A Fidesz házicigója
"Magyar erőszakra" cigány erőszak lesz a válasz, a magyarok miatt él bűnöző és naplopó életet a cigányság, elképesztő ötlet, hogy dolgozzanak a romák, fasizmus és Hitler - ilyesmik hangzottak el egy mai konferencián, melynek az ártatlan, jóravaló és jószándékú cigányok sanyarú helyzete volt a témája.
Az etnikai konfliktusok és a cigányság leszakadásának veszélyeire (mintha lenne ahonnan leszakadjon) figyelmeztettek a cigányság sorskérdéseiről szóló hétfői konferencia előadói, többek között Kállai Ernő kisebbségi ombudsman, Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke és Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője. Alább olvasható, hogyan, és ki a hibás az úgynevezett leszakadásért...
A közbűntényes Farkas Kolompár nyomdokain: ki kell egyezni a ballibekkel
Farkas Flórián, aki a 90-es években csupán a besúgó múltú Göncz Árpád köztársasági elnöki egyéni kegyelmének köszönhetően úszta meg a börtönt, s egyben a rendezvényt (a magyar adófizetők pénzén) szervező, kizárólag a magyarok zsebéből élő Lungo Drom elnöke hangsúlyozta, hogy az elmúlt egy évben összeomlott a politikai korrektség, "a csapást egyfelől a szélsőjobb, másfelől a baloldali liberális értelmiség mérte rá". Szerinte ezért fel kell vállalni a balliberális táborral való vitát, és ha kell, az egyetértést is, valamint fel kell vállalni a "szélsőjobbal való ütközést" is. (Vagyis Farkasból is kibukott az, ami mindig is volt: a cigánybűnöző. Ha végső választás elé kell álljon, persze, hogy a magyargyűlölő, cigánybűnözés-párti, hazánkat gyarmati sorba juttató cionista ballibekkel áll össze, hiszen a magyar adófizetők pénzén való cigány élősködést csak ők garantálhatják hosszabb távon. A Fideszt meg régóta minősíti, hogy az ő házicigánya sem különb Kolompáréknál  - a szerk.)
A Fidesszel szövetséges cigányszervezet vezetője kiemelte: nem csupán erkölcsi okok miatt kell törődni a szegényekkel és a szegény cigányokkal, ugyanis a társadalom egynegyedének, benne a cigányság háromnegyedének leszakadása olyan mértékű, hogy már a társadalmi békét és a gazdasági felemelkedést veszélyezteti. A törődéstől viszont nem fognak elkezdeni dolgozni, hiszen épp elég pénzt pazaroltunk rájuk eddig - tesszük hozzá mi.
Kimondta: új társadalmi helyzet van, vége a viszonylagos társadalmi békének, átszakadt egy gát a magyar és a cigány oldalon is, "a szélsőjobboldali radikalizmussal szemben megjelent a cigány etnikai radikalizmus is", vagyis az erőszakra erőszak a válasz. (Éppen azt felejtette el megemlíteni, hogy a közeledő magyar válasz - mellyel még nem is találkoztak, csak érzik, hogy nem mehet így tovább - éppen amiatt az erőszak miatt fog érkezni, mellyel ők terrorizálják falvainkat és városainkat... Az ok-okozati összefüggés tehát pontosan fordított.)
Az arcátlan Farkas még azzal is megvádolta az őket eltartó magyarságot, hogy miattuk él ilyen életmódot a cigányság (talán nem kapnak elég pénzt az adónkból italra): a cigányság sorsa sok szállal kötődik a magyarság sorsához, kölcsönös a függés, így a cigány integráció kudarca a magyar többség kudarca is.

Még azt a merész bukfencet is megengedte magának, hogy így fogalmazzon: "a cigányság a magyar nemzet része, így a cigányellenesség, az magyar önsorsrontás, magyarellenesség is egyben." (Szokásos cigány hazugság ez is. Kábé annyi valóságalapja van, mint, hogy az erdélyi magyarok románok, az észak-olaszországi németek olaszok, a finnországi svédek finnek, az izraeli arabok zsidók lennének - a szerk.)
Kállai Ernő, cigányfajvédő kisebbségi ombudsman rámutatott, hogy míg a 90-es években "csak" helyi konfliktusok voltak, ma az országban „nagyfokú elégedetlenség kezd belekódolódni az emberek fejébe”. (Vajon miért? Helyi konfliktusok? Országos baj? De ugye véletlenül sem azért, mert a buckalakók most már országszerte, rabolnak, gyilkolnak, lopnak, ugye, Kállai?) Kállai Ernő az utóbbi időszakban egy-egy településen bevezetett munkát segélyért akciókra utalva hozzátette: mivel nincsenek állami megoldások, az emberek elkezdenek ötletelni, így helyi szinten - nem gondolja, hogy rossz szándékkal - "elképesztő ötletek" jelentek meg polgármesterektől, holott nem biztos, hogy egy kétezer fős település polgármesterének kellene átalakítani a magyar szociálpolitikai rendszert.

Az ombudsman szerint emellett megjelentek "szélsőjobboldali jelenségek" is, amelyek egyre nagyobb sajtópublicitást kapnak. (Pl. ha valaki szóvá teszi, hogy mindenét ellopták és ellopják, vagy családtagját megölik a cigányok, az szélsőjobboldali, a TV meg ha véletlenül lehozza, az a sajtópublicitás. Szögi Lajosékról és a hozzá hasonló szélsőjobboldaliakról meg ne is beszéljünk...)
Kállai Ernő azzal zárta mondandóját: merni kell kimondani olyan dolgokat is, ami a pillanatnyi népszerűséget nem növeli, hiszen ha valaki komolyan veszi a szakmáját, akkor kötelessége tenni annak érdekében, hogy Magyarország egységes legyen, és a roma politikusoknak néhány év múlva ne azzal kelljen foglalkozniuk, hogy az egyre erősödő társadalmi jelenségek következtében „valami olyasmit kelljen szervezni, ami a bizonyos roma embereknek az országból való elköltözését szolgálja”.
Széles Gábor nagyvállalkozó erre reagálva azt mondta: ez életveszélyes terep, hiszen utoljára "a fasiszta ideológiában" kapott ilyesmi helyet, ezzel nem lehet ijesztgetni a cigányságot. Matolcsy György, a Fidesz gazdaságpolitikusa ugyanakkor megvédte az ombudsmant, és azt mondta, kár volt idehozni a hitlerizmust. Széles Gábor amellett érvelt, hogy a következő kormány programjában szerepelnie kell a cigányság munkahelyteremtésének, és ennek érdekében elsősorban falufejlesztésre van szükség, mert ma legkönnyebben a falvakban lehet munkahelyet teremteni.
Navracsics Tibor, a Fidesz rendkívül értelmes frakcióvezetője úgy vélte: a magyarság csak annyiban tud boldogulni, amennyiben a cigányság, és ez fordítva is igaz.
Balog Zoltán, az Országgyűlés emberi jogi bizottságának fideszes elnöke nagyon fontosnak nevezte, hogy a cigányságot segítő programok mellett legyen egy monitoring rendszer, ami a pénzek felhasználását ellenőrzi. Persze rögtön finomított is szavain, mondván, hogy lelki oldalról fel kell rázni az embereket, mert ha megmarad az a gyakorlat, hogy mindenért a másik a hibás, akkor még egy kormányváltás sem lesz elegendő.
(Kuruc.info - MTI)