Elmegyógyintézetbe kerülhet az a cigány rab, aki kimenője alatt gyilkolta meg barátnőjét.
A Blikk úgy tudja, a 19 éves fajtársa életét kioltó cigány, "Z.", azaz Zámbó Sándor (29) akár heteken belül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI) kerülhet. A speciális fogva tartást és a pszichológiai vizsgálatokat a lap szerint több körülmény is indokolhatja. Egyrészt az, hogy a gyilkosság után a férfi még az erdőben magával is végezni akart, kísérlete azonban kudarcot vallott. Erről még mindig nem tett le, így a nap minden percében szemmel tartják, nehogy a rácsok mögött újra megpróbáljon öngyilkos lenni.
Zoom
"Z.", azaz Zámbó Sándor kimenője alatt gyilkolt is egyet
Állítólag a barátnőjével végző rabnak már korábban is voltak öngyilkossági kísérletei, amikor még eredeti büntetését töltötte az Állampusztai Büntetés-végrehajtási Intézetben. Amikor a gyilkosság után elfogták, szintén elkülönítve tartották, mert rendszeresen hangoztatta, hogy végezni akar magával.
Az IMEI-ben egyébként cseppet sem lazább a szigor, mint egy hétköznapi börtönben: rácsok, fémdetektorok, az épületben pedig fegyveres őrök vannak - állítja a bulvárlap. A falai között kezelnek családirtókat, többszörös gyilkosokat is. Zámbó Sándor is ide kerülhet, ha a bíróság úgy ítéli meg, valóban indokolt a tüzetesebb elmeorvosi kivizsgálása.
– Ügyfelem jelenlegi körülményeiről nem adhatok tájékoztatást – mondta a férfi védője, dr. Solt Szilvia.
Zoom
Szandra (†19) nem akart élni a lányszöktetés cigány hagyományával /Fotó: Facebook
A cigány apja betegsége miatt kapott kimenőt a börtönből. Ám az eltáv után nem a rácsok mögé vezetett az útja: meglátogatta barátnőjét, Szandrát, hogy rábeszélje, szökjön el vele. Ám a lány a Zsaru Magazin szerint azt mondta: nem szeretné az életét bujkálva tölteni. A nagyecsedi férfi bedühödött és megfojtotta. Ezután egy elhagyatott házban bujkált, végül rokonai adták fel.