Hazánk zsidó felvásárlása is téma volt az elmúlt 60 év legjobb Izrael-vitájában az Országgyűlésben. Alább jobbikos (és MSZP-s) képviselők felszólalásai. Az EU és Izrael közötti társulás létrehozásáról szóló megállapodás kihirdetéséről szóló törvényjavaslat általános vitája során világítottak rá a helyzetre a Jobbik képviselői, és a párt bejutása óta először Morvai Krisztina is felszólalt. A Fidesz kínosan hallgatott.
 
 
Balczó Zoltán: Ennek a társulási szerződésnek a magyar parlament általi kihirdetése a Simon Peresz-i szándék megvalósításához teremti meg a törvényi feltételeket: 
 
 
Morvai Krisztina felidézi a gázai mészárlást és a zsidó gyarmatosítás állomásait:
 
 
Gaudi-Nagy Tamás: Egy ilyen eszmeiségű állammal semmilyen közösséget nem lehet vállalni:
 
 
Vona holokauszt-iparról beszél, Lezsák ijedten kikapcsolja a mikrofonját, majd Bárándy szólal fel a szentséges holokauszt-mítosz védelmében:
 
Szarházy Attila a házbizottság összehívását kéri Pörzse szarházizása miatt, majd egzotikumként egy Kovács László nevű vén komcsit láthatunk (akit annak rendje és módja szerint le is hazaárulóznak), ezt követően Balczó a holoiparról próbál beszélni, de tőle is megvonja Lezsák a szót, aztán Pörzse elnézést kér, végül Z. Kárpát Dániel felszólítja a szocionistákat, próbáljanak meg földet vásárolni Izraelben:
 
 
Németh Zsolt elmondja: szélsőséges és elfogult, aki Izraelt bírálni merészeli, s nem Izrael ámokfutásának a megállítására van szükség, hanem az azt szóvá tevők elhallgattatására, továbbá aki azt vallja, hogy Izraelnek nincs helye az EU-ban, nincs túl messze attól az állásponttól, hogy a zsidóknak nincs helyük Európában és Magyarországon; ezt Balczó a szavazás után kikéri magának, pedig megfontolandó felvetés volna amúgy.