Hála az Index cigánytopic “execute” nicknevû felhasználójának, beleolvastam az itt található, délvidéki Hét Nap c. hetilapba. A korrekt vezércikkek (pl. az itt található Hétköznapi fasizmus vagy az itteni Az igazságtalanság áldozatainak napján) mellett valami szintén szemet szúrt: az, hogy a lap milyen nyíltan ír a magyarországi cigánybûnözésről, különös tekintettel a Muki & Pénzes Henrietta-ügyre. Nézzünk csak pár példát arra, hogy az üggyel foglalkozó minden egyes cikkben legalább egyszer megemlítették Muki származását; a bírósági tárgyalással foglalkozó cikkben meg kifejezetten, már az alcímben is, kiemelték, hogy gúnyosan mosolygott Mukikánk, fényes(?) jövőnk záloga.
20 kilót hízott a leánymészáros cigány
Az itteni cikkben, az “A gyilkos gúnyos mosolya” alcím (!!!) és, természetesen, Muki származásának megemlítése mellett a következőket találhatjuk:  “aki mintegy 20 kilót hízott az egyéves fogva tartás alatt”, “gúnyos mosoly jelent meg az arcán”, “az elítélt lánytestvére (akit a bíró több ízben eltávolíttatott a teremből a viselkedése miatt)”, “E munka elvégzése után kimondható: Kurai András a feltárt bizonyítékok alapján egyértelmûen bûnös. (Amíg a bíró erről beszél, Juca mama hangosan megjegyzi: Ez nem igaz!)”, “Egyébiránt kiskorú Kurai András ötször tett érdemi vallomást, ebből négyszer más-más tartalmút.”, “A vádlott egyik vallomásában a szintén roma származású Simon Norbertet jelölte meg elkövetőként.”, “Kurai András a tárgyalás folyamán a megbánás legkisebb jelét sem mutatta, állandó cinikus mosollyal kísérte az őt terhelő kijelentéseket, majd egykedvûen maga elé nézett, vagy hátrafelé tekingetett a tárgyalóteremben lévő anyjára és a rokonaira. Egyébként bebizonyosodott róla, hogy antiszociális, nem tud a társadalomba sem beilleszkedni, az általános iskolában a 6. osztályt már magántanulóként végezte, de itt is megbukott, az intellektusa pedig az alsó határt súrolja. Amióta előzetesben van 19 alkalommal indítottak ellene fegyelmit, mert cellatársait bántalmazta.”
Az itteni cikkben úgyszintén megemlítik Muki származását: “első számú és eleddig egyetlen vádlottja az a 16 éves Muki becenévre hallgató roma fiú”. Megemlítendő az is, hogy a magyarországi médiumokkal ellentétben az összes, a Muki-üggyel foglalkozó cikk kiírja a gyilkos teljes nevét is. Ahogy azt például az MTI (Magyarországi Talmudista Igazságletagadó) kapcsán már többször is említettük (példa itt) , ilyet egy magyarországi, balliberális, cigányfaj- és -bûnözővédő médium még akkor sem tenne, ha már itélethozatal után vagyunk. Akkor is maradnak a monogramnál, nehogy véletlen a bûnöző családnevéből egyértelmûsíthesse az olvasó, hogy cigányról van szó.
Ugyanez igaz erre (“Azt is kijelentette, hogy robogón hozták ki, s az elkövető cigány származású volt”), ill. erre a cikkre is.
Apropó, időzzünk csak el egy keveset ez utóbbi tudósítás mellett. Nicsak! Olyan hírmorzsák vannak benne, amit máshol nem olvashattunk. Idézzük!
“Hasonló esetek - másutt is
   Az olaszliszkaihoz hasonló, de szerencsésebb kimenetelû verés történt néhány hónapja a Hajdú-Bihar megyei Nagykerekin is. Itt egy 17 éves roma lány nem adta meg az elsőbbséget egy teherautónak, s a pótkeréknek ütközött. Nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A sofőr megállt, hívta a mentőket, addigra odaértek a lány testvérei, és agyba-főbe verték a gépkocsi vezetőjét. Tiszacsegén egy 22 éves jászberényi fiatalembert vertek agyon a cigányok azzal az ,,indoklás”-sal, hogy szóba állt egy helybéli lánnyal...
 
  Ha nem is ilyen súlyos, de ,,figyelmeztető” verés történt a közelmúltban a szegedi Cserepes sor környékén, ahol ismeretes, hogy sok roma él. Itt azzal az ürüggyel vertek meg egy gépkocsivezetőt, hogy gyorsan hajtott, és veszélyeztette az úttesten játszadozó gyermekeket.
Kedves Olvasónk! Mely magyarországi médiumokban írták azt le, hogy az elkövetők cigányok voltak? Egyes egyedül Tiszacsegével foglalkozott a magyarországi sajtó (MNO-idézetünk itt; ahogy látható, a cikkben nem említtetik meg az elkövetők származása), de ott is elhallgatták a gyilkosok etnikai hovatartozását.
Magyarország komplett cionista médiaterror és agymosás alatt áll. Ilyenre, Németországot leszámítva egyszerûen nincs példa Európában – hiszen, mint tudjuk, Oroszország után nálunk él a legnagyobb zsidó kisebbség. Ott NAGYON komoly baj van, ahol egyenesen külföldi lapokból kell tájékozódnunk a hazai cigánybûnözés tényeiről! Az még csak hagyján, hogy nálunk a cigányfajvédők betiltanak mindennemû cigánybûnözési statisztikát, és emiatt kötelezően külföldi (szlovák, cseh, bolgár, finn, olasz, angol, amerikai stb.), a magyar helyzetre amúgy 100%-osan alkalmazható statisztikákra kell hagyatkoznunk, de azért az már mindennek a teteje, hogy a magyarországi médiumokban rendszeresen elhallgatott cigánybûnözési esetekről is határon túli, magyar nyelvû lapokból kell tudomást szereznünk. Amiért persze a délvidéki lapnak amúgy csak köszönet jár.
Kuruc.info - A.S.
Mellékletek, egyebek
A következőkben egy igen kellemes csemegével szolgálunk Kedves Olvasóinknak. Az Index cigánytopicjában az ott (jelenleg) L-I--F-E nicken fut ámokot a 37 évesen rokkantnyugdíjazott (bár ez még mindig jobb, mint a finnországi cigányok, akik szinte kivétel nélkül 18 évesen rokkantnyugdíjaztatják magukat) kisebbségi, aki “mellesleg” a “Lakhatás Iskolázottság Foglalkoztatottság Közhasznú Egyesület“ vezetője. Ő ma hatalmasat hazudott: az itt található hozzászólásában elmondta, hogy lakhelyén, a Cserepes soron soha nem történt semmi atrocitás. Hát igen, a fenti cikkidézet is ezt bizonyítja. Mindez a 37 éves korától az adófizetőkön élősködő, és valószínûsíthetően, közhasznú egyesülete folytán, állami fajvédő apanázst is leakasztó fószertól.
Még valami a Lakhatás Iskolázottság Foglalkoztatottság Közhasznú Egyesületről. Annak botrányos helyesírású, központozású honlapja itt található. Mindenképp érdemes legalább a “Cigány bûnözés” (sic!)  menüpontban szereplő történeteket elolvasni. Hihetetlenül primitív, bárgyú és a legrosszabb kommunista időket idézően tendeciózus cikkeket látunk majd itt – például ezt. Szörnyû, mi?
Ha már az indexes cigánytopicnál tartunk, múltkor idéztük (kötelező olvasmány a cikk – NAGYON tanulságos!) az amúgy (egyes, különösen a tavaly szeptemberi/októberi felkelést illető megnyilatkozásaiban szélső)balos advocatusdiaboli hozzászólásait. Nevezett úriember azóta is nagyon komoly és színvonalas hozzászólásokkal lepte meg a topicot, amelyekre természetesen semmi érdemi választ nem kapott cigányfajvédői oldalról. Idézzük is őket a rend kedvéért, ha valaki nem akarja követni az indexes linket és/vagy keresgélni:
“Én elég sokat mozgok vidéken, és tisztelettel, az ország (nem cigánylakta) településeinek a többsége egészen normálisan néz ki, mi több az elmúlt évtizedben kifejezetten rengeteget javult az összkép. Gyakorlatilag eltûnt a szemét az utak mentéről, a kertek rendezettek, a házak nem düledeznek. Ez az általános.
Kivéve a romasort, meg a Gyevi bírót. Sőt, egyre nagyobb és nagyobb a kontraszt. Nagyjából annyi látszik a XXI. századból, hogy parabolaantennák vannak a bepapundeklizett ablakok felett. Még nézni is elkeserítő.
És ülnek előttük és szotyoláznak. Két nap alatt normális házat faragnék bármelyikből, a két kezemmel. Még én is. De ők csak ülnek és szotyoláznak. Évek óta, lassan évtizedek óta.”
(a következőt szintén L-I--F-E-nek címezte):
“Ha egy telepen több száz felnőtt és életerős ember dolog nélkül lézeng, akkor a minimum, ami elvárható lenne, hogy töméntelen szabad idejüket és energiájukat legalább a legszûkebb környezetük többé-kevésbé rendbe rakására (is) fordítsák.
Menj el az ország tetszőleges pontján egy magyarlakta - akármilyen szegény - faluba, és nézd meg úgy általában. Aztán nézz meg egy romatelepet bárhol. Csak úgy általában.
Azt hiszem, nincs tovább miről beszélnünk. Majd, ha az emberré válás rögös útján tesztek előre legalább egy nyomoronc lépést Ti is, akkor várhattok gesztusokat a másik oldalról is. Anélkül már nem. Elég volt hétszáz évig.
Indíts el egy "rakd rendbe a putridat, és legalább egy qrva nylonszatyrot szögelj már fel a tetődre, ha egyszer beázik, ne várj mindig mindent a gádzsóktól ingyért" mozgalmat ott a cserepes soron, aztán lehetőleg országosan - ezzel valóban tudnál tenni végre a földijeidért. Tisztelem a kitartásod, és én nem várom tőled, hogy megtagadd azokat, akikhez tartozónak érzed magad, természetesnek gondolom, hogy akár az elvtelenségig is véded őket, olyankor is véded őket, amikor azt már réges-régen nem érdemlik meg. Én is ezt tenném a saját családommal. De lásd be, egyszerûen muszáj nektek is lépnetek. Ha még a pottyantós budit is nekünk kell odavinni, meg még a gödröt is kiásni hozzá, Ti meg nézitek, ennyire vagytok képesek - akkor előbb utóbb elszakad a cérna. Előbb-utóbb az élősködés visszaüt. Mert ez az. Egész egyszerûen nem igaz, hogy egy cserepet megigazítani, egy gödröt kiásni, egy kátyút betömni nem tudtok, évtizedek alatt sem. Ez egyszerûen abszurd, ez már bohózat!
Egyszerûen hülyének vagyunk nézve, de azok is vagyunk, mert eltûrjük!”
Ezt úgyszintén:
“Olyanokat mondasz, hogy munkát kell adni, meg oktatást stb...  Olyanokat, amelyekre én meg azt mondom, hogy bizonyíthatóan megpróbálták sok helyen, és eredmény nem sok lett belőle.
És még mindig ott tartunk, hogy abszolút határozottsággal állítod: minden felelősség a többségi társadalmakat terheli az egész bolygón, a romákat semmi, nekik nincs teendőjük, a többség szépen biztosítsa a feltételeket, akkor majd integrálódnak, addig meg megy a harang begyûjtése a és a kertbe trotyi, időnként kis lincselés, és kezeljük ezt megértően.
Mert ezt mondod.
Mit tudtok Ti felajánlani, mert ez már így reménytelenül egyoldalú. Ez most közönséges élősködés.”
“A mostani demográfiai adatok mellett a szociális ellátórendszerek 2 évtizeden belül megroppannak, és vagy/vagy döntések elé kerülünk. Például vagy kifizetjük a korábbi járulékfizetéssel kiérdemelt nyugdíjakat, és drámaian redukáljuk az underclass szociális támogatását, vagy fordítva.
Közben meg a romák létszáma tovább fog nőni. Ez egy puskaporos hordó, és ég a kanóc. Az ilyen "száz év alatt sokezer milliárdért integrálhatjuk őket, közben meg fát vágnak a hátunkon de mi mosolygunk" jellegû programokat felejtsd el. Félúton sem lesz még a dolog és fog jönni egy kefebajszos valami sokkal olcsóbb és effektívebb ajánlattal.
Olyan program kellene, ami itt és most, rövid időn belül már ad látványos eredményeket, legalább az eltartottság-függés és a bûnözés csökkentésében.”
“Ha egyetlen egy országot mondasz, ahol ez az integráció sikeres volt, akkor igazat adok neked. De nem tudsz mondani.
Erre azt fogod mondani, hogy a gaz rasszista többségi nemzet nem engedte őket beintegrálódni - node egy évezred alatt sehol sem, ahol végigvándoroltak? Végigjöttek Ázsián-Kisázsián, a Balkánok, szétválva a Közel-Keleten, Észak-Afrikán, át Ibériára. És mindenütt "elpottyantottak" egy-egy csoportot, mindenütt ott vannak. Arab oszágokban, ugyanolyan sötét képû, első ránézésre nem drámaian különböző higiéniájú, vérmérsékletû népek között.
És ott sem. Ennél többet én nem tudok mondani, teoretikusan lehetne igazad, persze, meg vannak átkozva, mint Bagaméri, mindenki pikkel rájuk, még a Földközi halai is cigánygyûlölők - de a valóságban meg az összes, a Föld összes népe előbb-utóbb megszokta egymást. A vegyes országokba integrálódtak, asszimilálódtak, ahol a dolog újkeletû, ott meg folyamatban van.
Velük ez nem igazán megy. Te abszolút határozottan meg vagy róla győződve, hogy a hiba mindig a másikban van? Nem kellene a romáknak megtenni az első lépést előre?
Vannak ezen a bolygón még kis számban olyan kultúrák, amelyek ugyanilyen gyakorlatilag ősközösségi, sem állatot nem tartó, sem földet nem mûvelő, külső erőforrások nélkül gyakorlatilag életképtelen nomád kultúrák. Ilyenek a kalahári peremén a busmanok(szanok), vagy az aboriginálok. Mindkét kultúra egyértelmûen kihalásra ítéltetett, rezervátumokba szorult, fizikálisan nem lehet velük mit kezdeni. Mi is hozzunk létre rezervátumot? Nem tudunk hova araszolni, mert nem tolerancia az, hogy viseljem el, hogy el kell tartanom embereket, akik cserébe elveszik javaimat, és pokollá teszik életemet. Erre semmilyen szép elv nevében sem vagyok/leszek hajlandó. Valamit valamiért - most már lépni kell a másik oldalnak is. És ha akarna tudna, ezt bizonyítja a nem csekély, szerintem 50% körüli, de talán még nagyobb asszimiláns cigányság. Ami még két generáció, és nincs is, ők is mi leszünk.
Ez nem lehetetlen tehát - de ha ezt elutasítjátok - akkor mit lehet tenni?”
A cigány kultúra “alapértékeiről” írta:
“Nincs kötődés, nincs felhalmozás, a munka elkerülendő, ha pénz van, elpazaroljuk, jővőkép vagy éppen a múltból okulás nincs.
Egy mának élő nomád természeti kultúra alapértékei.
Ezt Te ha a fejed tetejére állsz sem integrálod be egy modern ipari társadalomba. Sehogyan sem. Csak asszimilálhatod, egyszerûen esélytelen mással próbálkozni.
Nem is sikerült senkinek - a történelem rá a bizonyíték.”
“Mindig ez megy, harcsafárasztás. Fejtsem ki részletesen, nevezzem meg a forrást, a végén már a segédeimet, írjak hatoldalas esszét tőmondatos kérdésekre - arra megy ki az egész, hogy csak kifáradok, megunom, és feladom.
Figyelj, ha egy szó is igaz lenne mindabból, amit állítotok, akkor nem látnánk azt, amit látunk, hogy nevezetesen a Föld nevû bolygó egyetlen nyomorult országában sem sikerült a cigányokat integrálni, sehol sem, még arab országokban sem, Izraelben sem, pedig ott még azt sem lehet mondani, hogy ránézésre kirínának a többiek közül. Évezredes időtávlatban sem, amíg ezalatt gyakorlatilag mindenütt minden nemzetiségi integráció perfektuálódott. Erre egyszerûen nem érdemi magyarázat az üldöztetés, ez a tény egyszerûen önmagában cáfolhatatlan bizonyíték arra, hogy valami probléma kell, hogy legyen maguknak a romáknak az attitûdjével is, valami, ami egyszerûen kizárja a súrlódásmentes együttélést.
De tagadd nyugodtan, aki még életében nem találkozott a problémával, talán el is hiszi. Aki igen, annak úgyis hiába mondod.”
"Tehát megint a többség a hibás. Mindenhol a bolygón, kivétel nélkül. Mert nem ad a többséghez képest extra lehetőségeket, még többet, többet, mindig többet.
Ma Magyarországon senki nem akadályoz meg benneteket abban, hogy a házatok környékét kitakarítsátok, a kertet rendbe tegyétek, és vizelde helyett zöldségesnek használjátok. Azt a kertet-házat, amelyet a legtöbb esetben ingyen vagy jelképes összegekért (amit szintén tőlünk kaptatok, tehát ingyen..) kaptátok a többségtől - attól a többségtől, amelynek a tagjai bizony nem kapnak ilyen juttatásokat, akármilyen szegények, akkor sem. Senki nem akadályoz ebben benneteket - senki, saját szándékotokon, hajlandóságotokon kívül.
Ma Magyarországon senki nem akadályoz meg benneteket abban, hogy beirassátok a gyerekeiteket az óvódába. Senki, saját szándékotokon, hajlandóságotokon kívül.
Ma Magyarországon senki nem akadályoz meg benneteket abban, hogy beirassátok a gyerekeiteket az iskolába, és számonkérjétek rajta a leckét, de legalább az iskolába, és nem a mellé járást. És abban sem, hogy ne a pedagógus, hanem a rosszcsont kölök fejét verjétek le, ha előbbi szóvá teszi, hogy a kis Kolompár Zsigmondka végiglopta és verte az egész osztályt, órát viszont nem lehet tőle tartani, mert végig dajdajol. Senki, saját szándékotokon, hajlandóságotokon kívül.
Ma Magyarországon senki nem akadályoz meg benneteket abban, hogy beirassátok a gyerekeiteket a 8 általános elvégzése után egy szakmunkásképzőbe, szakközépiskolába. Senki, saját szándékotokon, hajlandóságotokon kívül.
Ma Magyarországon senki nem akadályoz meg benneteket abban, hogy az iskolák elvégzése után utánajárjatok munkának. Megfelelő iskolai végzettséggel igenis lehet munkát kapni, tudom, elfogadom, hogy az előítéletek miatt nehezebben, mint egy nem cigánynak - de azért lehet. Érettségizett, diplomás cigányok nincsenek munka nélkül. Igaz, nincsenek is sokan....
De Te meg fogadd el, hogy az előítéletek sajnos személyes negatív tapasztalatból származnak. Én még nem láttam olyan embert, aki üzletelt, szóbaállt, dolgoztatott cigányokkal, és ne járt volna szinte mindig pórul. Gondolkodj el azért ezen is!
Azt mondod, az első lépést tegyük meg mi. Szerintem már megtettük, több százszor, ezerszer megtettük.
Tudod, szerintem meg ha holnap az önkormányzatnál megjelenne a romasor minden munkaképes tagja, kezében gyûrögetve a kalapját-kendőjét, és azt mondaná: "megelégeltük a nyomort-mocskot, és már nagyon röstelljük azt is, hogy mások nyakán élősködünk, ezért szeretnénk kérni szerszámokat és segítséget, hogy rendbetegyük a cigánysort, irányítást, vetőmagot, hogy tudnánk kertjeinket olyan termővé tenni, mint a gádzsóké, hogy segítsünk magunkon valamit" - hát kapnátok segítséget. Még többet is, mint szükséges.
De előbb ennek a lépésnek meg kell történnie. Hazugság az egész, amit itt ránk borítasz, az igazság az, hogy halmozottan hátrányos helyzet ide-oda, valójában mindannyiótoknak megvannak az alapvető lehetőségei arra, hogy kitörjön a nyomorból, de mindenekelőtt a kilátástalan semmittevésből és bûnözésből. Egyetlen dolog hiányzik mindehhez: a szándék. A Ti szándékotok.
Azt mondod, adjunk munkát, én meg azt, hogy bizony munka elől legtöbbször elszöktök. Bizonyítani, tanúkat hozni tudok, hogy amikor 100%-os munkanélküliségû cigánytelepek szomszédságában nyári idénymunkára munkást keresnek, akkor senki, a világon senki nem jelentkezik közületek. Jó fizetésért sem!!!! Romániából, meg az ország túlfeléről kell - nem cigány - munkást hozni. Ti meg ültök az árok szélén, és nézitek, hogy dolgozik más. Aztán, mikor leszedték, hát igen gyakran megdézsmáljátok a más munkájának gyümölcsét.
A közmunkákról is rendre megszöktök. Erre is tudok dokumentált példát. Olyat viszont egyet sem, ahol "sikertörténet" lett volna a romák közmunkára rendelése.
Azt ne mondd, hogy nem igaz, magad is tudod, hogy az.
Senkit, soha a történelemben nem lehetett saját akarata ellenére "boldogítani". Ti nem akartok integrálódni, nem akartok beilleszkedni, számotokra a többségi kultúra idegen és elutasítandó. Nem csak itt, mindenütt a világban.
Ha nem lépitek Ti meg azt a gesztust, hogy egyértelmûen láthatóvá, kézzelfoghatóvá teszitek a valódi szándékotokat az integrálódásra, akkor mi semmit sem tehetünk értetek. Sem most, sem a jövőben. Aki nem akar integrálódni, azt nem is lehet integrálni, az eltartásotokra viszont már nem sokáig lesz hajlandóság.
Nagyon-nagyon feszült ez az állapot, és ha legalább a magadfajta, világos fejû romák nem képesek rávenni a többieket és a cigányvezetőket, hogy igenis tegyetek magatokon erőszakot, és próbáljatok meg beállni végre a sorba - akkor ne is várj soha megoldást. Akármit kérhetsz, akármilyen megoldásokat szorgalmazhatsz is, ha a gyakorlatban részetekről mindenre az elutasítás és a kötelezettségek alól kibújás a válasz, akkor úgyis minden hiába, az ügy elveszett. Talán a romákkal együtt."
"Az ok és az okozat nem felel meg a valóságnak. Azt mondod, a romák nem tudnak felzárkózni, mert rossz iskolákban rossz oktatást kapnak, a nem romáktól elkülönítik őket, így elve esélytelenné válnak.
És ez egy pillanatnyi állapotra tekintve sok esetben igaznak is mondható.
Csak a dolog előélete az, hogy a cigány az iskolában nem tanul, hanem a többieket molesztálja, őket sem engedi tanulni, velük együtt haladás helyett saját szintjére húzza őket vissza.
És így volt ez nagyjából azóta, hogy elkezdtek benneteket az iskolába berángatni. Én a 70-es évek végén, a 80-as elején jártam általános iskolába, volt cigány iskolatársam - nem kell a duma, tudom, amit tudok, láttam-tapasztaltam amit kellett.
A feleségem meg általános iskolai pedagógus. Hagyjuk. A cigányokat többségükben - nem mindet - egyszerûen muszáj elkülöníteni a többségtől, vagy az oktatást úgy, ahogy van el is lehet felejteni. Őket külön kell tenni, és valami oktatásnak látszó valamit csinálni, ami a törvényi szabályozóknak megfelel, de értelme persze nincs sok. Analfabétán jön ki a cigányok fele utána.
De ha nem akar tanulni, a pedagógus mit csináljon? Ma már a hangját sem emelheti fel! Ha a szülei nem pofozzák porrá otthon a kis segg Orsóst, ehelyett a pedagógust verik és fenyegetik - akkor mit lehet szerinted csinálni?
Mindig oda lyukadunk ki, hogy vad erőszakkal, drákói szigorral, deressel, lábvassal, kakastollas csendőrökkel lehet benneteket kezelni, szép szóval és kéréssel nem. A mai korszellem az előbbi megoldásokat kizárja, az utóbbiak hatástalanok - kész, vége, ennyi.
A romaproblémának nincs és soha nem is lesz megoldása, vagy elzakatolunk ebben a fosban az idők végezetéig, vagy egyszer elszakad a cérna és országos pogrom lesz - de kiút az nincs. Nincs, mert Ti nem akartok valójában változni és változtatni. Mi meg helyettetek nem tudunk. Pont."
"Süketek párbeszéde, pont, mint az életben. Elbeszélünk egymás mellett, mint ha nem is azonos nyelven beszélnénk. Kilátástalan, mint maga a probléma.
Sőt, azt hiszem, ez maga a probléma. Két tökéletesen idegen, egymást sem elfogadni, sem megérteni nem képes kultúra találkozása. Az egyik azért próbálkozik, tesz gesztusokat a másik felé, lehet vitatkozni rajta, hogy ez milyen-mennyi, de tesz.
A másik szarik az egészre. Elveszi amit tud, amire szüksége van, és fülét-szemét becsukja, amikor a másik csöndben megjegyzi, hogy mindezekért valamit várna is.
Én félek tőle, hogy ebből előbb-utóbb népirtás lesz. Az ilyen dolgok általában oda fajulnak. Ha itt tényleg beüt az olajkrízis, erőforrásválság - hát nincs az az Isten, hogy minden nép ne azzal kezdje, hogy kidobja a ballasztot.
Ne legyen igazam, kívánom, de nagyon."
Ezt johjon-nak (másik fajvédő) írta:
"Nyáron idényben kb: 2-250 ezer romániából jött, túlnyomórészt feketemunkás dolgozik a keleti országrészben olyan segédmunkákon, amelyeket a romák is el tudnának végezni.
Csak nem akarnak.
Szerintem ez a helyzet már nem kezelhető, a LIFE-féle, és a tőled származó beírásokat végiggondolva úgy látom, hogy tökéletesen reménytelenné vált a dolog. Túljutottunk a törésponton, ahol még vissza lehetett volna fordítani a folyamatokat, már régen túljutottunk.
Ma gyakorlatilag tényleg az a helyzet, hogy a cigányok (cigány életvitelûek) és a többiek két külön kasztot képeznek, amelyik egymással nem képes szót érteni, dûlőre jutni. Az előbbi egyre gátlástalanabbul és arcátlanabbul használja ki a másik erőforrásait, és eközben ezekre az erőforrásokra támaszkodva elszaporodik, egyre népesebb.
Az utóbbi pedig egyre elutasítóbb és ellenségesebb emiatt. A szakadék csak nő és nő. Az a teória, hogy az utóbbi csoport legyen kevésbé ellenséges és elutasító - minden érdemi ellenszolgáltatás nélkül, pusztán annak az ígéretére, hogy majd 2-3 generáció múlva elkezd emiatt a helyzet lényegesen javulni - ez a vonat már elment. Az ember egyszerûen nem így mûködik, egész egyszerûen nem ad viszonzás nélkül semmit, negatív viszonzással még kevésbé. A "ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel" Bibliai elve szép, de valójában soha semmikor nem mûködött ez ténylegesen, az emberi természet ezt rendszerszinten kizárja. Ahogy a kommunizmus sem volt életképes, hiába volt szép idea - nem emberre szabták.
Itt igenis a másik, a cigány csoport az, akinek meg kell tenni az első lépést, cselekedni, saját viselkedését konszolidálnia kell. Tudomásul kell adott esetben vennie, hogy ha fel akarja számolni a vele szembeni előítéleteket - amelyekre bizony viselkedésével évszázadok alatt alaposan rászolgált - akkor "túl kell teljesítenie" a többségi normákat, de minimum teljesítenie - alulteljesítve esélye sincs ezt megszüntetni.
Amúgy az egész beszélgetés elkeserítő. LIFE és sokszor TE is tulajdonképpen a probléma meglétét is tagadjátok. Ha gond van a romákkal, az mindig egyedi probléma. Soha nem kulturális. Tilos számontartani ki cigány, ki nem, és lásd az iskolai cigányosztályt - ha mégis beosztják a magukat magyarnak valló színcigányokat, akkor az mégis rasszizmus.
Amúgy túlmutat ez ezen a problémán, az európai liberalizmus elfajzott, egy önfelszámoló, önpusztító irányba fordult, ahol gyakorlatilag teljesen kiszolgáltatja magát, lemond még az elemi, egészséges életönsztönről is. Mivel maga az emberi természet nem ilyen, az emberek ezt egyre idegesebben és intoleránsabban nézik, a várható súlyos erőforrásválság pedig ellehetetleníti ingyenélők tömegének eltartását, így erősen gyanítom, hogy ez a nagy fene liberális önhekkelés egész Európában pár évtizeden belül gyökeresen megfordul, és adott esetben bizony csúnya rasszista-nacionalista mainstream is uralkodóvá válhat.
Akkor meg jaj lesz azoknak, akiknek a viselkedése tulajdonképpen ide vezetett."
“Olyanok vagyunk, mint a farkába harapó kígyó. Gyakorlatilag nem adtatok választ a korábbi kérdésre, hogy ha nem asszimiláció, akkor az integráció mit is jelent.
A felvetetteket viszont többen többször megpróbálták több évszázadon keresztül. Megpróbálták letelepíteni, földmûvelésre rávenni, a gazdaságba intergálni őket, elég szerény sikerrel. Pontosabban jelentős hányaduk asszimiláns lett és beilleszkedett, a többi viszont zárt csoportokat alkotva őrzi elkülönülését és szembenállását a mindenkori többségi kultúrával-értékrenddel. Mindenhol.
Úgy tûnik, ha ezt az elkülönülést a továbbiakban is megengedjük, akkor így is fog ez maradni - örökre. Éppen az a baj, hogy olyan erősek a visszahúzó erők, hogy ha csak egy kicsit is teret adunk nekik, akkor mindig vissza fogja rántani őket. De a roma közösségeket szétbontani, őket széttelepíteni - ez ügyebár elképzelhetetlen egy szabad és liberális országban.
Akkor meg annyi. Nem lesz előrelépés. Már fél évezrede nincs, és soha nem is lesz.”
“Én jelen pillanatban az országos cigányszervezetek élén, vagy az OCÖ-ben nem látom azokat a tanult roma értelmiségieket. Még érettségizetteket is csak elvétve. Kolompár Orbán, Farkas Flórián? 8 általános, meg valami félbehagyott egyéb. És ez az általános.
Nagy dumás, gátlástalan törtetőket látok, akik a saját földijeiket is ott verik át, ahol csak tudják. Kiváló antireklámok....
A valódi kikupálódott, egyetemet-főiskolát végzett sajnálatosan kis számú roma származású értelmiségi szinte teljes egészében elfordul a gyökereitől, szégyelli és vállalhatatlannak tartja, aligha véletlenül.
A szociológiák szerint a roma kultúra alapvetése, hogy nem vállal felelősséget és kötöttséget, így semmilyen tervszerûség és hosszú távú életstratégia sem fér vele össze. Nem dolgozik, nem tanul, nem tekint előre - ez maga a roma kultúra, ennyiben szinte össze is foglalható. A többi már a folklór.
Ez meg nem mûködik a XXI. században, már sehol. Már Fekete-Afrikában sem.”
“Egyelőre LIFE-val együtt adósok vagytok azzal, hogy miként képzelitek el a romák "integrációját", mit is kell ezalatt egyáltalán érteni. Tekintve, hogy egy versenyhelyzetben lévő, mi több, a versenyben nem is túl jól álló piacgazdaságban képzetlen, iskolázatlan, morális és viselkedési problémákkal küszködő embereket semmire, az égegyadta világon semmire nem lehet felhasználni, így a megoldás első lépcsője az lenne, hogy egy normális szakmát kitanult és azt mûvelni is tudó, tisztességesen megmosakodott, és tisztelettudóan viselkedni képes cigányember/asszony jöjjön be hozzám munkát vállalni.
Majd, ha felvettem, másnap ne jelentsen betegállományt fél évre (három roma asszonyból ismerős cég hárommal járt így, kettőnél magánnyomozót kellett fogadnia, és bebizonyítania, hogy nem beteg, csak visszaél a státusszal, azóta nem vesz fel cigányt a gaz rasszistája, soha többet, egyet sem, megfogadta), és legalább ugyanúgy teljesítsen, mint a többiek.
Ha erre képes, akkor rendben van, részemről nincs kifogásom. De momentán erre többségükben nem képesek - én meg nem vagyok jótékonysági intézmény. És én úgy látom, hogy aki erre már képes, az kivétel nélkül asszimilálódott. Az már nem cigány, legfeljebb roma származású. Úgy látom, hogy a végeredményben alapvetően danajozásból, ürgesütésből, fémlopásból, kábelégetésből, munkakerülésből és kertbe szarásból álló cigány kultúra, és a szorgalom, az iskolázottság és kulturált viselkedés nem fér össze, a tanult cigány már nem igazi cigány, az már asszimiláns cigány. Kivétel nélkül.
Ahogy a Horvát Aladárt sem látod színes ingben büdösen ürgesütés után az ablak alá szarni, majd ordítva reggelig boldogítani a szomszédokat. Kínban is van a nyomorult, hová is tegye magát, neki a legrosszabb, oda már nem, ide még nem érzi magát tartozónak.”
Ezt sokunk "barátjához", Kniegnitzhez (jelenlegi nicke watchdog / őrkutya) írta, akinek nem mellesleg finn témájú cigányügyi fordításaink Finn Nagykövetség általi elismerését is köszönhetjük. Kniegnitz ugyanis visszautasította azt az ötletet, hogy a topic “rasszistáinak” pénzén két hetes “jutalomüdülést” tartson egy cigánytelep közepén:
“Azért kellene megtenned, mert baromi nagy pofával követeled, hogy akiket balsorsuk arra kárhoztatott, hogy egy utcában éljenek velük, azok igenis viseljék el őket, ha nem teszik, akkor szemét, rasszer fasiszták.
Miközben magad erre nem lennél hajlandó. A képmutató tetves ultraliberális csőcselék igen eklatáns példája vagy, két kézzel nagy suhintásokkal vered más farkával a csalánt, de ha a saját gatyádhoz nyúlnának, hangosan sikoltozva, rendőrért üvöltözve világgá szaladnál. Pontosan ugyanaz az alak vagy, mint balacy (szintén index-topicos) liberina képviselője, aki habosra verte a nyálát a cigányok védelmében, de amikor furmányosan a szomszédjába költöztettek egy ilyen általa ajnázorozt családot, hát holtra válva, habzó szájjal kelt ki magából.
Ne kívánj olyasmit mástól, amelyet magad nem viselnél el - csak ennyit kérek. Menj el egy romatelepre, szállj ki a kocsiból gyalogolj végig, ülj vissza a kocsidba (ha még van mibe, meg hagynak), aztán tûnődj el azon, hogy mennyiben normális elvárni részedről másoktól, hogy ezt itt tolerálják. Az országos cigánypolitikát rendre olyan emberek diktálják, akik élő cigányt legfeljebb a száztagú cigányzenekar fellépésén látnak. Ott is csak messziről.”
Arra, amikor L-I--F-E a szokott mantrával (“adjatok több segílyt, biztosítsatok munkalehetőséget, magas szintû iskolát, és akkor felemelkedünk”) jött, ezt válaszolta:
“Sorolhatod, de a finnek mindet megcsinálták.
Mindet. A kötelező óvódát, külön felzárkóztató csoportokkal, mindenféle oktatási kísérletet, munkahelyteremtést.
Nem jött be. Most mit mondjak?
Olyan leszel úgyis, mint a bölcs rabbi, akkor csináljuk ezt, nem sikerült, akkor próbáljuk ki azt, hát ez sem, akkor amaz biztosan megoldja.....
Ha a probléma nem eszkalálódik, akkor a végtelenségig lehet ezt a pöcsölést folytatni. Akkor majd vég nélkül nyelik a romaprogramok a pénzt, a romák meg vég nélkül felszedik a síneket, ellopják a templom harangját és a köztéri szobrokat, eltüzelik az ingyen kapott házak tetőszerkezetét, mi meg vég nélkül pótoljuk ezeket és hüledezünk.
Ha eszkalálódik, akkor meg majd jön az endlösung. Nem érted meg, hogy adott esetben éppen ettől tartok én is?”
“LIFE, ez duma, szirupos mellébeszélés!
Mit vársz? Adjunk munkahelyet, jó iskolákat, megértést, oktatást, több segélyt, lehetőséget, acélkeményen csapjunk le a diszkriminációra. Természetesen mindezt közpénzből, a ténylegesen dolgozóktól elvéve.
És akkor szerinted a probléma megoldódik.
Ezzel szemben a finnek, svédek, írek ezt megpróbálták, ötven éve csinálják, és a probléma egyre rosszabb. Mára ott sem félnek kimondani, hogy a szóban forgó célcsoport a pozitív intézkedésekre egész egyszerûen nem úgy reagál, mint ahogy amúgy a többi kultúra reagálni szokott.
A gyerektámogatás például a többségi kultúrában úgy csapódik le, hogy jellemzően a gyerekre is költik, az jobb ellátást és iskolázottságot kap, feljebb jut a társadalmi ranglétrán, így a szociálpolitikai gyerektámogatások növelik a társadalmi mobilitást és színvonalat. Tehát jók.
A romák körében a gyerekek iskolázottsága esetenként még jobban leromlik, a számuk viszont meredeken nő, mert megélhetési forrásnak tekintik ezeket a segélyeket, és a végén olyan gyerekszámokat vállalnak fel, amiből már meg tudnak önmagában élni. A gyerekekre szinte semmi nem jut ebből, tehát a probléma csak bővítve úratermeli magát.
És sorolhatnám a többit. Ismétlem: amiket Te megoldásnak tekintesz, azokat ellenőrizhetően kipróbálták (legjobban a finnek dokumentálták). Nem mûködött. De kipróbáltuk mi is a Kádár rendszerben, kötelező iskoláztatás, alanyi jogon járó munkahely, segélyek, ellátás, pozitív diszkrimináció. Az eredmény: a romák elszaporodtak mint a nyulak, negyven év alatt tízszeresére nőtt a számuk, a probléma meg nem oldódott meg.
Mit vársz tőlünk? Szó nélkül finanszírozzunk egyre drágább és drágább, úgy tûnik, több évszázados kifutású kísérleteket? Előbb fog elfogyni a türelem.”
 “Ezzel elvileg egyetértek. De az eredményt sejted előre Te is. Szankcionálni kell majd a cigánysor kétharmadát. Minimum.
Ezért nem merik ezeket a programokat a kormányok, főleg a szoclibek meglépni. Olyanok, mint a Balacy-féle libera képviselő - előre rettegnek, hogy kiderül: a király meztelen.
És tudod miért: mert ezeket a programokat így, pontosan így, ahogy leírtad meglépték, megvalósították. Svédországban, Finnországban, Norvégiában. Aztán vissza kellett lépni a minden ellenszolgáltatás nélküli segélyezéshez, mert sem dolgozni, sem tanulni nem voltak többségükben hajlandóak, és ha nem kaptak segélyt, egyszerûen loptak.
Nézz utána, ha nem hiszed. Megtörtént, ez van.
Talán, ha a cigányszervezetek vezetői maguk állnának elő ezzel, kérnék erre a kormányzatokat, és saját maguk agitálnák a cigányokat, hogy értsék meg végre: ez így nem megy tovább, akkor esetleg valami elkezdődhetne. De addig nem, és egyelőre nem látom, hogy a Ti oldalatokról lenne valódi ilyen kezdeményezés. Tudod, aligha tévedek nagyot, ha feltételezem: ha most Te kirohannál a telepre lelkendezve, hogy mindenkinek találtál munkát, és holnap reggel mindenki munkába állhat téglát hordani meg árkot tisztítani a segély helyett - hát nem fórumoznál egy ideig. Amíg a sérüléseid meg nem gyógyulnak.
Tévednék?”
Igen, Kedves Olvasónk, nem véletlenül nyomatjuk mi is, itt a Kuruc.info-n, a finn témát. Ha valaki, hát a hihetetlenül gazdag, iskolázott és toleráns (a zsidókhoz pl. egy ujjal nem nyúltak hozzá a II. Világháború alatt, pedig, Hitler szövetségeseként, meg lett volna rá a lehetőségük) finnek már több évtizede próbálják felemelni a cigányaikat. Egyszerûen eredmény nélkül – bármennyire is teletömik őket pénzzel, ingyen lakással, tanulási és munkalehetőségekkel, azok nem változnak.
Még egyszer kiemeljük: nem véletlenül hangsúlyoztuk és hangsúlyozzuk, hogy advocatusdiaboli baloldali ember; olyan, akitől a Kuruc.info szellemisége a legmesszebb áll. Múltkori cikkünkben már belinkelük egy sor olyan hozzászólását, amelyben például lecsőcselékezi, lecsürhézi a TV-ostomban részt vevőket, illetve az MSZP mellé áll más kérdésekben. Egy ilyen pedigréjû embernek azért egy baloldali is elhiheti azt, hogy nem hazudik, amikor a cigánykérdésről ír. Nemde?
Végül, ha már futólag említettük azt, hogy milyen szépen sarokba lehet szorítani a cigányfajvédőket egy cigánytelepi, minden költséget álló üdülés lehetőségének felajánlásával, idézzük balacy-t, akinek van egy hatalmas sztorija arról, hogy egy SZDSZ-es cigányfajvédőt hogyan szívattak szarrá azzal, hogy mellé költöztettek egy cigányputrit:
 
“Nem tudják eladni a cigányok miatt filléres értékûre csökkent ingatlanjaikat? érdekes mód ezt tagadta az elmúlt 5évben a falubeli liberina képviselő. Akkor a faluból többen kifogásolták, hogy a patak mellett kapott szociális lakást egy cigány család, hasonló indok hangottak el mint itt (lopnak, koszosak, hangosak és ki az a hülye aki megveszi azok házát akik el akarják adni ott stb.) és hasonló érvek hangzottak el a cigányok mellett mint itt. Mindenki rasszer faszista volt (nem elirás, igy mondta, videjó van róla..., mint miota bevettük azt, hogy az összes döntés videjóra kerül). érdekes mód a dolog megváltozott a tegnapi nap folyamán. A pataksori ingatlanokat elada a falu, házhelyek lettek kialakitva a soron végig. Felmerült a kérdés: mi legyen az Orsós falilával? Utcára nem kerülhet, kieteliteni nem lehet öket kubába stb. Ezen rágodtak a képeket viselők két hónapot, a liberina harcos mentalitással védte a jogokat, ombucmanó, újság, rasszizmus, nácizmus és fajirtás is előkerült. (van videjó róla).
Aztán kitaláltam, se nem vagyok képviselő, se nem vagyok okos, talán ezért jutott az eszembe: nekem van egy lakatlan házam, amit szívesen kiadnék nekik, helyileg sem kell sokat költözni, mert a régitől pár száz méter, jó környék, liberina képviselő lesz a szomszéd, a másik oldalon pedig a liberina képviselő hölgy építési telke van, amit el akar adni, meg is van hirdetve, a kert (nem nagy 400nöl+ ugyanekkora udvar) pedig a liberina képviselő gyümölcsösével hátulról határos. Szóval ideális hely. Na ilyen szép helyre fog költözni az Orsós falilia, mind a 12 fő.
Mivel nem Nyirmihálydiban van az ingatlan, van külső és belső klotyó is :)
Én még nem láttam olyan mérges embert mint azt a nőt. Elöbb szó szerint halottfehér lett, majd vörös, már attól féltem hogy valóban komolyan baj lesz és ott helyben megüti a guta. Minden érvet felhozott, hogy miért nem jó az a ház, drága a bérlet (10e+rezsi, két év emelés nélkül, zárt futamidő), messze az iskola, ha eső van, akkor nedves, ha száraz idő akkor száraz az udvar, szar a szerződés stb.
A szent nagyképet viselő testület egy szavazat ellenvetés mellett meg is szavazta a dolgot.
Hétfőn megyünk aláirni a cigány önkormányzattal a szerződést (nem akartam, hogy a faluval legyen szerződés, igy a falu a cök-nek utalja a rezsi és bérletit, az tovább nekem, a kárfelelöség sem a falué, hanem a bérlőé stb.) Ráadásul a cök is jófiú lesz, tudja mutatni, hogy tett valamit.
A gittrágás után mikor már nem ment a videjó olyant kaptam... a magyar szókincs nagyon bő és találékony.... Állitolag tönkretettem a családját, a telke felét sem éri igy, a tulajdona is veszélyben van, a gyümölcsöst letarolják, mint a sáskák (én még soha nem láttam sáskát aki letarolt volna egy gyümölcsöst...) a kislány is veszélybe kerül. Micsoda emberek vannak, ti találkoztatok ilyennel, aki ezeket hazudja a cigány (még ott sem lévő) szomszédra? Hm... eszem nincs, hogy miért ilyen előitéletesek egyesek.
De olyan jól esett, hogy kiharcoltam, hogy egy jó helyre kerüljenek azok a kis roma purdék, végre rendes házban lakhatnak, nagy udvar, ahol lehet játszani, a kert meg elég arra, hogy a konyhára termeljenek, bár a gyümölcsös öreg, de még egy darabig birja,.. Mindenkinek kivánom, hogy tudja meg milyen érzés az, hogy beteljesedik az álma: segit valakinek.”
Hát igen, ez a mi végszónk is, Kedves Olvasónk. És, ha még nem tette volna (mert például új itt a Kuruc.info-n), tegye meg, hogy visszaolvassa legalább a finn témájú cikkeinket. Érdemes, nagyon sokat fog belőlük tanulni. Indulásként kezdje mondjuk ezzel az oldallal, és kövesse vissza a linkeket, a régebbi cikkeink felé.