Uszítás légből kapott vádjával feljelenti az ORTT-nél az Echo Tv-t Kolompár Orbán - derült ki a Klubrádió Megbeszéljük című műsorából.
Az Országos Cigány Önkormányzat elnöke azt kifogásolja, hogy a televízió Pörzsölő című műsorában a műsorvezető felmutatta Kolompár Orbán és a Magyar Gárda főkapitányának fotóját és a következő helyénvaló kérdést tette fel: Ön melyikükre bízná gyermekét?
Kolompár Orbán az Echo Tv adását egyenértékűnek tartja azzal, ami a Magyar Gárda elleni per tárgyalásán történt. (A bíróság előtt dulakodás alakult ki és a gárdisták nem akarták beengedni az őket provokáló ÖCO bűnöző képviselőit az épületbe.)
Felháborító és egyben a demokrácia szégyene, ami történik az országban, az Echo Tv és a Hír Tv pedig még rá is játszik a helyzetre - vélte az ÖCO elnöke. Szerintünk is felháborító, hogy egy dolgozni nem hajlandó kisebbség élősködik a többségen, és a demokrácia szégyene, hogy megfélemlíti azt, tagjait kirabolja és bántalmazza, amikor csak teheti. Akárcsak az, hogy mindezt még szóvá sem lehet tenni, mert a retkesek egyből teszik a feljelentést uszítás miatt.
Fajgyűlölő megnyilvánulásnak és cigányok elleni hangulatkeltésnek nevezte a történteket a Magyar Újságírók Szövetségének etikai bizottságának cigányfajvédő elnöke. Halak László hozzátette: a MÚOSZ semmit nem tud tenni az ügyben, maximum szakmai vélemény nyilvánításra van lehetőség.
(Kuruc.info - Híradó - Klubrádió)