Két cigánycsalád verekedett össze Kétegyházán, többen megsérültek. A rendőrség két rejtett erőforrás ellen elfogatóparancsot adott ki.
"Vita alakult ki két család között Kétegyházán, a Nagy Sándor utcában 2021. augusztus 14-én. Többen összeverekedtek, hárman könnyebben, egy férfi pedig súlyosan megsérült. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság három férfit őrizetbe vett és nyomozást rendelt el. A rendőrök vizsgálják, hogy kinek milyen szerepe volt a konfliktusban, két férfi ellen elfogatóparancsot adtak ki" - olvasható a szűkszavú rendőrségi közleményben, de a rasszisták (értsd: tapasztalati tudás birtokában lévők) utóítéleteit megerősítik a libsiszomorító körözési képek.
Az elfogatóparancs alapján körözött cigányok, a leendő Cs. István és F. Gyula:
Zoom

Zoom
Frissítés: Láncfűrésszel kaszaboltak, vascsővel verték szét egymás fejét
A történtekről a Beol több olvasója is beszámolt. Egyiküktől a megyei lap megtudta, hogy Gyulára, a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórházába szállították az egyik sérültet, koponyasérüléssel és levágott végtagokkal.
Láncfűrésszel kaszaboltak, vascsövekkel verekedtek
– összegezte a történteket.
Elmondása szerint a család, illetve a hozzátartozók késő estig várakoztak a kórház előtt.
A Gyulai Hírlap szintén írt az esetről. Informátorukra hivatkozva arról számoltak be, hogy
az egyik áldozatnak vascsővel verték szét a fejét, levágták több ujját. A másik férfinak az alkarját kaszabolták össze motoros láncfűrésszel.
Tudomásuk szerint az egyik áldozatot újra kellett éleszteni.
Az esettel kapcsolatban a Beol megkereste a gyulai kórházat is, a beszari intézmény természetesen nem kívánt nyilatkozni az ügyben.
(Kuruc.info)