Bemutatnám a gázkamrát, ahol a hihetetlenül sok embert elpusztították! A Páva utcai holokausztmúzeumban iszonyatos hullákat, elrothadt, szétégett emberi testeket lehet látni fotókon. Sokkoló dokumentumok!

Minden látható, csak egy dolog nem: a gázkamra! Én kamerával rögzítettem a borzalmak színhelyét. Kommentárt is fűznék a nem profi felvételhez.

Tehát belépsz egy nagy üvegű faajtón , amely a helyiség belsejébe nyílik, és nem kifelé (!)- ez a gázkamra bejárata - elvileg innen figyelték a bentiek haláltusáját.

A terem végén egy zárva levő faajtó, funkcióját nem tudom. A gázkamra mellett van a krematórium, valamikor egy nagy teret választottak ketté egy közös fallal, a két helyiség között se ajtó, se másfajta nyílászáró, csak átsétálsz. A „gáz” (Cyklon-B) átáramlását ide, a krematóriumba nem tudom, hogy akadályozták meg...

A plafonon a Cyklon-b bedobó nyílásai figyelhetőek meg. Látható a négy darab égetőkemence, rajtuk koszorú.

A helyiség nem lett átalakítva, eredeti állapotban van... Csak a magyarországi zsidók közül 12 ezer embert öltek meg itt naponta ugyebár, plusz a többiek...
Nézzétek a felvételt, amit én forgattam.

Nem profi,mert sötét a hely és tilos kamerázni. Többször rám szóltak, ugyanis itt "tilos és nem szokás fotózni, videózni". Szerintem érdekes és megrázó a felvétel.
Dr. Nagy Levente
Kunhegyes