Magyarok, Hazafik, Állatvédők!
A segítségeteket szeretném kérni. Az elkeseredettség, a düh és a tehetetlenség oly mértékben elhatalmasodott bennem, hogy "tollat" ragadtam. Abonyban élő rokonom esetét írom most le.
Egyedül él, rokkantnyugdíjas, kb. 27 ezer Ft-ot kap. Ezért éjszakánként egy tanyán őrködik napi meleg ételért és pár ezer forintért. Ezt a helyi cigányok ki is használják. Azért merem leírni, hogy cigányok, mert ez ott köztudott, de mindenki fél tőlük, még a rendőrség is.
Nyáron rendszeresen ellopták a tyúkokat, kakasokat (amiket persze a rokonom nevelt fel, etetett), még a rossz fűnyírót és a hajszál vékonyra kopott, nyél nélküli sarlót is eltulajdonították. A napokban messzebbre merészkedtek a férgek, ugyanis felfeszítették az ajtót és a tv ellopásán kívül már csak kárt okoztak. Levágták a vezetékeket az elektromos készülékekről, a hűtőről, a hajszárítóról, a kazettás magnóról. Levágták a csaptelepeket, persze előtte az udvari aknában gondosan elzárták a vizet, és ami a barbárságon is túl tesz, a kutyát ismét megverték, szegény ismét sántít, az árnyékától is fél és lehet, a látásába is került, mert nekimegy tárgyaknak. A tv, a vezeték, a kábel pótolható, de a kérdés az, hogy hányszor kell pótolni és mikor fog ez már a kutya életébe kerülni, vagy ne adj Isten emberéletbe.
Mi, a családja Pesten élünk, innen nagyon nehezen tudunk segíteni. Ezért szeretnék most tanácsot, segítséget kérni Önöktől, Tőletek. Ha bárki is tud segíteni egy ötlettel, egy kis szakmai segítséggel, vagy bármilyen már nem használt műszaki cikkel (és itt nem plazma tévére gondolok), pl. egy régi hajszárító, kisrádió, esetleg riasztó vagy bármilyen "védelmi" berendezéssel nagyon megköszönnénk és hálásak lennénk.
(Olvasónktól)
(Elérhetőség a szerkesztőségben.)