"Tisztelt Kurucok! 
Engedjétek meg, hogy megosszam veletek tapasztalataim a cigányok állami gondozásával kapcsolatosan.

Pedagógus végzettségű vagyok, negyedik éve foglalkozom állami gondozott fiatal felnőttekkel. Az utógondozott fiatalok (18- 24 év közöttiek) legalább 30 % "tiszta" cigány, további 50 % "keverék". A 18 év alatti fiatal, vagy kiskorúak aránya tapasztalatom szerint 90%-ban "cigány fertőzött". Nem tudom eléggé hangsúlyozni ezeket, a tényeket, amelyekkel naponta szembesülök. Írd és mondd minden tíz gyerekből kilenc cigány!   Személyesen ismerek olyan elhivatott nevelőszülőket, akik életüket tették fel erre a hivatásra, gondozni az árvákat, a társadalom számára hasznos felnőtté nevelni őket.

Négyszemközti beszélgetéseink során rengeteget panaszkodtak. Lelkileg nehezen dolgozzák fel, nem értik, hogyan változhat meg teljesen, a kis cigány lurkó (aki addig édes és aranyos volt), hogyan fordulhat ki magából, tizenkét, tizenhárom éves korára. Ebben a korban kezdődik az agresszió (családon belül is, saját testvér sem kivétel), a gátlástalan lopás, a szemtelen hazudozás. Sajnos mindennapos a nevelőszülő elleni nyílt erőszak. A törvények értelmében a fiataloknak külön gyerekjogi képviselője van, aki minden héten meglátogatja őket, és serényen kérdezgeti, nincs-e valami gondjuk, nem bántják-e őket?

Természetesen a szülők nem mernek "ujjat húzni" az ügyvédúrral, ezért titkolják, hogy atrocitás éri őket, esetleg felmondanak. Ha valami csoda folytán mégis kiderülne az erőszak ténye, a nevelőszülőt vonják felelősségre, mondván nem jók a nevelő módszerei!

Ezek az anyák, 20, 25 éve foglalkoznak gyerekekkel, csukott szemmel is felnevelnek egy gyermeket, erős túlzással élve. Nehezen viselik, hogy ennyi év után az arcukba vágják, nem jó anyák, rossz módszert választanak. Az elvárás a teljes liberalizmus. A gyerek azt tesz, amit akar, úgy és akkor, amikor ő akarja!

Kérdem én, hová vezet ez az út? Biztos, hogy jó ez így? Belegondolni is, szörnyű milyen felnőttek lesznek a már tízen évesen is gengszter romából!

Végezetül leírnék egy esetet, ami velem történt meg minap. Nevelőként dolgozom egy utógondozói házban. Hétvége volt, ilyenkor általában minden fiatal olvas, tv-t néz, egyszóval csend van. Az egyik leányzó a barátjával közösen, a felső emeleten beszélgettek, jó szokás szerint üvöltve. Fél óra után, nem bírtam tovább és felszóltam nekik, hogy ne kiabáljanak, mert a többiek pihennek. Nem telt el 3 perc és a lány barátja (kan cigány) nekem esett, hogy én milyen jogon szólok nekik, meg különben is mit képzelek magamról, és hogy visszaélek a hatalmammal (?) Próbáltam volna elmagyarázni, hogy mint nevelő jogomban áll megkérni (!) a halk beszédre, de különösebben nem érdekelte. Látszott rajta, hogy legszívesebben megütne, de mivel száz kiló vagyok, és rendszeresen sportolok, csak a szája járt, illetve megfenyegetett, hogy megveret.

Dilemmában vagyok, mert nem szeretném elveszíteni a munkahelyem, viszont ha harcra kerülne sor, nem haboznék visszaütni. Hála a csodálatos törvényeknek sok választásom nincs. Jó cigány szokás szerint, valószínűleg négyszeres túlerőben támadnak meg, de ha valamilyen csoda folytán én kerülnék ki győztesen a harcból, kirúgnak, mert munkahelyen “verekedtem”.

Remélem soraimmal nem tartottam fel senkit , maradok kitartó olvasótok!

Szebb jövőt!   
Krisztián"

Kapcsolódó: A TV2 szerint (is) a cigányok túlnyomó többsége értelmi fogyatékos- a pár nappal ezelőtt történt soproni eset folytatása
Fideszes politikus átütő erejű nyilatkozata: a cigányság génállománya igenis bűnözésre predesztinál - arról, hogy nem véletlenül válik olyanná a cigányok túlnyomó többsége, amilyen – mindez genetikailag kódolt, ahogy azt olvasónk leveléből is kitűnik.