Mint hírül adtuk, himnuszéneklés közben csapott le a narancsdiktatúra rendőrsége a Magyar Nemzeti Gárda március 15-i ünnepségére azzal az ürüggyel, hogy a gárdisták "alakzatban álltak". Ráadásul egyforma ruhát is viseltek - teszik majd hozzá minden bizonnyal. De az alábbi videón látható két magyarnak vajon mi volt a bűne? Talán alakzatban állva énekelték nemzeti imánkat? Vagy az, hogy elénekelték azt? Esetleg ünnepi öltözetük is fasiszta egyenruhának minősül? Kérdezze ezt majd meg mindenki Orbántól és Pintértől, ha találkozik velük valahol...

Ináncsi József közleménye:
Adjon az Isten!

Ezúton szeretném tájékoztatni a nemzeti oldalt képviselő sajtót a Magyar Nemzeti Gárda tegnapi megemlékezésének meggyalázásáról.
A rendezvényt a vonatkozó szabályoknak megfelelően bejelentettem a rendőrségen, ahol a bejelentést elfogadták. Ezután, a Gárda Szövetséggel karöltve, színpadot, hangosítást szereztünk, és összeállítottunk egy színvonalas műsort. Ezúton is köszönet azoknak az előadóknak, akik mindnyájan ingyen vállalták azt, hogy segítenek az ünnepségünk perceit még emlékezetesebbé tenni.

Szerettük volna, ha a rendezvényünk rendben és a szemnek is tetszetősen zajlik, ezért a rendőrség helyi biztosítási parancsnokával folyamatosan egyeztettünk arról, hogy milyen módon állhatnak fel a gárdisták, amellyel nem sértik az amúgy sem létező „alakzatban állás” törvényt. Végül több variáció után az üres négyszög került elfogadásra.

Az elfogadott formáció

Az ünnepség megkezdésének közeledtét a színpadon dobosok jelezték, dobolással, versekkel, imával. Ekkor az időközben megérkezett rendőrségi hangosító kocsiból felszólították a résztvevőket, hogy az alakzatban állás és az eskütétel jogsértő, fejezzék azt be.

Magyarázatot kértem a biztosítás-parancsnoktól, de kiderült, hogy őt időközben leváltották. Az új parancsnokhoz csak nagy nehezen sikerült odajutnom. Közöltem vele, hogy nem állunk alakzatban, és esküt sem teszünk. A műsor hivatalos része még el sem kezdődött, a dobosok épp imát mondtak. Ennek ellenére ő továbbra is fenntartotta a véleményét, és a megjelent rendőrök minden résztvevőt igazoltatni kezdtek. A dobosok után a további félreértések elkerülése végett bemondtam a mikrofonba, hogy semmilyen feloszlatott társadalmi szervezetnek nem vagyunk tagjai, és a Himnusz eléneklésével elkezdjük a hivatalos programunkat. Az éneklés közben rendőrök jelentek meg a színpadon, és a két előadót a Himnusz közben vitték el.

Amikor a műsort folytatni akartuk, egyszerűen kikapcsolták az áramot. A rendőrök a tér több pontjáról nyomultak a gárdisták közé, és igazoltatták őket. Tájékoztatást kértem, hogy mikor folytathatjuk a rendezvényünket. Válasz: az intézkedés után. Közben a jelenlévő nézők is beálltak a gárdisták mellé, közé, így az alakzatnak vélt négyszög is megszűnt, tehát semmi nem indokolta a további intézkedést. Ahogy később hallottam, az igazoltatás nem mindenhol történt a szabályoknak megfelelően, és volt olyan is, akitől a zászlóját akarták elkobozni. Emiatt kisebb gócpontok alakultak ki, majd erre hivatkozva a biztosítás-parancsnok beszüntette a rendezvényt. Kérésemre arra még lehetőséget kaptam, hogy a színpadra lépve tájékoztassam a megjelenteket a beszüntetésről.

Méltóképpen szerettünk volna ünnepelni

A Himnuszt éneklő fellépőkkel együtt 15 bajtársunkat állították elő, 8 gárdista még mindig bent van a Gyorskocsi utcában. Őket gyorsított bírósági eljárás után bocsátják szabadon 72 órán belül. Jogi képviseletüket a Jobbik Jogsegélyszolgálata látja el, amit ezúton is szeretnék megköszönni.

Nem hívtuk őket, de a rendőrkórus is fellépett

Személyes véleményem az, hogy mivel a rendőrség a rendezvényt semmilyen törvényes indokkal elutasítani nem tudta, ezt az utat választotta arra, hogy meghiúsítsa a megemlékezésünket. Több egybehangzó értesülés szerint már a rendezvény előtt határoztak arról, hogy mindenképpen fel fogják oszlatni. A rendezvényünk beszüntetése, bajtársaink előállítása miatt természetesen megtesszük a megfelelő jogi lépéseket.

Szégyen, gyalázat, hogy március 15-én ez és ilyen módon megtörténhetett.

Ennyit a „nemzeti” kormányról…

Ébresztő, Magyarország!!!

Szebb jövőt!

Ináncsi József
MNG országos vezető
Korábban írtuk: Nemzeti ünnep Fidesz-módra: leállították a Magyar Nemzeti Gárda megemlékezését, több gárdistát elhurcoltak
A TV2 összeállítása:
A hivatalos indoklás, azaz az MTI híre (újabb olvasói levél képekkel lent):
Több embert állítottak elő a rendőrök a budapesti Hősök teréről, akikkel szemben feloszlatott társadalmi szervezet tevékenységében való részvétel miatt intézkedtek.

Harc a zászlóért

A rendőrség közlése szerint többen a járőrökre támadtak, emiatt a Hősök terén tartott rendezvényt berekesztették. Az előállítottak közül egy ember ellen körözés volt kiadva, két ember ellen pedig hivatalos személy elleni erőszak miatt indul eljárás.
Az MTV híradója így tálalja az esetet:
Több mint egy tucat embert állítottak elő a Hősök teréről, akikkel szemben feloszlatott társadalmi szervezet tevékenységében való részvétel miatt intézkedtek.


A Hír TV úgy tudja, a Magyar Nemzeti Gárda tagjai készültek avatásra. A résztvevők - mintegy ötszázan - terepszínű ruhában és Árpád-sávos zászlókkal érkeztek meg délelőtt a térre.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint mivel a jogsértést többen a rendőri felszólítás ellenére folytatták, a rendőrség előállította őket.
Az intézkedés közben a résztvevők közül többen a rendőrökre támadtak, őket elfogták. Mivel így a rendezvény békés jellegét elvesztette, a főszervező - a rendőrség felszólítására - befejezettnek nyilvánította az eseményt.
A rendezvényről előállítottak közül egy embert köröztek, kettőt pedig hivatalos személy elleni erőszak bűncselekménye miatt számoltatnak el.
A második levelet küldő olvasónk részletesebben is beszámolt az esetről:
Mikor a Hősök terére értünk, hallottuk a rendőri figyelmeztetéseket, miszerint az ott tartózkodó Magyar Nemzeti Gárda szabálysértést követ el azzal, hogy alakzatban áll, és ha nem oszlik fel a tömeg, akkor megkezdik a rendőri intézkedést.

A rendőrök száma talán még meg is haladta a megemlékező emberekét. A Himnuszt éneklő férfit éneklés közben hurcolták el a sündőrök a színpadról, de a vele éneklő hölgyet hagyták, hogy befejezze. Ezután megkérték az összegyűlt tömeget, hogy álljanak középre, a Gárda tagjai közé. Így már aztán tényleg nem lehetett semmiféle alakzatról beszélni.

Gyerekes családok is jelen voltak, és nem érdekelte a rohamrendőröket, kit taposhatnak el, miközben körbevették az embereket, és rárontottak a zászlót tartó gárdistákra. Ekkorra már a színpadot is körbeállták, hogy véletlenül se folytatódhasson a megemlékezés.

Egy idősebb férfit láttam ájultan a földre esni, miután jókora ütést kapott a fejére a gumibottal. Ezután további gárdistákat vettek körbe, és hurcoltak el. Mikor elindultunk, akkor vettük észre a nagy mosollyal közlekedő zsidót és a feleségét. Bejöttek az emberek közé, pár pillanatra megálltak, majd mosolyogva távoztak. Mint később olvastam róla, véletlenül sétáltak arra, mint mit sem sejtő turisták. Bizonyosan nem provokáció volt. Áááá, nem...
A FigyelőNet beszámolója:
Félbeszakította a rendőrség a Magyar Nemzeti Gárda ünnepségét, miután a betiltott szervezet tagjai alakzatban vonultak. Kisebb incidensek után a gárdisták szétoszoltak.
A Hősök terén dobszólók közepette délelőtt kezdett ünnepelni a Magyar Nemzeti Gárda. A mintegy félezer résztvevő többsége terepszínű öltözetben, alakzatba rendeződve jelent meg, és Árpád-sávos zászlókat lengetett – jelentette tudósítónk.
Mivel mindez jogellenes, a helyszínt biztosító rendőrök és készenléti rendőrök igazoltatásba kezdtek, és hangosbemondón távozásra szólították a gárdistákat. A rendőrök ezután elvittek néhány ellenszegülő gárdistát, "cserébe" társaik palackokkal megdobálták őket. A rendőrség leállíttatta a műsort, amibe a rendezők beletörődtek.
Egy különös incidensre is sor került, ugyanis a résztvevők közé tévedt egy külföldi ortodox zsidó házaspár, akiket a "Menjetek Auscwitzba!", "Hajtsatok fejet!" felkiáltásokkal fogadtak - állítja az FN tudósítója.
Korábban írtuk: Két, egymásnak helyenként ellentmondó beszámolót kaptunk olvasóinktól a ma délelőtt a Hősök terén történtekről. Egyelőre nem teljesen világos, mi történt, az még kevésbé, hogy miért, de bízunk benne, hogy hamarosan kiderül, várjuk a Magyar Nemzeti Gárda tájékoztatását.
Az első levél szerkesztett változata:
Ma, 2011. március 15-én, a délelőtt 11 órára meghirdetett, és pontosan el is kezdett megemlékezési ünnepséget (melyet az '56-os Konzervatív Antibolsevista Szövetség és a Magyar Nemzeti Gárda közösen szervezett) Orbán Viktor és Pintér Sándor éber-héber rendőrsége a nemzeti himnuszunk eléneklését követően azonnal leállította. Éppen beszélni kezdett az első szónok, máris odavonult egy szakasz rendőr, és kikapcsolta a mikrofont. Elfoglalták a színpadot, leállították az ünnepi megemlékezést.

Annak ellenére, hogy csúnyán meggyalázták a megemlékezésünket, nem volt semmiféle rendbontás. Ez messze-messze felülmúlja mindazt a gazemberséget, amire Orbántól és maffiózó-komcsi-zsidó bűnszövetkezetétől számítani lehetett.

Igyekeztünk felmérni a háttérben megbúvó rendőri erőket: voltak elegen. Többen, mint mi, a megemlékezők! Miután ezzel is el voltunk foglalva, megközelítő adatokat sem tudunk közölni a rendőrök által elhurcolt magyar hazafiak számát illetőn. Sokat elhurcoltak, ez bizonyos!
Vattay Szabolcs
Másik olvasónk írja:
Ilyen ocsmány és gyalázatos dologgal régen találkoztam! Március 15-i megemlékezésen beront a sündőrség a tömegbe, ahova az emberek a gyerekeikkel jönnek ki ünnepelni?! Leütik a Gárda egyik idősebb férfi tagját, aki ájultan esik össze, aztán persze a rabszállító viszi el, és nem a mentő?!
És a legmegalázóbb dolog, hogy odajön a zsidó a feleségével köldökig érő szakállal, megáll az emberek között, pökhendi arccal körbenéz, majd távozik kamerák kereszttűzében? Hogy lehet így megalázni a magyarságot és az ünnepet?

A Himnuszt éneklő férfit elviszik a mocskos rendőrök a színpadról, miközben énekel?

Felháborodással és mélységes szomorúsággal tölt el engem, a családomat, és mindenkit, aki jelen volt...
Képek a Hősök teréről:










Frissítés (20,25): újabb olvasói levél:
Tisztelt Szerkesztőség !
Olvasom a Kuruc.infón a Magyar Nemzeti Gárda Hősök terei megemlékezéséről a beszámolókat. Én is ott voltam, de némiképpen másként láttam a dolgokat.
A rendőrök már az ünnepség megkezdése előtt folyamatosan igazoltatták a gárdistákat, a valamivel több civillel nem foglalkoztak. A sima rendőrök kulturáltan végezték a dolgukat, fényképeztek-igazoltattak.
Aztán 11-kor valami történt, nagy szirénázással megjöttek a rohamrendőrök, és elkezdtek keménykedni. Volt némi csetepaté is a zászló körül, 3 gárdistát lenyomtak vagy százan a földre. Összességében 14 embert állítottak elő. Semmilyen indokot nem tudnék mondani arra, hogy miért zavarták meg a teljesen békés ünneplést.
A Himnusz éneklése alatt törtek a tömegre, de nem verekedtek, „csak” kiszorítottak. A színpadot viszont a „sima” rendőrök ürítették ki, és elvezették a Himnuszt előéneklő hölgyet és urat, akiknek egyébként semmi közük sincs a Gárdához, egyszerűen felkérték őket énekelni. (Mindkettőjüket jól ismerem).
A helyszínen megjelenő ortodox zsidó házaspár véletlenül odatévedt kíváncsiskodó turista volt, kifejezetten kulturált emberek, héberül, németül és angolul beszéltek, így szerencsére nem értették, miket kiabáltak nekik. Amúgy sem értették az egészet. Tanácsoltuk nekik, hogy ez a rendezvény nem nekik való, kedvesen megköszönték és szó nélkül el is mentek onnan.
Mellékelek néhány képet is.



(Képek: Kuruc.info, HVG)