Tisztelt Szerkesztőség!

Levelemben a cigányfajvédőkhöz szeretnék pár szót szólni. Azért írok most, mert mostanában a környezetemben sűrűbben felmerül a cigánybűnözés témája és számomra furcsa módon néhányan a cigányok ellehetetlenítésével és a rossz környezetben való felnevelésével magyarázzák a jelenséget.

Ezzel kapcsolatban eszembe jutott egy történet.

Általános iskolás koromban minden vasárnap öcsémmel kézen fogva, szépen kiöltözve mentünk templomba. A közelünkben egy kis családi házban lakott egy öreg néni, az udvarán 3 kerítésszaggató módon őrjöngő kutyával. Az egyik eb, amikor arra jártunk, a kerítés egy kifeszített részén kiszökött és öcsém lábába harapott. A harapás nem volt komoly, a ruhát sem ütötte át, csak bekékült kicsit a nyoma később, öcsém pityergett kicsit majd folytattuk utunkat.
Következő héten az eset megismétlődött, azzal a különbséggel, hogy a kutyát egy földön talált fadarabbal elkezdtem csépelni, mire visszatakarodott a vackába. Ennek az esetnek szemtanúja volt az egyik járókelő hölgy és valami olyasmit mert mondani, hogy:
"Ne bántsd azt a kutyát, nem tehet róla, rosszul van tartva."
A válaszom annyi volt:
"Nem érdekel"


A cigányfajvédőknek szeretnék a történetem alapján annyit üzenni:
"Nem érdekel!"

Ameddig nagymamáinkat megerőszakolják...
Ameddig nagypapáinkat nyomorékká verik...
Ameddig lépten nyomon a vállam fölött kell hátrasandítanom, hogy nem követ-e cigány... 
Ameddig édesanyám nem hagyhat kinnt az udvaron egy tál babot, anélkül, hogy a cigányok el ne lopnák...

addig a válaszom ismételten: NEM ÉRDEKEL!

Hagyjunk fel végre az okok sorolgatásával (melyek persze alávaló hazugságok). Az okozattal kezdjünk valakit.

Ha egy ATM automatából pénzt veszek majd fel, és mögém lép egy csoport cigány, elő fogom venni a gázpisztolyom, a képükbe eresztem a tárat, akkor is csak ennyit fogok mondani: Nem érdekel!

Aláírás:

Nem érdekel”

Köv. levelünk szintén a cigányfajvédőkhöz és kegyeltjeikhez szól, egyes szám második személyben. NAGYON ajánljuk tüzetes átolvasását, meggondolását – nagyon ott van a topon!

“Bárhogy is ragozzuk, egész Európa leggyűlöltebb nemzetisége vagytok, sehol sem szeretnek, sehol sem tűrnek meg benneteket, deviáns, bűnöző viselkedésetek miatt a Holdra lőne ki benneteket legszívesebben a világ összes népe, amelyik megismert benneteket. Kivétel nélkül!

És ezt csak és kizárólag magatoknak köszönhetitek, de ezt most sem ismeritek el, Te sem, soha, amivel csak még tovább növelitek az amúgy is gyilkos ellenszenvet.

A kutya nem fog foglalkozni veletek, ha végül a helyzet kezelhetetlensége miatt rezervátumba csuknak benneteket. A kutya sem! Toporzékolhatnak Brüsszelben a roma képviselők, ahogy akarnak. Majd mondanak minden félét, meg ejnyebejnyéznek - és ennyi. Ahogy a szlovák, szlovén stb. cigányellenes törvényeket, lépéseket sem torolták meg – ejnyebejnyéztek maximum.

A valóságban mindenki tudja, mifélék vagytok, azt is, hogy mennyire kezelhetetlen, reménytelen ez az egész kérdés.

Egy valami látszik, de kristálytisztán: semmilyen program nem tudott még halovány mértékben javítani sem reménytelen normaszegéseteken, társadalmon kívülállásotokon, sőt, az eddigi programok minél liberálisabb és adakozóbb szellemben fogantattak, annál többet rontottak az amúgy is reménytelen helyzeten.

Ez az ügy elveszett, már akkor elveszett, amikor az első karavánokat beengedték Európába.

Amikor azt mondjátok, “Mi is vissza tudunk ütni, ha meg kell védeni magunkat”, arra csak azt tudom mondani: Önáltatás. Amúgy meg majd megnézzük, "hogyan tudtok visszaütni". A híres bátorságotokkal és szervezettségetekkel.

Erőszakosnak és gátlástannak biztosan nevezhetünk benneteket, de a szervezettség és átgondoltság legcsekélyebb megnyilvánulására sem voltatok soha képesek, meg gyávák is vagytok, mint a nyulak. Nem félek attól, hogy felülkerekedtek.

Nem tartod magadat igazi magyarnak. Cigány vagy, aki most éppen itt él, mert itt talált olyan hülyét, aki eltartja. De a koncon kívül nem köt ide semmi.

Nem is csoda, a kötődés ott kezdődik, hogy az ember túrja a földet, és épít magának házat. Alkot, termel valamit. Felvirágoztat egy országot, amit utána magáénak érezhet. Mert tett érte valamit. Hozzátett - nem csak elvett belőle.

Nincs hiányérzeted?

Amikor meg arra hivatkoztok, hogy a magyarok is bűnöznek, akkor az a válaszom: Ha a cigányok elkövette bűncselekményeket (vagyis a hazai bűncselekmények jó kétharmadát – életellenes bűncselekményeknél legalább a kilenctizedét, ahogy a Kuruc is megírta – “a 2006-os és 2007-es statisztikák szerint Budapesten a fiatal/gyerekkorú gyilkosok 82%-a cigány.”) kivonjuk belőlük, akkor egy kifejezetten békés, tutyimutyi ország képét látom, ahol valóban korrupt a rendőr, és valóban szívesen elcsalja az átlagpolgár az ÁFÁ-t, de a helyzet semmiképpen nem rosszabb az átlagosnál.

Köreitekben viszont szinte olyan általános a bűnözés, mint mifelénk a levegővétel. Persze, mondhatod, hogy nem igaz, meg tendenciózusan csoportosítjuk az adatokat - de hát a szomorú igazság az, hogy már a statisztikáinkban is pozitívan diszkriminálunk, becsapjuk önmagunkat, amikor tipikusan az általatok elkövetett bűncselekmények zömét megpróbáljuk szabálysértéssé átminősíteni.

Valójában a helyzet olyannyira rettenetes, hogy amennyiben következetesen betartanánk a szabályokat, akkor néped felnőtt részének kb. kétharmada permanensen sitten ülne. A helyzet egész egyszerűen egy katasztrófa. Ez már maga az összeomlás, kezelhetetlen csőd az egész, valójában már beleestünk a szakadékba, zuhanunk, csak még nem koppantunk az alján.

Megértem, hogy téged ez nem tesz boldoggá, fordított esetben magam sem tapsolnék. De ettől még a tény tény marad. Sokat elmond az is, hogy az északi megyékben egyetlen egy (!) bejelentett munkával bíró cigány sincs.

Én úgy számolom, hogy a segélyezésetek alsó hangon is 1000 milliárdba kerülhet nekünk egy évben, és minimum ennyi, de inkább 2-3000 milliárd körüli további közvetett vagy közvetlen kárt okoztok, bűnözéssel, lopással, csalással, élősködéssel.
Ha ezt összaadjuk - hát a teljes költségvetési deficitért nyugodtan rátok lehet mutogatni. Aminek meg természetesen minden következményét mi nyögjük.

Miért várod ebben a szituációban, hogy lelkesek, megértők és toleránsak legyünk? Te sem lennél az, egy fikarcnyit sem!

Azzal jöttök, hogy igen, sokba kerültök, de a magyarok még többet sikkasztanak? Nem tudom, hogy mennyibe kerül, de tudod, mára bizony kár is tagadni: polarizálódtunk. A cigány az cigány, az nem magyar. Ti sem tekintitek magatokat annak, elkülönültök, a normáinkat, elvárásainkat elutasítjátok, valójában lenéztek, megvettek bennünket - de ez kölcsönös.

Innentől meg jön az, hogy megvan a magunk sara - de az a magunk sara. Ha az egyik gyerekem elemeli a tányérból a csirkecombot, akkor az egészen más, mint ha egy vadidegen teszi ezt.

Amúgy ha elkezdünk számolgatni (találsz rá statisztikai adatokat) akkor én bizony úgy becsülöm, hogy a Magyarországon köztörvényes vagyon elleni és gazdasági bűncselekményekkel okozott kárérték bizony legalább feléért, de inkább nagyobb részéért Ti vagytok a felelősök. Hogy mást ne mondjak, még az APEH adóslistáját is három cigány vezeti....

Ha híven és precízen feltárnánk és nyilvánosságra hoznánk az igazságot, még az is kiderülhetne, hogy semmi mást nem kell tennünk, mint bottal elkergetni benneteket, és az ország pénzügyei teljesen rendbejönnek. Hát, nem véletlen, hogy nem is születnek ilyen felmérések, statisztikák, számítások. Nem biztos, hogy ha készülnének, akkor utána kordában tudnák tartani a népharagot.

Ami az előítélet vs. tapasztalat kérdését illeti: Ha valaki cigány, és még büntetett előéletű is, akkor szinte 100% biztonsággal kijelenthető, hogy bűnöző életmódú. Ha elkezdenénk pisztergálni, földijeid miből élnek, a fuxos-BMW-s kancigányok miből tengetik napjaikat - hát egy árva példát nem találnál tisztességes emberre. Hogy mást ne mondjak: az egész OCÖ vezetésében nem lehet egy épkézláb, normális, becsületes és iskolázott embert találni. Primitív bűnöző mindegyik, egytől egyig - és ez a maximum, amit fel tudtok mutatni. Nektek egyszerűen ez a pozitív példa, számotokra a szamurájkardos-mercis analfabéta strici a májer, a követendő példa, az elérendő cél. Szerinted mi mit tudunk ez ellen tenni? Ha nektek egyszerűen ez kell, mi mit tegyünk?

Valójában aki akar az be is illeszkedik, aki akar dolgozni-tanulni, az fog is, tud is, a többi meg nem akar, esze ágában sincs, nem is fog, soha amíg a világ világ.

Elvitte ezt az ördög. Ezen már csak az segíthet, ha végre bedőlnek a segélyrendszerek, és erőszakkal rátok kényszerítjük az emberi viselkedést - vagy agyő, vár benneteket a nagyvilág. Itt kérlelés, meg pozitív diszkrimináció, felzárkóztatási programok nem fognak érni lótúrót sem. Soha nem is értek, sőt, csak rontottak mindenen.

A hiba ugyanis bennetek van. Ott, a lelketekben.”