Trianon igazságtalan volt - ismeri el kényszeredetten Komárom tót uralom alatt lévő részének polgármestere, de csak azért, hogy felvezethesse annak a csoportnak a mondanivalóját, mely jelen van sajnos valamennyi elszakított területen.
Az asszimilánsok csoportja ez, akik jobban szeretik már saját elnyomóikat, mint saját nemzetüket, az önfeladást békének és együttélésnek hívják, s mindent megtennének azért, hogy senki ne hozza őket kellemetlen helyzetbe holmi jogkövetelésekkel vagy elégedetlenkedéssel. Alig várják, hogy végre megvalósuljanak a trianoni nemzetállamok, s a beolvadás megszüntesse a nemzetiségi problémákat.
Ilyen ember Bastrnák Tibor is, aki bizonyára nem véletlenül az asszimiláció áldásos voltát hirdető Híd-Most nevű Bugár-féle párt elnökségi tagja. Az együttműködés pártjának hívják magukat, s e szó náluk azt jelenti: "tegyetek velünk, amit akartok, nem kellemetlenkedünk".
Sőt: szózatot intézünk a rajtunk segíteni akaró politikusokhoz és hazafias szervezetekhez: El a kezekkel mirólunk! Mi veszni akartuk.
Csak mindezt úgy fogalmazzuk meg: békében akarunk élni és dolgozni, s nevelni gyermekeinket.
Csak éppen azt nem teszik hozzá: tótnak.
Mi pedig csupán arra az egyre volnánk kíváncsiak: ha Bastrnák úr egy szép hajnalon meglátná a magyar felmentő csapatokat a komáromi hídon, azonnal közleményben határolódna el tőlük vagy egy hatalmas magyar lobogóval szaladna eléjük, s ő lenne a legnagyobb hazafi, Komárom bátor őrzője?
Íme a kedves üzenet:
 
 
Kuruc.info
Kapcsolódó: