"Megöltek egy 77 éves asszonyt Somogyzsitfán

Megöltek egy 77 éves asszonyt somogyzsitfai otthonában anyagi haszonszerzés miatt - közölte a rendőrség csütörtökön az MTI-vel. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint az áldozatra - összekötözött kezekkel és lábakkal - a hozzátartozók találtak rá szerda délután.

A jelenlegi információk szerint az ismeretlen tettesek anyagi haszonszerzés miatt ölték meg az idős asszonyt - mondta Bíró Gábor, aki a nyomozás érdekeire való tekintettel részletekről nem nyilatkozott. Közölte: a rendőrség nagy erőkkel kezdte meg a nyomozást, a halál pontos okára igazságügyi orvos szakértői vizsgálat derít majd fényt."
Kuruc.info / Arppi S.: Hány idős, kiszolgáltatott embernek kell még saját otthonában összekötött kézzel, kifosztva, megbecstelenítve, az ágyneműtartójában végezni? Hány hozzátartozónak kell még így rátalálni szeretett nagyszüleire? Mennyinek? Miért nem szigorítják meg a magántulajdon védelmét? Ha tudnák az elkövetők, hogy "vigyázz thesó, a parasztok lőhetnek, üthetnek is ám", akkor kevesebb ilyen bűncselekmény lenne. Ott volt a vasajtóba áramot vezető gazda esete. De mit is mondtak a riportban? Egy betörő pár zsák takarmányért haljon meg? Ha módosítanák a törvényt, akkor ha úgy alakul igen, lőjék le érte. Egy régebbi esetben az idős, nyugdíjas néninek miért kellett meghalnia? Párezer forintért, meg egy porcelán angyalkáért? Feje tetején az ország... De, reméljük, nem sokáig!

Kapcsolódó:

Megerőszakolta, majd meggyilkolta a cigány a 98 éves nénit - A parlamenti pártok nem tüntetnek miatta

98 éves bácsit gyilkoltak meg a biztosan nem cigányok

Cigány világ Észak-Magyarországon 2.: a gadnai, kísértetiesen hasonló eset, ahol szintén cigányok gyilkoltak meg egy 88 éves nénit - miután erőszakolták és megcsonkították