Miért kell megvárni az ügynöklisták feltárásával a Jobbik kormányra kerülését? - tette fel a kérdést Orbánnak a Jobbik alelnöke, melyre Pintér Sándor belügyminiszter  válaszolt.
"Június végéig létre kell jönnie a Nemzeti Emlékezet Bizottságának" – hirdette a Heti Válasz cikkének címe még márciusban, ám semmi nem történt az ügynöklisták ügyével megbízott bizottsággal kapcsolatban, hívta fel a figyelmet Novák Előd, aki idézte Rogán Antal egy korábbi mondatát is: "ha valamilyen problémát az ember nem szeretne vagy nem akar megoldani, akkor ilyenkor egy bizottságot kell létrehozni." A Nemzeti Emlékezet Bizottságára ez mindenképp igaz - mutatott rá a Jobbik képviselője.
Válaszában Pintér újabb határidőt nevezett meg: "reményeink szerint ebben az esztendőben befejezzük a munkát, és Önök elé terjesszük (sic!) a javaslatunkat." A hangsúly persze a "reményeink szerint"-en lesz...
Az Index egyébként így "tájékoztat" erről az interpellációról:
"Novák holokausztozott egy keveset és elutasította a választ. Közben azt is mondta, hogy ha valaki valamit nem akar megoldani, akkor egy bizottságot kell létrehozni. Emlékeznek, hogy Vona Gábor mit javasolt a cigány-magyar együttélés megoldására? A kormánytöbbség amúgy természetesen elfogadta a miniszteri választ."
(Kuruc.info)