Nem adjuk fel! Sem a harcot, sem egymást
Összetartanak az ÁVO által keresett emberek, még a félmilliós vérdíj sem elég arra, hogy feldobják egymást - sajnálkozik az Origo, persze nem egészen a fenti szavakat használva. Olvasóink most segíthetnek megnehezíteni a magyarüldözésre szakosodott tucatnyi zsaru munkáját. Napi összeesküvés-elmélet: biztos csak azért nem kapják el őket, mert valójában a rendőrség emberei...
A BRFK a magyar ellenállásban rendszeresen részt vevő hazafiakat időről időre díjkitűzéssel is megpróbálja felkutatni, természetesen közpénzből. A március 15-ei tüntetéseken részt vevő pesti srácok fotói jelenleg is láthatók a BRFK honlapján (viszont amilyen balekok, elég nehezen található meg a sok semmitmondó "Közlemény" cím között), a nyomravezetők félmillió forintot kap(ná)nak. Az Origo arra volt kíváncsi, milyen eredménnyel jár ez a módszer.
A magasabb díj ösztönzőleg hat - közölte a rendőrség. Ez az állítás azonban nem érvényes a "zavargásokban" rendszeresen részt vevőkre, akik a nyomravezetői díjért sem adják fel egymást. Inkább olyanoktól kapnak segítséget az ÁVO-sok, akik elítélik a felkelők nézeteit vagy viselkedését: ők lehetnek szomszédok, ismerősök vagy munkatársak. Persze előbb-utóbb a spiclik kiléte is kiderülhet, s akkor közzétesszük a patkányok adatait a Kuruc.infón.
A BRFK szerint folyamatosan érkeznek a bejelentések, melyeket a márciusi eseményekkel foglalkozó 12 (!) fős nyomozócsoport vizsgál ki. A díjkitűzés és a BRFK honlapjára kitett fotók hatására ketten már feladták magukat, ez azonban még nem jelenti azt, hogy őket jogerősen el is fogják ítélni. Olvasóink megnehezíthetik az ÁVO munkáját téves bejelentésekkel is:
ORFK Telefontanú (bűncselekmények): 06 (80) 555-111
Elektronikus spiclifelület
Ezeket lehetőleg ne (csak) most tegyük, mert e cikkünk közzététele után nem sokkal várható, tömeges bejelentéseket nyilván fenntartásokkal kezelik majd. Viszont próbaként nyugodtan küldhetünk most nekik egy kedves gratulációt mondjuk a 2006. október 23-ai találataikhoz...
A rendőrség 2001 óta tűz ki nyomravezetői díjakat különböző bűnözőkre, a tévéostrom óta pedig hazafiakra is. Az azóta eltelt hét év alatt 12 nyomravezetőnek ajánlották fel a díjat, összesen 6 264 000 forint értékben - közölte a BRFK.
(Origo nyomán Kuruc.info)