Egy nagyszerű dokumentumfilm, amely bemutatja az Egyesült Államok elnyomó politikáját a latin-amerikai országokkal szemben.
 
 
Ugyan az USA minden tettét hivatalosan úgy kommunikálja, hogy azt az adott nép felszabadításáért teszi, és ő minden jó forrása, de - mint ahogy ez ebből a filmből is kiderül - ez köszönőviszonyban sincs a valósággal. A valóságban az Egyesült Államok bármire képes, ha veszélybe kerülnek a gazdasági vagy politikai érdekei, és nem foglalkozik olyan bagatell dolgokkal, mint a demokrácia vagy az emberi jogok.
A filmben megszólalnak magas beosztású CIA tisztviselők, kongresszusi képviselők, nagykövetek, államelnökök és azok az egyszerű emberek is, akik a saját bőrükön tapasztalták meg a nagypolitikai események közvetlen következményeit.
A film az elmúlt 50 évet öleli föl, és hosszabban foglalkozik a venezuelai, guatemalai, chilei, el salvadori és bolíviai puccsokkal, amiket közvetve vagy közvetlenül mind az USA támogatott. Mindegyik esetben egy demokratikusan megválasztott kormányt buktattak meg.
(Forradalom Most)