Sima kommunista bűnügynek indult, de kiderült: a cigány szavazatok üzemszerű megvásárlásában a Veres féle maszopos maffiaklántól a büntetett előéletű, fideszes Farkas Flórián vezette Lungo Dromig az egész parlamenti bagázs érintett.
A Fidesz sürgős választ vár az ügyészségtől, Veres Jánostól, illetve a pénzügyminiszter kampányfőnökétől arra a kérdésre, hogy mit kívánnak tenni a napokban kirobbant két, szavazatvásárlásra utaló telefonbeszélgetési ügy tisztázására; erről a párt országgyűlési képviselője beszélt vasárnap Budapesten.
Balsai István sajtótájékoztatón elmondta: mindkét telefonbeszélgetés erősen igazolja azt a hosszú ideje fennálló vélekedést, hogy a választások tisztasága néhol megkérdőjelezhető. Hozzátette: az egyik beszélgetés a 2006-os kampányt, a másik pedig a népszavazás mostani kampányát érinti.
– Mennyi is egy szavazatnak az értéke, mennyi volt? Nos, várjuk sürgős válaszát az ügyészségnek és nem a rendőrségnek, és különösen nem abban kell nyomozni, hogy most a kampányfőnök egy újságíró volt-e vagy nem, hiszen az onyomozó újságírók úgy szerzik be értesüléseiket, ahogy az önök által is ismert szabályok ezt lehetővé teszik – mondta sajtótájékoztatóján az ellenzéki képviselő.
Első ízben fordul elő, hogy a romák közül többen vállalták a választási visszásságok leleplezésének segítését, és nyíltan hadat üzentek a szavazási manipulációknak – közölte Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke vasárnap az MTI-vel a nyírbátori voksvásárlásra utaló ügy kapcsán, miután a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei városban tájékozódott a helyzetről. A roma emberek ezt azért teszik, mert jól tudják, hogy egyszer és mindenkorra véget kell vetni a szavazatukkal való visszaéléseknek – hangsúlyozta a cigány kisebbségi szervezet vezetője, a Fidesz országgyűlési képviselője. Magyarázatként hozzáfűzte: „amennyiben ugyanis a manipulációk folytatódnak, a politikai erők soha nem vállalják fel a romák integrációjának hatékony elősegítését, mert úgymond könnyen megszerezhető a voksuk”.
Ismeretes: a Hír Televízió munkatársa Veres János pénzügyminiszter, MSZP-s országgyűlési képviselő választási kampányfőnöke, Tóth Viktor nevében hívott fel cigány kisebbségi önkormányzati vezetőket, hogy ellenőrizze a tévé szerkesztőségébe korábban érkezett bejelentések valóságtartalmát. A bejelentések egybehangzóan arra utaltak, hogy a szocialista párt anyagi ellenszolgáltatást kínál a környékbeli romáknak azért, hogy otthon maradjanak március 9-én.
A Fidesz sürgős választ vár az ügyészségtől, Veres Jánostól, illetve a pénzügyminiszter kampányfőnökétől, Tóth Viktortól arra a kérdésre, hogy mit kívánnak tenni a napokban kirobbant, két szavazatvásárlásra utaló telefonbeszélgetési ügy tisztázása érdekében; erről a párt országgyűlési képviselője beszélt vasárnap, Budapesten. Az OCÖ elnöke viszont a Hír TV hangfelvételén felismerni vélte a Fidesz-közeli romaszervezet, a Lungo Drom egyik szabolcsi politikusának hangját. Ő volt a felvételen Tóth József néven szereplő férfi, aki elmondása szerint szavazatokat vásárolt volna a népszavazáson a szocialisták számára.
A napokban készült beszélgetések közül az egyik a 2006-os kampányt, a másik pedig a mostani népszavazási kampányt érinti.
Balsai István sajtótájékoztatón elmondta: a beszélgetések szereplői a Veres János pénzügyminiszter nyírbátori székhelyű választókerületének kampányában részt vett, illetve részt vevő kisebbségi vezetők, a pénzügyminiszter kampányfőnöke, illetve egy olyan újságíró, aki a pénzügyminiszter kampányfőnökeként mutatkozott be az egyik kisebbségi képviselőnek.
Az ellenzéki politikus elmondta: az egyik telefonbeszélgetésben a kisebbségi helyi képviselő arról számol be a Veres János kampányfőnökének hitt személynek, hogy mindent elkövet annak érdekében, hogy az általa képviseltek ne vegyenek részt a március 9-ei népszavazáson. A beszélgetés során utalás van arra, hogy az embereket bizonyos összeggel megvesztegették 2006-ban, s hasonló megoldás felmerül most is.
Balsai István szerint ez a beszélgetés "nagyon erősen igazolja azt a hosszú idő óta fennálló vélekedést, hogy (...) a választások tisztasága néhol megkérdőjelezhető".
A Fidesz a történtek miatt azt kérdezi: "mit kíván tenni az ügyészség (...) a 2006-ban lezajlott, legalább is a kisebbségi önkormányzati képviselő szerint lezajlott választási ügy kapcsán". Hozzátette: kérdés az is, mit jelentenek pontosan a beszélgetésben elhangzott 70-es és 30-as számok.
"Várjuk sürgős válaszát az ügyészségnek" - közölte, majd hozzátette: nem a kampányfőnöknek magát kiadó újságíró ügyében kell nyomozni.
Közölte: arra is várják a választ az ügyészségtől, hogy milyen eljárást indított már meg, illetve milyen eljárást kíván sürgően megindítani ebben az ügyben.
De választ vár az ügyben a Fidesz Tóth Viktortól és magától Veres Jánostól is a beszélgetés tartalma miatt - mondta a képviselő, majd közölte: Veres Jánostól arra várnak választ, tud-e arról, mit ténykednek a nevében választókerületében, volt-e tudomása a történtekről 2006-ban. Azt is szeretnék tudni - tette hozzá - most, hogy tudomást szerzett a történtekről, mit kíván tenni a tisztázás érdekében.
A fideszes politikus egy másik nyilvánosságra került beszélgetésről szólva azt mondta: itt már ténylegesen Tóth Viktor és egy másik önkormányzati képviselő beszél a március 9-iki kampányról, arról mi a teendő.
Ebben elhangzik, hogy "kellene egy kis dohány is", ami - jegyezte meg Balsai István - "nem a cigaretta, gondolom".
Ennek kapcsán a Fidesz azt kérdezi az ügyészségtől, "mit kíván tenni ennek a nyilvánvalóan választási visszaélésre utaló magatartásnak a megelőzésére, (...) elkerülése érdekében".
Természetesen a Fidesz választ vár Tóth Viktortól is a "dohánnyal" kapcsolatos kijelentésre. Ugyanebben az ügyben Veres Jánostól az szeretnék megtudni, van-e tudomása arról, mik történnek választókörzetében a népszavazást megelőzően - közölte Balsai István.
Nicsak, ki beszél?
Roma vezetők szerint manipuláció és lejáratás a célja a Hír TV felvételeinek, amit egy jól megtervezett akciónak tartanak. Erről Kolompár Orbán és Teleki László vasárnap beszélt az MTI-nek.
Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke, valamint az MSZP-s országgyűlési képviselő a Hír Tv által rögzített és közétett egyik hangfelvételen Tóth József néven bemutatkozó férfit hangja alapján felismerni vélte. Úgy gondolják, a felvételen valójában Tejfel László beszél, aki nem Nyírlugoson, hanem Nyírbogáton tagja a kisebbségi önkormányzatnak, és a Lungo Drom színeiben szerzett mandátumot.
Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke közölte: jól ismeri Tejfel Lászlót, aki 2003-tól 2007 márciusáig tagja volt az OCÖ közgyűlésének. Hozzátette: a képviselő 2006-ban a Lungo Drom színeiben szerzett kisebbségi önkormányzati képviselői mandátumot, majd lett az ötfős testület elnöke, és az országos és területi önkormányzati választáson a Lungo Drom listáján indult, de nem lett tagja az 53 fős grémiumnak.
Az Országos Választási Iroda adatai alapján Tejfel László Nyírbogáton 68 szavazattal szerzett mandátumot. A Hír TV által rögzített másik felvételen hallható férfi, Balogh János a nyírlugosi cigány önkormányzatban szintén a Lungo Drom színeiben lett képviselő. Tóth József néven egyik településen sem indultak a választáson.
Kolompár Orbán az MTI-nek úgy fogalmazott: "felháborító, hogy már megint a hazai cigányságot használják fel politikai érdekek eléréséhez, és nem veszik észre, hogy ezzel az egész roma társadalmat megbélyegzik".
Az OCÖ elnöke szerint ezeknek az akcióknak az a valódi céljuk, hogy még jobban szembeállítsák a cigányokat a többségi társadalom tagjaival.
A roma vezető arra kérte a politikai pártokat és szervezeteket, hogy ilyen célra ne használják fel a cigányok rossz szociális helyzetét.
Teleki László, az MSZP országgyűlési képviselője, volt romaügyi államtitkár az MTI-nek azt mondta: "a Fidesz minden etikai normát áthágva, előre kidolgozott stratégia alapján a radikális jobboldali médiával törekszik a cigányság lejáratására". Hozzátette: a Fidesz, és a vele szövetségben lévő Lungo Drom nem ismer határokat, kampányeszköznek használják a cigányságot, ami ellen minden józanul gondolkodó embernek tiltakoznia kell.
A volt romaügyi államtitkár szerint egyértelműnek látszik, hogy a cigányok felhasználásával próbálják lejáratni a szocialista pártot, és ez egy jól megszervezett manipuláció, amelyhez a Lungo Drom is asszisztál.
Hozzátette: a jobboldalhoz köthető televízió már nem először tünteti fel hasonló, megalázó helyzetben a cigányokat, és a most közölt felvételek is azt bizonyítják, hogy nem a szocialista párthoz kötődő cigány szervezetek képviselői próbálnak választási csalást, bűncselekményt elkövetni.
Tejfel Lászlót az MTI-nek vasárnap telefonon többszöri próbálkozásra sem sikerült elérnie.
Farkas Flórián megtisztulást lát
Első ízben fordul elő, hogy a romák közül többen vállalták a választási visszásságok leleplezésének segítését, és nyíltan hadat üzentek a szavazási manipulációknak - mondta Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke vasárnap az MTI-nek a nyírbátori voksvásárlásra utaló ügy kapcsán, miután a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei városban tájékozódott a helyzetről.
A roma emberek ezt azért teszik, mert jól tudják, hogy egyszer és mindenkorra véget kell vetni a szavazatukkal történő visszaéléseknek - hangsúlyozta a cigány kisebbségi szervezet vezetője, a Fidesz országgyűlési képviselője.
Magyarázatként hozzáfűzte: "amennyiben ugyanis a manipulációk folytatódnak, a politikai erők soha nem vállalják fel a romák integrációjának hatékony elősegítését, mert úgymond könnyen megszerezhető a voksuk".
Farkas Flórián a nyírbátori ügyről úgy vélekedett: lelepleződött a választás befolyásolása, s ez példátlan a rendszerváltás óta".
Erre utal szerinte, hogy a Hír TV-ben szombat este bemutatott telefonbeszélgetésben elhangzott a pénz szó a szavazatvásárlással kapcsolatban, s azt nem utasították vissza.
Kiemelte: ez alapot teremt arra, hogy a helyi és a megyei cigányszervezetek feljelentést tegyenek az ügyben, s a 2006-os országgyűlési választással kapcsolatban is, mert a tény, hogy nem utasították vissza a pénz kifejezést, megkérdőjelezi az akkori eredményt.
Farkas Flórián elmondta még, hogy nyírbátori látogatásán sok romával beszélt, akik közölték vele, hogy folyamatosan megkeresik őket egy-egy választás idején.
Az MTI munkatársának kérdésére válaszolva hozzátette: "az érintettek nem tértek ki arra, mely politikai erőkről van szó".
"Éppen ezért fontos, hogy most először többen felvállalták a visszásságok elleni küzdelmet, és üzennek vele: ezentúl nem tűrik el a manipulációkat" - mondta a kisebbségi vezető, országgyűlési képviselő.
Farkas Flórián az MTI-nek reagált Teleki Lászlónak, az MSZP országgyűlési képviselőjének vasárnapi kijelentésére, miszerint a Lungo Drom a nyírbátori esettel kapcsolatban asszisztál egy megszervezett manipulációhoz. Úgy fogalmazott: "a volt romaügyi államtitkárt minősíti az állítása, s egyben bizonyítja, milyen a cigányság melletti érdekképviselete".
(MTI, Hír TV, Hírszerző)
Korábban írtuk: A népszavazás befolyásolásának gyanúját vetik fel azok a telefonbeszélgetések, amelyeket a Hír Televízió stábja rögzített pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátorban. A televízió információi szerint az MSZP anyagi ellenszolgáltatást kínált a környékbeli romáknak azért, hogy otthon maradjanak március 9-én.  Az ügyben vastagon érintett a maffiamódszereiről hírhedt pénzügyminiszter klánja.
A Hír Televízió munkatársa Veres János pénzügyminiszter, MSZP-s országgyűlési képviselő választási kampányfőnöke, Tóth Viktor nevében hívott fel cigány kisebbségi önkormányzati vezetőket, hogy ellenőrizze a tévé szerkesztőségébe korábban érkezett bejelentések valóságtartalmát. A bejelentések egybehangzóan arra utaltak, hogy a szocialista párt anyagi ellenszolgáltatást kínál a környékbeli romáknak azért, hogy otthon maradjanak március 9-én.
A Hír TV munkatársának a romák ajándékcsomagokról és pénzről beszéltek. Szavaikból arra lehet következtetni, hogy hasonló módszerrel vásárolta meg korábban is az MSZP a szabolcsi cigányok szavazatait.
A stáb rögzítette egy roma férfi és Veres János kampányfőnökének telefonbeszélgetését is, amelyben a politikus hajlandónak mutatkozott pénzt fizetni a szavazatokért. A Hír Televízió büntetőfeljelentést tett a telefonbeszélgetésekben elhangzó korábbi választási visszaélések miatt.
Olvasó: Tóth Viktor, általános iskolai tanár, mszp-s féreg, Veress János hazaáruló mocsadék kampányfőnöke, és a Magyar Nemzet ellensége

Pócspetri lakos, mobilszáma: 70-3316344

Iwiw-es adatlapja itt: http://iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=9224115

Nyugodtan hívja mindenki, és kérdezzük tőle hogy mi a siker titka.....

Üdvözlettel: K. B.
(Hír TV nyomán)