Számos cikkben (pl. ITT) citáltunk már cigányoknak is megfelelő (azaz iskolázottságot, urambocsá’ írni-olvasni tudást nem igénylő, tipikusan szalag melletti) munkalehetőséget. Nézzük a legújabbat:

"Munkát kínáltak a Hatvanban élő és a környékbeli állástalanoknak

2008. szeptember. 13., 13:54

Csaknem ezer állást kínált tizenhat munkáltató azon a börzén, amelyet a hatvani munkaügyi kirendeltségen tartottak a kistérség ezerhétszáz regisztrált munkanélkülije számára.

Leginkább gyártósori összeszerelőt, elegánsabb néven operátort kerestek, de elvétve mérnöknek is ajánlatot tettek. Egy ázsiai cég száz tévészerelőt, a honvédség ugyancsak száz szerződéses katonát és egy rehabilitáltakat foglalkozó kft. pedig ugyanennyi főt keresett csokitojás-csomagolásra. A nemsokára nyitásra kész helyi hipermarket mintegy nyolcvan dolgozót foglalkoztat majd, a Bosch ötven gépkezelőre és ötven operátorra vár. Jászberénybe is félszáz fő kell hűtőszerelőből. Emellett külföldi munkalehetőségeket is kínáltak a kirendeltségen.

A hatvani kistérség 7,5 százalékos munkanélküliségi rátája csökkenőben van: jelenleg kétszázhatvannégy tartós állásnélkülit és száznegyvenöt pályakezdőt tartanak nyilván. Operatív program segíti a hátrányos helyzetű álláskeresők elhelyezkedését, ennek keretében több mint ötvenen vesznek részt tanfolyamokon. Legközelebb tavasszal lesz hasonló állásbörze a hatvani munkaügyi kirendeltségen."
(heol; vannak kommentek)

Kuruc.info / Arppi S.: Igen, kábé ezer betöltetlen munkahely van, és pont passzol a putriscigányok finoman szólva nem túl magas iskolázottságához. Putrisok, mire vártok?

Na, cigányok, most pofázhattok arról, hogy senki sem ad nektek munkát (ami az ITT található hivatalos statisztikák fényében is ordas hazugság), és hogy semmi munkalehetőség nincs a leszakadt régiókban! Dehogyis nincs!

Olvasó:Tisztelt Kuruc.info!

Ezúttal is szeretném megvédeni a ROMÁKAT!

Megjelent egy cikk "Hatvan környéki cigók: ne hazudjatok, van munkalehetőség nektek is!" címmel.

Na mostan. Igaz van munka. De milyen? Ha elmennek dolgozni a sams..ba gyártósori összeszerelőnek, az maga a rémálom!1.Dolgozni kell..
2.Fizikailag megerőltető, hogy néhány csavart be kell csavarozni géppel!
3.Nem lehet lopni, mert a portán lekapcsolnak mindenkit aki lop.
4.Tisztaság és rend van.
5.70-90 ezer forint a fizetés!+ 6000 ft Ét.Utalvány.
Ennyi a segélyből kijön!!!

Ha pedig Operátornak jönnek az maga a világ vége!/én ott vagyok/
1. 90-110ezer a fizetés.+6000 Ét.ut./Ez mire elég a kocsmában?/
2.Kb. Egésznap 4 átkozott masinát kell feltőlteni + nyomkodni 3 gombot húúúúúúúú
3.Egy hónapban 14-15 munka nap van. Milyen dolog ez hogy így kihajtanák az egyébként is kirekesztett ROMÁKAT?

Ez borzasztó...Gondoljanak már bele végre, hogy mit él át egy szegény,kirekesztett roma, mikor meghallja ill. érzi a munkát?

Kérjenek Elnézést a szegény,diszkriminált,sok borzalmat, KIRABLÁST ÁTÉLT,éhező ROMÁKTÓL!

T.G