Míg a Kolompár Orbán és bűntársai ellen tavaly sikkasztásért indult nyomozást politikai nyomásra a végletekig húzza a rendőrség, az APEH némi meglepetésre lépett.
Végrehajtást rendelt el az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) az 1 millió forint törzstőkéjű, adófizetői pénzek tízmillióit eltüntető, állami támogatásban részesült kiskunmajsai A Cigányság Foglalkoztatásáért Szolgáltató Kht. ellen, amelynek résztulajdonosa és egyik ügyvezetője Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke.
Az elnök a HVG kérdésére nem tudta pontosan megmondani a tartozás összegét, az azonban megfogalmazása szerint minimális lehet, amit a kht a kinnlévőségeiből biztosan ki fog tudni fizetni. Az 1997-ben alakult társaságnak 2005-ben már volt APEH-hátraléka, amit 2007 elejére rendezett, annak ellenére, hogy a közhasznú cég anyagi nehézségekkel küszködött. Legutóbbi nyilvános - 2005-ös - mérlegük szerint a cég az évet 11 millió forintos veszteséggel, továbbá 33 millió forint rövid lejáratú kötelezettséggel zárta.
(Kuruc.info - HVG nyomán)