Szentistvánt a bűnözés által kiemelten veszélyeztetett települések közé sorolta a rendőrség az elmúlt időszakban. Az országgyűlési választási kampány alatt történt incidens során - a lakossági fórum alatt a sajtó képviselőjét a művelődési ház előtti téren tettleg bántalmazta egy aljas lelkületű alak - figyelt fel a településen eluralkodó, de a problémákat a szőnyeg alá söprő a gyengekezű polgármester által irányított dél-borsodi településre Zagyva György Gyula, a Jobbik országgyűlési képviselője, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom társelnöke és Orosz Mihály Zoltán, Érpatak polgármestere.
Az eset kapcsán kiderült, hogy a kis faluban két-három bűnözői háttérrel rendelkező család terrorizálja a településen élőket és az ott dolgozókat. Ordítozva, fenyegetőzve, követelőzve mennek be a közintézményekbe, boltokba. A településen meglehetősen erőszakos formában van jelen a hírhedt Száva Vince - a kilencvenes évek rettegett éjszakai embere - által vezetett Magyarországi Nemzeti- Etnikai Kisebbségek Érdekvédelmi Egyesülete (ÉKE) is. A romló közállapotokat mutatja, hogy a településen rengeteg vagyon elleni bűncselekményt követnek el egyesek, ezzel megkeserítve az ott élők mindennapjait.
A községben április 28-án közmeghallgatást tartott az önkormányzat, ahol a maga valójában is meggyőződhetett a kérdéseket feltevő Érpataki Modell Országos Hálózata, hogy nem csak szóbeszédről van szó.
Zoom
Szabadidejükben nem csak "jogvédelemmel" foglakoznak (ÉKE helyi elnök, Burai Krisztián kalapban)
(Alfahír)