az alelnök asszony részére, hátha legközelebb nem csinál ilyen felháborító dolgot, amely egyébként nemzeti jelkép megsértése megnevezésű bűncselekménynek is minősül egyben, tehát még egy büntetőfeljelentés sem lenne indokolatlan.
(Gaudi-Nagy Tamás honlapja alapján - Kuruc.info)