Péntekre virradóra Budapest XIX. kerületében lopás miatt megrongálódott huszonegy távközlési törzskábel, emiatt Kispesten több mint tízezer előfizető átmenetileg elérhetetlenné vált - közölte a társaság. A rendőrség elfogott két színesfémben utazó cigányt, harmadik társukat még keresik.
A szolgáltatások teljes helyreállítása várhatóan több napot vesz igénybe, addig az érintettek nem tudnak telefonálni.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleményben tudatta, hogy hajnali fél kettőkor a Budapest IX. kerületében, a Határ úti villamos remíz mögötti erdős területen ismeretlenek az egyik távközlési szolgáltató tulajdonában levő három akna fedelét leemelték és az ott futó kábelek nagy részét elvágták, kiemelték az aknából és összedarabolták. Ezzel a tettesek jelentős kárt okoztak - tartalmazza a közlemény.
A buckalakók a helyszínről elmenekültek, miután a kiérkező kerületi járőrök megzavarták őket.
A helyszín közelében a rendőrök elfogták és előállították az egyik tetvest, egy 33 éves budapesti lakost. A nyomozók beazonosítottak további két embert, akik a bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatók. Közülük az egyiket, egy 42 éves férfit a délelőtt folyamán elfogták.
A két elfogott gyanúsítottat őrizetbe vették, a harmadikat még keresik.
Az ügyben lopás bűntett miatt indult eljárás. (Amit úgyis megúsznak, börtön csak annak jár, aki meg meri védeni magát a cigányterrortól - ld. a kesznyéteni esetet.)

Nem kispályások... Ebből sok-sok kört le lehet futni a kocsmában. Nesze neked megélhetési bűnözés...


A cikkhez tartozó képgalériában egyéb képek is találhatók.
(Stop nyomán Kuruc.info)
Olvasó: "LOPÁS MIATT????
Akkor nézzük a BTK-t:
260. (1) Aki közérdekű üzem működését berendezésének, vezetékének megrongálásával, vagy más módon jelentős mértékben megzavarja, bűntettet követ el, és öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. (2) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt bűnszövetségben, öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt különösen nagy, vagy ezt meghaladó vagyoni hátrányt okozva követik el. (3) Aki a bűncselekményt gondatlanságból követi el, vétség miatt három évig, különösen nagy, vagy ezt meghaladó vagyoni hátrány okozása esetén öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. (4) E § alkalmazásában közérdekű üzem a közmű, a közforgalmú tömegközlekedési üzem, a távközlési üzem, valamint a hadianyagot, energiát, vagy üzemi felhasználásra szánt alapanyagot termelő üzem." Tehát a tetvesek bűnszövetségben különösen nagy vagyoni hátrányt okoztak, ezért a maximális 15 évre nyugodt szívvel lesittelném őket. Az újrakábelezésen túl több mint tízezer előfizető, üzletek és bankfiók kára meghaladhatja az 50 millió forintot, legalábbis év elején ugyanitt Kispesten ennyibe került a kábellopás. (Kuruc.info / Arppi S.: a fent linkelt tanulmány tanúsága szerint a szakértők ennek min. a kétszeresével számoltak) Az erkölcsi kár felmérhetetlen! Vajon hányan nem tudtak mentőt, tűzoltót hívni miattuk? Mennyi kárt okozott a késlekedés, amit a kommunikációs hiba okozott? Mindezt néhány méter rézkábelért, néhány tízezer forintért! (Mert csak annyit szoktak levágni, amennyi az aknában hozzáférhető.) És ezt az 50 milliós kárt mi, állampolgárok fizetjük meg végsősoron, a tetvesek helyett..."
Kuruc.info: Kedves Olvasók, megint az a fránya ketős mérce. Ha cigányok bénítják meg egy egész kerület távközlését, telefon- és internetes hálózatát, az csak egyszerű lopás. Ha cigány gyilkol fehért, akkor még az előzetesből is kiengedik, ahogy Kozák Rajmunddal is tették. Az ellenkező irányban "kicsit" más a helyzet. Csupán pár elcsattant pofon miatt is nyolc éves börtönt akarnak kiosztani a január óta előzetesben tartó öt, makulátlan előéletű, rendesen tanuló fiatal srácnak (Szigetvár). Ha ugyanezeket a kábellopásokat fehérek követik el, minimum terrorcselekménnyel vádolnák őket (helyesen, teszem hozzá; de akkor tennék ugyanezt a cigókkal is). Ez a kettős mérce...