Szombat kora este, megyei első osztályú mérkőzés: Szentesi Kinizsi – Tápé. A meccs kevésbé lényeges, viszont utána a cigányok megkéseltek egy szentesi szurkolót, társát megverték. A többi ultra utánuk ment, de a cigányok kocsival elmenekültek - írja az Ultras Liberi.
A helyi hazafiaktól érkezett a következő beszámoló a szurkolói honlaphoz:
“Ma délután (szombaton - a szerk.), a Kinizsi-meccs után, az egyik közismert szentesi nemzeti radikális embert és egy másik társát megtámadták a cigányok. Egyiküket megkéselték, másikukat alaposan elverték. A rendőrök egyelőre csak hazafiakat gyűjtöttek be. A cigányokról nincs hír. Információink szerint természetesen többszörös túlerőben támadtak a cigányok, utána nyúlcipőt húztak.”

Felfegyverzett cigánycsürhe (A kép illusztráció, csehországi retkeket ábrázol)
A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap reggel elfogató parancsot adott ki a cigányok ellen. A szűkszavú közleményből természetesen csak a lényeg hiányzik:
Egy 21 és egy 18 éves szentesi fiatalt gyanúsít a rendőrség azzal, hogy 2013. augusztus 17-én este egy helyi rendezvényen lábon szúrtak egy férfit, míg egy másikat bántalmaztak. Mindketten könnyű sérüléseket szenvedtek.
A Szentesi Rendőrkapitányság nyomozói néhány percen belül megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével egy helyi testvérpár gyanúsítható. A két férfi jelenleg szökésben van, ezért velük szemben testi sértés bűntettének kísérlete miatt országos elfogatóparancsot bocsátott ki a rendőrség.
Frissítés: A Szentesinfo képei a szurkálókról
Zoom
Zoom
A szurkálás után kereket oldottak
2. frissítés: Feladták magukat a késelő cigányok - "részben beismerő" vallomást tettek
Önként jelentkezett a Szentesi Rendőrkapitányságon a körözés alatt álló testvérpár - olvasható a police.hu-n.
A testvérpár 2013. augusztus 18-án önként jelentkezett a rendőrkapitányságon. Kihallgatásuk során részben beismerő vallomást tettek. Velük szemben a további büntetőeljárást testi sértés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt a Szentesi Rendőrkapitányság folytatja le.
(Ultras Liberi - Kuruc.info - Szentesinfo - police.hu)