Alig egy év után ismét téma volt portálunk az Országgyűlésben. Gusztos Péter stafétáját a rendkívül szemfüles L. Simon László fideszes képviselő vette át (tudják, ő az, aki iskolai buzgómócsingként beárulta Novák Elődöt a lógjon bekiáltásért és a kollégái lekufározásáért), a téma pedig egy Lenhardt-közlemény címe és felvezetése volt (nem pedig alcíme, mint L. Simon állította).
A magasröptű vita során egyebek mellett olyan "értelmes" érvek hangzanak el, hogy ha a Jobbik méltatlannak érzi, hogy egy libanoni bevándorlóból úgy legyen parlamenti képviselő, hogy nem is tud magyarul, akkor Jan Slotához hasonlatos - Rogán Antal  ugyanis az őshonos, államalkotó felvidéki magyarsághoz hasonlította a magyarul nem tudó libanoni jelöltjüket, s párhuzamba állította az ő nyelvhasználati jogukkal (pontosabban annak hiányával) azt, hogy Daher nem volt képes magyarul sem megtanulni, de azt hazudja, hogy magyar embereket képvisel.
Ízelítőt kaphattunk továbbá abból is, hogy milyen jövőképe lehet az LMP-nek, Schiffer András ugyanis örömét fejezte ki, hogy a Fidesz végre elindult a német és francia úton a bevándorlók ügyét illetően - aminek olvasóink nagyon jól tudják, mi az eredménye. Mi csak azt kívánjuk, hogy Schiffer úr autója legyen az első bevándorlódühöngés százméteres körzetében, ha ne adj' Isten az ő szemléletüknek köszönhetően ide is eljutnánk (de ha nagyon vágyik rá, ruccanjon ki Franciaországba, ott ezekben a napokban is zajlik az autógyújtogatás egy kaszinórabló lelövése miatti bosszúból).
Több más felszólalás is megtalálható az alábbi csokorban, Wittner Mária például eléggé félreérthetetlenül Széchenyi Istvánhoz hasonlítja a libanoni Daher Pierre-t (merthogy ifjú korában ő sem beszélte a legjobban a magyar nyelvet), a jobbikos Hegedűs Tamás szerint pedig nem a Jobbik álláspontja, amit a Jobbik Lenhardt Balázs nevű képviselője nyilatkozik.
A felszólalások önmagukért beszélnek: