A legkevésbé sem polkorrekt képeket közölt a francia rendőrség arról, hogyan foszt ki egy cigány falka egy készpénzt felvevőt egy párizsi ATM-nél.
Jelentősen megugrott a turisták elleni támadások, zsebtolvajlások, rablások száma Párizsban - derül ki a helyi rendőrség tájékoztatásából. A jól szervezett, elsősorban Romániából és Bulgáriából érkező cigány bűnbandák fényes nappal "dolgoznak", a belváros kellős közepén, turisztikailag frekventált helyeken, a rendőrség pedig csak nehezen jut a nyomukra.
Az alábbi fényképeken az látszik, hogyan csapott le egy ötfős rejtetterőforrás-banda egy bankjegykiadó automatánál húsvét vasárnap a Notre Dame katedrális közelében.
Áldozatuk gyanútlanul vett fel készpénzt, amikor körbefogták, és megütögették a hátát. A férfi gyanútlanul megfordult, a pénzt azonban a bankjegykiadó nyílásban hagyta. Az egyik rabló azonnal nyúlt is érte, majd - mielőtt az áldozat bármit tehetett volna - elszaladtak a zsákmánnyal.
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
"Senkit sem tisztelnek, csak pénzt akarnak, vagy bármi mást, amit ellophatnak" - mondta az egyik turista a The Daily Mail cikke szerint. Ő is tanúja volt a fenti jelentetnek. "Hiába van húsvét, ma is tele van a környék a bandákkal. Ha a rendőrök a cigányok közelébe mennek, csak nevetnek, és elszaladnak. Egyes területeken a törvénynek senki sem szerez már érvényt" - teszi hozzá.
A lap megemlíti azt a kiszivárgott utasítást, mely cigányellenes fellépést írt elő a rendőröknek, de hatalmas botrány lett belőle, mert, mint ahogy a Katolikus Segítség nevű jótékonysági szervezet egyik vezetője is mondta, "megbélyegeztek egy szegény közösséget"...
Az említett agyalágyult véleményét ellensúlyozza a The Daily Mail is (jól figyeljünk, itthon ez elképzelhetetlen lenne, akárcsak a fenti képek rendőrségi közzététele): "rendszeresen lehet látni, hogy fiatal romák csoportjai zaklatják a turistákat". Megjegyzik: a cigány koldusok a bankok és ATM-ek körül gyülekeznek, és magukkal viszik az egészen kicsi gyermekeiket is. A legtöbben Párizs külvárosában laknak kunyhókban, de sokan közülük már "beköltöztek" a központi terekre és parkokba.
Zoom
A brit lap meg meri írni az igazat - nem úgy, mint a hazai sajtó
Stephane Le Foll kormányszóvivő úgy fogalmazott: "ezektől a nagyon szegény közösségektől mindenki rendkívül ideges lett", 2011-ben pedig az akkori belügyminiszter kerek-perec kimondta: "az utcai rablások nagy többségét a Romániából és Bulgáriából bevándorló romák gyermekei követik el".
Úgy tűnik tehát, hamarosan meg fogják érteni a franciák, miért vagyunk mi "rasszisták"...
(Kuruc.info - The Daily Mail - Pénzcentrum korrigálva)