Szadista rabló: rágyújtotta az ágyneműt az öreg mozgássérültre

Még a hétvégén elfogta a rendőrség azt a férfit, aki a gyanú szerint megtámadott és kirabolt egy ágyhoz kötött idős embert Mátraszőlősön.

A támadó brutalitására jellemző, hogy noha mindössze tízezer forintot követelt, a pénz megszerzése érdekében még a 77 éves sértett ágyneműjét is felgyújtotta- értesült a HavariaPress. A nyugdíjas áldozat szerencsére nem sérült meg súlyosan, és rövid időn belül lebukott a támadó is, aki egyébként összesen ezer forintot zsákmányolt. A múlt péntek éjszaka történt rablás ügyében a Pásztói Rendőrkapitányság folytatja a nyomozást az őrizetben lévő gyanúsítottal szemben.”

(STOP)

Kuruc.info: Biztosan nem cigány, hiszen a brutalitás, ágynemű-felgyújtás, a nevetségesen piti zsákmány mind ősi norvég hagyomány.

És pár szintén most jött hír:

Kilenc éves gyereket vittek lopni

Gyorsított eljárásban vonhatják felelősségre azt a négy embert, akik egy kilenc éves gyereket vittek magukkal egy hulladékgyűjtő telep kifosztásához Tatabányán.

A két nő és két férfi, valamint a társaságukban lévő kisfiú vasárnap délelőtt hatolt be a megyeszékhelyen a Vasvári Pál utcai telephelyre, hogy onnan színesfémet lopjanak el. Az elkövetők kivágták a kerítést, de zsákmányt már nem tudtak ejteni, mert a szolgálatban lévő biztonsági őrök észlelték a történteket, és a banda három tagját - köztük a gyereket - a helyszínen elfogták.

A kihívott rendőrök mindhármukat előállították a városi kapitányságra, és rövid időn belül elfogták a helyszínről elmenekült két embert is. “
***
"Kábellopás miatt nincs szolgáltatás Kispesten

Éjjel Kispesten lopás miatt megrongálódott 36 távközlési törzskábel, aminek következtében az érintett terület 90 százalékán nincs például telefon és internet szolgáltatás - közölte a Magyar Telekom.

A vállalat illetékese a kár értékéről egyelőre nem tudott információkat közölni, mivel annak felmérésre folyamatban van.

Az első szakértői becsléseket figyelembe véve a Magyar Telekom szerint egy-két hét alatt tudják csak teljesen helyreállítani a telekommunikációs szolgáltatást Kispesten.

STOP"
Kuruc.info: jól csináltátok, füstösök, így kell magatok ellen hangolni az esetleg még nem (teljesen) cigánygyűlölő, most heteken keresztül Internet és vezetékes teló nélkül szívni fogó városlakókat, csak így tovább! (Legközelebb, ha lehet, ugyanezt Újlipótvárossal, ill. a Rózsadombbal tegyétek meg!)
Mellesleg: ki lehet számolni, hogy hány ember nem tud normálisan dolgozni, ill. hány közintézmény munkáját bénítják le most pár hétig. Az ilyen rongálásokat (árvízvédelem, vagy most ez, plusz a trafóházak rongálása stb.) értéktől függetlenül a terrorizmus kategóriába kéne sorolni. Az, hogy egy vasúti átjáró biztosítóberendezéseit tönkrevágják, vagy egy árvízvédelmi létesítményt eltüntetnek, vagy éppen egy informatikai rendszert tesznek működésképtelenné azzal, hogy a kábeleket ellopják, adott esetben nem 1-2 milliárdos kárt okozhatnak, hanem sokkal nagyobbat. Ez egy rendkívüli helyzetben statáriális eljárást eredményezne!

***
"Sorsára hagyták szülei a bűnjellel megpakolt gyereket

Sorsára hagyták szülei azt a tizenéves gyereket, akinek ruháját különféle élelmiszerekkel pakolták tele egy várpalotai áruházban.

A Veszprém megyei városban sajátos módon indult vasárnap bevásárolni egy helybéli család: az árukat - különféle húsokat, száraztésztát és két üveg vodkát - a bevásárlókosár helyett a 13 éves fiú ruházatába rakták. Az eladók azonban felfigyeltek a gyanúsan dudorodó nadrágra, ezért a gyereket az irodába kísérték. A család idősebb tagjai ezt látva elhagyták az üzletet, és hallani sem akartak a bevásárlás sajátságos módjáról. Az üzlet biztonsági kamerája azonban pontosan rögzítette az eseményeket, ezért az ügyben a városi kapitányság eljárást indított.

STOP"

Kuruc.info: Persze az iskolában a "norvégok" a tanárt elverik, ha rá mer szólni erélyesen a purdéra, a nyugdíjasokat is gyilkolásszák, de ők nem akarnak bukni a gyerekkel. A 70-es IQ előjön ennél a példánál is: biztonsági kamera az meg mi a rák...
***
"Megint kifosztottak egy óvodát

Számítógép, LCD monitor, CD-s rádiós magnó, készpénz, és egy lemezkazetta volt a zsákmánya annak az ismeretlen tettesnek, aki szombatra virradóra tört be egy rákócziújfalui óvodába. További kék hírek a rendőrség prezentálásában:


Kőtelek:
Pénteken reggelre 3 birkát vitt el egy kőteleki telekről az ismeretlen tolvaj. Az ott lévő istálló ajtaját kiszakítva jutott zsákmányához.

Jászárokszállás:
Péntek hajnalban 800 doboz cigit vitt magával az az ismeretlen elkövető, aki egy jászárokszállási ABC ajtaját feszítette be.

Szolnok:
Tíz darab fém lábtörlőrácsot lopott a tolvaj. Egy szolnoki utca szomszédos házai elől tűntek el a lábtörlők szombatra virradóra.

Mezőtúr:
Egy mezőtúri tanyáról szombatra virradóra 40 szál szalámit, 16 szál kolbászt, az udvarról pedig 50 liter gázolajat, valamint alumínium lemezeket vitt magával az ismeretlen elkövető.

Elfogták a tolvajt.
Az elmúlt időszakban a MÁV telephelyéről geocsavarokat loptak, melyeknek csaknem felét vasárnap megtalálták a rendőrök egy mezőtúri ingatlan udvarán. A tolvaj kézre került.

Rákócziújfalu:
Számítógép, LCD monitor, Cd-s rádiós magnó, készpénz, és egy lemezkazetta volt a zsákmánya annak az ismeretlen tettesnek, aki szombatra virradóra tört be egy rákócziújfalui óvodába.

Kunmadaras:
A kerítés léceit kifeszítve jutott be az ismeretlen elkövető vasárnap éjszaka a kunmadarasi ház udvarára. A nyitott alsóépületből DVD lejátszókat, KENWOOD típusú Hifit, és két PANASONIC hangfalat vitt magával.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt hétvégén 4 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset történt.

Szombaton délután Szolnok belterületén egy 15 éves szolnoki fiú Honda típusú segédmotor-kerékpárjával közlekedett, amely egy kavicson megugrott és ennek következtében a járművével elesett. A baleset következtében az okozó súlyos sérülést szenvedett.

Vasárnap az esti órákban egy budapesti férfi Mercedes típusú személygépkocsijával közlekedett a 4-es számú főúton Budapest irányából Debrecen irányába. Eddig ismeretlen okból az úttestről lehaladt, majd a 4-es fkl. fölött átívelő felüljáró tartópillérének ütközött. Az okozó személygépkocsi vezetője a baleset következtében súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett."

(szoljon.hu)