Szerdán személyes találkozást kezdeményeztem Detek település polgármesterével és alpolgármesterével, a napokban elhíresült úgynevezett „deteki mészáros” édesanyjával - írja  közleményében Egyed Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője.
Honatya a polgármesternek jelezte, kötelessége jelenteni a hatóságoknak, ha településén bűncselekmény jut a tudomására, az alpolgármester édesanyának pedig hangsúlyozta lemondásának fontosságát egy ilyen esetben. A cigányanya elmondása szerint fia jó nevelést kapott, otthon segítőkész, dolgos; tinédzserkori meggondolatlanságot követett el, és nagyon bánja tettét. Állatmenhelyen vezekelne bűnért.
Zoom
Detek első embere és az önkormányzat több dolgozója politikai szándékot is lát abban, hogy a nyáron készült videó most januárban hirtelen előkerült.
Egyed hangsúlyozza: az a tény, hogy a fiatalember elkövette tettét, amiért maximális büntetést érdemel. A példás büntetés elmaradása a hasonló esetek szaporodását okozhatja, azt üzenné, hogy a brutális állatkínzás, és az azzal való kérkedés nem üldözött a társadalom részéről - zárul a közlemény..