Az MSZP-vel karöltve elkövetett 2005. szeptember 26-ai nemzetárulásukra emlékeztette Novák Előd a fideszeseket a Szerbiával kötött társulási megállapodás vitájában, felidézve saját első (akkori) parlamenti "felszólalását", mely miatt kitiltották a Parlamentből.

Novák Előd öt éve többek közt egy három méter széles, "Ne legyetek hazaárulók!" feliratú transzparenst lógatott le a parlamenti ülésterem karzatjáról a Románia uniós csatlakozási szerződésével kapcsolatos szavazáskor. A háttérben már egy kormányőr lohol
Novák Előd most főként Orbánt idézte, amiket Viktor nem tartott be: 
Németh Zsoltnak tetszett a fejükre olvasott "dumaellenzéki" vád, azzal vágott vissza: ehhez egy kitűnő illusztrációt láthattunk Novák Elődtől. Csakhogy a Jobbik-alelnök beszédének gerincét épp Orbán mondatai képezték, így miniszterelnökét minősítette a nemzetáruló államtitkár. Ezt a magas labdát később Novák le is csapta.

Novák Előd alábbi, frappáns válaszában Harrach Péter KDNP-frakcióvezető múlt heti, elképesztő mondását is idézte az alkotmányossági válságból: "a koalíció egysége mindennél fontosabb. Tehát ha leszavazzák a javaslatunkat a frakciószövetségen belül, akkor ezt tudomásul vesszük." A provokálásra Harrach belebeszélt valamit, de végül nem mert szót kérni.
(Kuruc.info)
További november 8-ai felszólalások itt.