"Kabaré a rendőrségen: elmarasztalták a járőröket, miután elfogták a tolvajt

Két rutinos rókának számító, Balaton-parti járőr csúnyán pórul járt a minap. Örömükből ugyanis üröm lett, hiába fogták el a műszaki cikkekre szakosodott tolvajt. A betörő teljesen egyszerűen feljelentette a két egyenruhást az ügyészségen, azért, mert a talicskához bilincselték őt a rendőrök. A két járőrt emiatt el is marasztalták, mondván méltóságában sértették meg a bűnözőt.

Fura eset történt nemrég a Balaton parti fővárosban. Két régi rutinosnak számító rendőr arra lett figyelmes a hajnali órákban, hogy egy férfi egy műszaki cikkekkel megrakott talicskát tologat éppen. Igen gyanús volt számukra az egész szituáció, hisz hajnalban műszaki cikkek kereskedésére szakosodott bolt nem igazán volt nyitva a környéken. A két gyalogos járőr el is fogta a talicskás tolvajt, aki a hivatalos szervek közeledését látván megpróbált kereket oldani.

A rendőrök, mivel járőrautó nem volt a környéken és a rendőrkapitányságtól alig 200 méterre érték tetten az amúgy régóta sok gondot okozó betörőt, úgy vélték: a talicskához bilincselik az illetőt. A mit sem sejtő rendőrök tehát tették a dolgukat és pár perc elteltével mind a tolvajt, mind a kétes eredetű portékáját már be is szállították a rendőrségre, azonban mindenki meglepetésére a végén még a rendőrök kerültek bajba.

Én el sem akartam hinni, hogy az ügyészség Kaposváron a tolvajnak adott igazat. Mondván a két rendőr kollega az emberi tisztességében és méltóságában sértette meg a betörőt, mert a talicskához bilincselték. Szerintem ez picit nevetséges. El kelett volna engedniük vajon? Á, ez az egész már kabaré, ami itt folyik - mondta egy neve elhallgatását kérő rendőr a STOPnak.

Természetesen kerestük az illetékes kapitányságot is, hogy megkérdezzük őket a fura esetről, de sajnos a szóvívőt nem értük utol. Az azonban kiderült, hogy a bajba kevert két rendőr a történtek miatt leszerelt. Ők úgy vélték ugyanis, hogy ezt nem csinálják tovább, mert véleményük szerint egy bűnözőnek több joga van lassan, mint egy rendőrnek. (Kuruc.info: Elfogják a tolvajt, és nem a tolvajok száma lesz kevesebb eggyel - gondolom megússza felfüggesztett ejnye-bejnyével -, hanem a rendőröké kettővel. Magyarország, 2008.)"
(stop)
Kuruc.info / Arppi S.: Azt hiszem, most lenne itt az ideje a halálbüntetés visszaállításának. Az teljesen rendben van, hogy egyesek felszedik a sínt a vonat előtt, tönkreteszik az árvízvédelmi műtárgyakat, letarolják a védett erdőket, de amit a két rendőr csinált, az már tényleg felháborító. Megalázni emberi méltóságában a lopott műszaki cikkekkel telerakott talicskát serényen hazafelé tologató ork állampolgárt, akinek az adójából tartják fenn a rendőrséget is. Ez már nagyon durva! Halálbüntetést a két rááászistá, fááásisztá rendőrnek! (gy.k. vicc)
Komolyabban: Egy bűnöző cigányt hogy a fenébe lehet emberi tisztességben és méltóságában megsérteni? Szerintem sehogy.
Egy-egy eset kapcsán már néha azt hiszem, hogy eljutottunk az emberi hülyeség határához, aztán mindig jön egy újabb, és kiderül, hogy az előbbi az még nem a "határon" volt.
Ki akar így rendőrnek, tanárnak, orvosnak menni? Miért mindig a rendőrök által elkapott bűnözőnek, az orvost, tanárt megpofozó "zsiványnak" van emberi méltósága?
Ezek után már el sem tudom képzelni, hogy mi lett volna akkor, ha nem a rendőrök kapják el a  főméltóságú nagyságos tolvaj urat, hanem a tulajdonos, aki nem hatósági személy. Tíz év börtön, mert visszatartotta?
Olvasó: "A cikk olvasása közben jutott eszembe a köv. történet.

Jópár évvel ezelőtt vettem egy autót. Gondoltam, ha már az autó nem egy csúcsszuper legyen benne valami jobb minőségű "zene", így hát vettem (február eleje) bele - ha jó emlékszem - kb 200 ezer forint értékű (akkoriban még normálisan jövedelmező kicsike kis úgynevezett nagykereskedésem volt amit időközben a kínai piac megölt) magnó (MiniDisk), erősítő, stb. Kollégámmal szépen be is szereltük.

Este tettem egy szép nagy kört a városban hazajöttem (V. kerület) reggel hűlt helye az egész Autó HIFI -nek, ablak betörve cuccok kirángatva.

Irány a rendőrség, sajnos így sajnos úgy, mondták hogy ne is nagyon számítsak rá hogy meglesz.

Egy-két nap után csörög a mobilom, örömmel értesítjük hogy megvan az erősítőm, hangszóróim, stb. csak annyi a dolgom hogy fáradjak be a vásárlást igazoló papírokkal és megkapom.

Nagy örömömet lehervasztva, egyhamar közölték sajnos nem kaphatom meg attól az illetőtől aki tulajdonképpen ellopta, mert írásos hozzájárulása kell arról, hogy lemond az ellopott HIFI cuccokról és visszaadhatják nekem a jogos tulajdonomat. Szép nem? Ha nem ülök akkor ott esem össze az idegtől az bizonyos.

Közben kiderült hogy még aznap elfogták a szemétláda cigányt mert az volt, mutattak róla képet, hogy nem az ismerőseim közül volt-e? Gondoltak itt szomszédra szomszéd ismerősére.

Mivel már aznap (valamikor hajnalban fogták meg az amerikai nagykövetséget védő rendőrök) elengedték, úgy lelépett, hogy csak április végén került megint a rendőrségre (de nem önszántából) és tudták aláíratni vele a lemondó nyilatkozatot.

A legrosszabb az egészben, hogy amikor áprilisban visszakaptam rá egy hétre szintén feltörték az autómat amibe újra beszereltem a szép hangzású "zenét".

Soha többé nem került elő.

El bírom képzelni, hogy ha esetleg megint elkapják, elővásárlási joggal rendelkezett volna a tolvaj. (nem ugyan az volt annyi bizonyos mert azt mondták előzeteben volt akkor) De szerintem köcsög cigó közeli ismerőse volt.
  
Üdv DENBER"