Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt az öt fiatalt, akik a múlt héten megtámadtak Szigetváron két roma asszonyt. A rendőrség nemzeti, etnikai, faji vagy vallási csoport elleni erőszak bűntette miatt nyomoz. Négy támadó elismerte a bűncselekmény elkövetését, egy viszont nem tett vallomást. Az elkövetők akár nyolc év börtönt is kaphatnak. (VG.hu)

Elrendelte a Pécsi Városi Bíróság annak az öt barcsi fiatalembernek az előzetes letartóztatásba helyezését, akik a múlt héten Szigetváron megtámadtak két roma asszonyt - tudta meg a Roma Sajtóközpont Zsobrák Pétertől, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől.

S. Józsefnét és a lányát, S. Melindát január 22.-én este fél tízkor egy szigetvári parkolóban támadta az öt férfi. A Szigetvári Cigány Kisebbségi Önkormányzatnak az ügyről felvett jegyzőkönyve szerint a negyvenkilenc éves anyát minden előzmény nélkül ököllel fejbe csapták a fiatalok, majd amikor a földre esett, csoportosan rugdosni kezdték.

A lány futva menekült a helyszínről, majd az egyik utcában rendőrökkel találkozott, akiktől segítséget kért. A rendőrök a vasútállomáson kapták el a gyanúsítottakat. A két nő könnyebb sérüléseket szenvedett. A rendőrség nemzeti, etnikai, faji vagy vallási csoport elleni erőszak bűntette miatt indított eljárást - közölte Zsobrák. Az elkövetők kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatók.

A sajtószóvivő elmondta: négy támadó elismerte a bűncselekmény elkövetését, egy viszont nem tett vallomást. Hozzátette: jelenleg tanúmeghallgatások és szembesítések zajlanak, és a rendőrség többek közt azt is vizsgálja, hogy a fiatalok tagjai -e valamilyen szélsőséges szervezetnek.

Roma Sajtóközpont

Kuruc.info: Hogy mi igaz ebből az „ökölcsapásból“ és „rúgdosásból“? Semmi. A világon semmi. Eleve a rendőrség is elismerte, hogy 8 napon belül gyógyuló sérüléseket “szenvedett” az áldozat; a TV-szerepléséből meg egyenesen kiderült, hogy max. 1-2 pofont kapott, és kék-zöld foltjai sincsenek már (kapcsolódó, baloldali, antirasszista, nem éppen kurucbarát olvasónk által írt, kötelező jellegű cikk: Olvasó a Szigetvárott történt "etnikai alapú, rasszista támadásról"). Ennyit az „ökölcsapásról“ és „rúgdosásról“.

Sebaj, csinálja csak a cigányfajvédő rendőrség és (i)gazságszolgáltatás. Nem veszik észre, hogy ezzel a botrányosan durva kettős mércével maguk alatt vágják a fát. Még egy szög a cigányok koporsójába. Minél előbb elege lesz a magyaroknak a cigányfajvédő zsidókból és az általuk dédelgetett cigánybűnözőkből, minél előbb cselekszenek, annál nagyobb a túlélési esélyük.

Kuruc.info – Arppi S.