Fatolvaj gyerekeket "mentettek ki" a járőrök “karmai közül” a feldühödött rokonok.
Intézkedő rendőrökre támadt egy 20-30 fős csoport szombaton dél tájban Szendrőben; a ruhájukat rángatták, és egyiküket tarkón ütötték. A járőrök erősítést kértek, így a tömegből öt főt tudtak kiemelni azok közül, akik biztosan bántalmazták a rendőröket. Az ügyben a Miskolci Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak megalapozott gyanújával folytat eljárást.

Van, aki már megelégelte
Erdészek értesítették a rendőröket szombaton fél tizenkettő környékén, hogy valószínűleg fatolvajok “dolgoznak” a területükön, mert favágás hangjait hallják egy Szendrő melletti erdős részen, mondta el a Boon munkatársának dr. Martossy György, a megyei főügyészség szóvivője. A járőr a helyszínen tetten ért két fiatalkorú és egy gyerekkorú személyt, amint éppen fát húzgálnak ki az erdőből. Személyazonosságuk megállapítása érdekében Intézkedés alá vonták őket, amikor az erdőből egy 20-30 főből álló társaság szivárgott elő, és közrefogta az intézkedő rendőröket – folytatta a szóvivő.
A csoport tagjai – azt kiabálva, hogy mit akarnak a gyerekektől, hagyják békén őket – elrángatták a rendőrök közeléből a "fiatalokat", miközben a járőrök ruháját cibálták, lökdösték őket, és egyiküket tarkón is ütötték. A rendőrök erősítést kértek, s kollégáik segítségével elfogtak öt embert – négy férfit és egy nőt -, akik biztosan tevőlegesen is rész vettek az intézkedés megakadályozásában, őket az Edelényi Rendőrkapitányságra állították elő. Az ügyben hivatalos személy elleni erőszak megalapozott gyanújával a Miskolci Nyomozó Ügyészség eljárást indított, és őrizetbe vette az öt előállított embert; a további kényszerintézkedésekről – esetleges előzetes letartóztatásuk indítványozásáról – a kihallgatásukat követően dönt a hatóság. Az elkövetői kör a vallomások tükrében még szélesedhet, tette hozzá dr. Martossy György.
Frissítés: Áládárék szerint persze a tolvaj cigányok voltak az áldozatok
A Roma Polgárjogi Mozgalom és a Cigánypárt nevében Horváth Aladár közleményt adott ki az ügyről. Megható történetükben az áll, hogy álláspontjuk szerint egy rendőr bántalmazott egy 10 éves "roma származású" fiú gyermeket, a kisfiú rosszul lett, szédült és hányt, ezért mentővel beszállították kivizsgálásra, majd onnan hazaengedték.
A mese közlemény szerint a szendrői cigány telepen élők azt mondták, a rendőri igazoltatáskor "B. Józsi, a 10 esztendős gyermek kilépett és futásnak eredt", az "igazmondók" beszámolói alapján ekkor az egyik rendőr felrúgta a kisfiút, majd a feltápászkodó gyereket tarkón ütötte és meglökte, aki erre az árokba esett.
Ekkor megérkezett nagymamája és édesapja (vagyis a szülei? - a szerk.), hangos szóváltás alakult ki, dulakodás a gyerekért, amit a rendőr a pisztolyának elővételével, és a férfiakra szegezésével "oldott meg", de fizikai erőszak nem volt - írta le az "életszerű" esetet Horváth Aladár.
(Boon - Origó nyomán)
2. frissítés: Jobbik: törvényszegők ne hivatkozhassanak emberi jogaikra!
Miközben a kormány szerint Magyarország jobban teljesít a rendvédelem területén, három évvel a beígért rendteremtés után már nemcsak az a kérdés, ki védi meg az állampolgárokat, de az is, ki védi meg a rendőröket a bűnözőktől - áll Egyed Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselőjének közleményében. Hétvégén a Borsod megyei Szendrőn vertek meg rendőröket bűnöző cigányok. Az eset alapvetően – immár sokadszor – ingatja meg a magyar emberek közbiztonságba vetett maradék hitét, egyúttal jelzi, hová züllesztették az egyenruha tekintélyét az elmúlt 23 évben.
A Jobbik szerint fontos kérdés, vajon a Szendrőben megvert rendőrök miért nem merték használni a szolgálati fegyverüket? A párt szerint a válasz egyértelmű: ma a rendőrséget valójában nemzetközi jogvédő szervezetek irányítják, elvárva, hogy az intézkedő egyenruhás tartsa tiszteletben a bűnöző emberi jogait. Miközben a mindenkori magyar kormány 23 éve kiáll a romboló gyakorlat mellett, a Jobbik határozott álláspontja: azok, akik a magyar törvények betartásának legelemibb kötelességét sem teljesítik, ne hivatkozhassanak az emberi jogokra.
Ennek szellemében - teszik hozzá - a magyar emberek és a magyar rendőrök védelmében felszólítjuk a kormányt, állítsa helyre az egyenruha tekintélyét, vagy ha ez nem megy, tegye lehetővé, hogy a lakosság megszervezze a saját maga közbiztonságát.