10 év letöltendő börtönre ítélte Orsós Ferencet (47) a Pécsi Ítélőtábla. A férfi egy szúrással végzett élettársával, de azt a mesét találta ki, hogy az asszony belefeküdt az ágyban felejtett késbe. A férfi az utolsó szó jogán belekeveredett a történetébe, felmentését kérte majd az mondta, megbánta tettét.
A bíróság előtt korábban hihetetlen történettel próbálta megmagyarázni 15 évvel idősebb élettársa halálát az a sásdi férfi, akit 10 év börtönre ítélt a Pécsi Törvényszék, mert tavasszal egy késsel leszúrta a feleségét. A Pécsi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését.
Naivok számára soha nem derül ki, hogy megölték vagy tényleg belefeküdt a konyhakésbe B. Pálné Éva (62), ugyanis a sásdi családi házhoz riasztott mentősök és a rendőrök sem kérdezték meg a még magánál lévő asszonyt a szúrás részleteiről. Az asszony a mentőben halt meg, útban a kórházba felé. A szúrás a mellkasán érte, tüdejét sértette meg. Halálának közvetlen oka vérveszteség volt.
Zoom
- A feleségem beleesett a késbe, siessenek! – ezzel a hazugsággal riasztotta a mentőket Orsós Ferenc. – Valami apróságon veszekedtünk, de persze iszogattunk egy kicsit, felém támadt, amikor épp kenyeret akartam vágni, így történt – mondta a férfi az első vallomásában. Később ezt módosította, így a bíróság előtt már ahhoz a verziójához ragaszkodott, hogy az ágyban felejtette a kenyérvágó kést, amibe az asszony belefeküdt.
- Vacsora után a kezemben maradt a kés, talán még eszegettem az ágyban, elbóbiskoltam, arra ébredtem, hogy az asszony jajgat. Biztos kiesett a kezemből a kés, ő meg belefeküdt – mesélte a férfi a bíróságon.
Orsós Ferenc annak ellenére tagadta bűnösségét, hogy a szakértő megmondta, a szúrás szándékos lehetett, a kés nagy erővel hatolt a szív alatti bordák közé.
A Pécsi Ítélőtábla megalapozottnak találta és helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét, amely 10 éves börtönbüntetést szabott ki a férfira.
(Pécs.ma nyomán)