A Népszava (Kuruc.info: és az zsédéeszarás hírt egy az egyben, ellenőrzés nélkül átvevő zSláger Rádió) szerint a széljobb Budakeszin gyakorlatozik
2008.09.10. 11:50 eric
Srácok, nem kertelek, ezen fel fogja magát húzni pár ember...de nagyon. De tényleg olyan bögreösszeroppantósan. Szóval az a szitu, hogy Veress Jenő, a Népszava online munkatársa, megtalálta a neonácikat, gárdistákat és a budakeszin felállított táborukat. Nem is tudom, hogy írjam le, így berakom ide a teljes cikket a tovább után, lehet ízlelgetni minden szavát és utána megtanítunk Veress úrnak egy-két fogalmat.
"Megfigyelőállásokkal, autógumikból emelt golyófogó falakkal, átláthatatlan kerítéssel ellátott kiképzőbázis létesült Budakeszi határában - tudta meg a Népszava. Az elhagyatott területen nem tiltott műanyag golyós fegyverekkel gyakorlatoznak rendszeresen titokzatos ismeretlenek. A környékbeliek arról beszélnek, neonácik készülődnek itt a "forró őszre".
Nácik, gárdisták, utcai zavargók kiképzőbázisának tartják a környékbeliek azt a Budakeszin nemrégiben kialakított "magánlőteret", melyen rendszeresen titokzatos idegenek gyakorlatoznak fegyverrel a kézben. A város határában egy néhány hektáros földdarabot nemrégiben átláthatatlan, magas ponyvakerítéssel választottak el a külvilágtól, álcahálóval borított lőtornyokat - vagy megfigyelőállásokat - emeltek, illetve gyakorlópályát alakítottak ki. Belül szalmabálákból, autógumikból, illetve régi gépkocsikból álló "díszlet" szolgálja a harci kiképzést.


 
A Népszava kérésére a területet megtekintette egy nyugalmazott katonai szakértő. Véleménye szerint itt nyilvánvalóan testi, illetve fegyveres közelharcra, valamint városi környezetben való támadásra és védekezésre készülhetnek fel a "harcosok". Mint fogalmazott, a szalmabálák, autógumik által határolt szűk területek a városi utcákat, kereszteződéseket imitálják. Az ott elhelyezett autók azt jelzik, hogy ezek fedezékként való használatát is igyekeznek elsajátíttatni a kiképzők. A szakértő hozzátette: szakmai szempontból meglehetősen primitív a bázis kialakítása, ám ugyanezt komolyabb változatban jóval költségesebb lenne megvalósítani. Ha valóban igaz, hogy a szélsőségesek tréningeznek itt, akkor a hiányzó profizmust egyébként is pótolhatja a "gerillaelszántság".
A területen - és azon kívül is - nagy mennyiségben található körülbelül félcentis átmérőjű műanyag lövedék, mely engedély nélkül tartott "fegyverekből" lőhető ki, ám a gumiabroncsokba fúródott golyókat szemlélve megállapítható: meglehetősen nagy erővel csapódtak a célba. Az emberi szövetekben, lágy részekben, vagy a szemben akár komoly sérülést is okozhatnak.
A kiképzőbázis működésének - amennyiben magánterületről van szó - nincs törvényes akadálya. A Népszava megtudta, a rendőrség még nem értesült a Budakeszi határában folyó tevékenységről, de - ha jogsértés vagy bűncselekmény nem történik - nincs is jogosítványa az ellene való fellépésre. A város önkormányzata sem hallott a kiképzőbázisról, így egyelőre azt sem tudni, ki, és milyen keretek között működteti."
Eddig a Népszava cikke és nem tovább!
 


 
Tisztelt "elfogulatlan", "pártatlan" "újságíró"!
Az egy dolog, hogy fogalmatlan vagy, de hogy lenácizz egy törvényes sportot űző csoportot,  ahhoz már baromnak is kell lenned. Ezúton szeretnélek megismertetni az Airsofttal, ezzel a harci szimulációs játékkal,  melyben  két csapat játszik egymás ellen, egy terepakadályokkal szabdalt pályán. A játék célja egy adott feladat teljesítése, ami lehet pl. terület elfoglalása, valamilyen céltárgy megszerzése, fontos személy útvonalon való végigkísérése stb. Az airsoftos fegyverek nagyon kis tömegű műanyag golyókat lőnek ki (ált. 0,2 - 0,25 g) sűrített levegő segítségével, melyek a paintball-al ellentétben nem hagynak festéknyomot, így az eltalált játékosnak kell a találatot jeleznie. Ezért a korrekt és élvezetes menetek a játékosok érettségén, komolyságán múlik.
 
 


 
Részlet a Magyar Airsoft Szabályzat 2.0-s verziójából:
-Airsoft-fegyvert alkohol, vagy más cselekvőkészséget befolyásoló szer hatása alatt kezelni TILOS!
-Airsoft fegyverrel csak célzott lövést szabad leadni!
-Fedezék mögül kitartott, ablakon-ajtónyíláson át bedugott, stb. fegyverrel, vaktában tüzelni TILOS!
-Kiesett játékosra, csapattársra, megkülönböztető jelzést viselő személyre lőni TILOS!
-Épületharcnál, belterekben használt fegyverek torkolati energiája maximum 1.5 Joule (120m/s) lehet, és csak egyes lövés engedélyezett!
-Épületben sorozatlövést KIZÁRÓLAG 1 Joule (100m/s) alatti energiájú fegyverrel szabad leadni! Épületek 10m sugarú körzetében játékosra csak a fenti korlátozásokkal szabad lövést leadni!
-2-3m-nél rövidebb lőtávolságnál, ha a szituáció lehetővé teszi (pl. rajtaütés, hátbakerülés), tüzelés helyett lehetőleg szólítsuk fel az ellenfelet a megadásra!
-Közvetlen-közelről, rászorított csőtorkolattal SZIGORÚAN TILOS játékosra lövést leadni!
-Állatra TILOS lövést leadni! (?)
-1.7 Joule (130m/s) feletti teljesítményű fegyverekkel 20m-nél közelebbről TILOS játékosra lövést leadni!
-A játékos legyen tisztában fegyvere teljesítményével.
-A sebességmérést .20 gramm tömegű BB lövedékkel kell elvégezni, lehetőleg minden módosítás, karbantartás után!
-A játékszervező a fegyverek bemérését bármikor elrendelheti! A bemérés megtagadása a játékból kizárást vonja maga után!
-Gázüzemű (HFC-134a, green gas, szén-dioxid, stb.) fegyvereknél sebességmérést a helyszínen, környezeti hőmérsékletre felmelegedett gáztartállyal, játék előtt kell elvégezni. Sose használjunk olyan gázt, amit a gyártó/forgalmazó nem javasol fegyverünkhöz, illetve aminek nem vagyunk tisztában a teljesítményével!
- Nem megfelelő hajtógáz használata BALESETVESZÉLYES!


Részlet a Magyar Airsoft Szabályzat 2.0-s verziójából:
"Az airsoft játékosok nem képviselnek semmilyen katonai vagy félkatonai szervezetet, politikai, vallási, vagy etnikai csoportot. Az airsoft a paintballhoz hasonló, biztonságos, erőszakmentes, stratégai-taktikai játék, melyet törvénytisztelő állampolgárok százezrei űznek világszerte. Az airsoft nem kívánja a háborút, a fegyveres konfliktusokat dicsőíteni, nem a valóságot szimulálja - csupán egy játék. Az airsoft eszközök olyan országokban is szabadon birtokolhatók, ahol a legszigorúbb szabályozás alá esik a fegyvertartás."
Ez így érthető Veress úr? Hát a "katonai szakértő" úrnak?
a fotók csak illusztrációk forrásuk:wikipedia"

(Vastagbőr-blog; a kommentárok túlnyomó többsége szintúgy kötelező olvasmánynak minősíthető. Pár idióta antifa írkált csak (jelenleg csupán BandW és szuper titkos nikk).)
Kuruc.info / A. S.: ez bizony irdatlan bukta. Még a tegnapi “Magyar” Rádió-pofáraesésnél is nagyobb. Kíváncsiak vagyunk, hogy a Népszara, illetve a zSláger rádió ki fog-e adni helyreigazítást. Erősen kételkedünk benne. Miért is tennék? Az ilyen elborult, idióta propaganda hatására a megfélemlített, tényekkel tisztában nem lévő kádárista kisnyugdíjasok a fegyveres, puccsra készülő magya…nácigárdistáktól való félelmükben az MSZP mellé teszik az ikszet…