Olvasónk levele:
Tisztelt Szerkesztőség!
Az interneteskarosultakert.hu oldal szerkesztőjeként azért írok Önöknek, mert van egy település /Jászladány /, ahol a cigányok bűnszervezetként csalnak az interneten keresztül. Ezek a "romák" több mint 20 bankszámlaszámmal és számlaszámhoz tartozó névvel csaltak. Már több rokonukat, barátjukat eljárás alá vonta a hatóság, de ez nem zavarja őket. Töretlenül csalnak tovább.
Olyan cikk került ki az internetre, amire mi is azt mondtuk,  hogy ez már pofátlanság! Ezt a cikket megnézhetik oldalunkon (megjegyzést is fűztünk hozzá). A cikk közzétételét követő napon újabb olyan hirdetéssel találkoztunk az OLX hirdetési portálon, ami számunkra gyanús volt, ezért az OLX levelező felületén ajánlatot tettünk a termékre.
Ezek után az eladó megadta az utaláshoz tartozó bankszámlaszámot és nevet. Kiderült, hogy a számlaszámot Jászladányon nyitották, az eladót megtaláltuk a Facebook közösségi portálon. Ismerősei között megtalálható a fenti cikk gyanúsítottjának, Sukinak a teljes pereputtya. Hozzátenném, hogy mi nem a csalókat üldözzük, inkább a károsultakat hozzuk össze oldalunkon azért, hogy ügyük ne szabálysértésnél álljon meg, hanem bűncselekmény miatt nyomozzon a hatóság a csaló ellen.
Már szinte iparággá vált az internetes csalás, sajnálatos törvényeinknek köszönhetően. Weboldalunk révén hamar lebuknak ezek a csalók, de újra és újra csalnak tovább. Ezzel kapcsolatos cikkünket weboldalunkon olvashatják.
Akik a netes csalások nagy részét elkövetik, cigány származásúak, és országosan, szervezetten csalnak.  A másik csaló pereputty banda Battonyán van, tömeges csalásokat követtek már el. Az ő módszerük az, hogy ismerőseikkel nyittatnak bankszámlát, és rajtuk keresztül csalnak, vagy éppen hajléktalannal teszik meg ugyanazt. Ezek a bűnözők rendesen kiképzik a számla tulajdonosát, hogy ne aggódjon, mert csak felfüggesztett börtönt kaphat, de nagy pénzt tehet zsebre a közreműködésért! Terméseztessen a többiekre nem is vallanak, hogy ne legyen megállapítható bűnszövetség! Van olyan eset, ahol 49-szer csaltak egy hajléktalan nevén, és a bírósági tárgyalásig sem jutott el az ügy! A bíró a rendelkezésére álló bizonyítékok ellenére sem tartotta megalapozottnak a tárgyalás elrendelését, mert a hajléktalan elkövető büntetlen előéletű volt.
A lebukott elkövetők kapnak max. 2-3 év felfüggesztettet, és közben milliókat csaltak-csalnak ki az áldozatokból, a károsultak meg futhatnak a pénzük után! Előre tudják, hogy a büntetés semmiféle hatással nem lesz életükre, és az okozott kárt sem tudják behajtani rajtuk. Hát ezért csalnak ennyire pofátlanul, aljas módon! A fenti cikk, ami után megjegyzést írtunk, jó példa arra, hogy kitalált történeteiket a hatóság fenntartás nélkül elfogadja, és enyhítő körülményként veszi figyelembe.
Ez csak egy kis része annak, amit az elkövetőkről tudunk, de úgy gondoljuk, hogy nyilvánosság elé kell tárni, mert amíg a becsületes, tisztességes ember küszködve dolgozik meg a pénzéért, addig a cigányok, ahol csak tehetik csalnak. Tisztelet a kivételnek, amiből sajnos kevés van!