"Terror - iskolatársai megverték, mert rendesen tanul
Blikk 2008.10.07. 07:40

Ózd — Ütésekről, harapásnyomokról tesz említést az orvosi látlelet, amelyet Nagyné Filipcsin Tímea (42) vetetett lányáról, Petráról (16). A lányt iskolatársai hagyták helyben tavaly szeptemberben.

Ezzel kezdődött az Ózdra költöző Petra kálváriája új iskolájában - értesültünk a Blikkből.

– Regelente gyomorgörccsel megyek iskolába, csak arra tudok gondolni, hogy túl kell élnem ezt a napot – mesélte Petra. Amikor nem verték, ocsmányságokat vágtak a fejéhez. – Nem tetszik nekik, hogy én rendesen tanulok. Vannak még páran, akikre ugyanígy rászállnak – mondta a megfélemlített diáklány.

Petra regelente gyomorgörccsel megy iskolába.

– Azt hittem, majd rendeződnek a dolgok – vette át a szót az édesanya. – Egyszer, amikor érte mentem, a szemem láttára is belekötöttek a lányomba. Hatan akartak ráugrani. Azonnal rendőrt hívtam – mesélte a feldúlt édesanya.

Az iskola vezetése is tanácstalan: – A törvényhozóknak kellene lépniük, mert nekünk, pedagógusoknak nincsenek eszközeik – mondta Tóth Béla igazgató.

– Tavaly és idén összesen két bejelentést kaptunk hasonló ügyben. – közölte Molnár Tamás (29) főhadnagy, az ózdi rendőrkapitányág hivatalvezetője.

Mindenki fél, a szülők nem mernek feljelentést tenni – tárta szét a karját a bántalmazott Petra édesanyja.

Vajta Zoltán"
Kuruc.info: Lehet, hogy elkerülte a figyelmem, de Mohácsi Erzsébetet még nem láttam nyilatkozni az ügyben. Ilyenkor nyilatkozhatna egy kicsit a szegregációról, azok okairól, jászladányi iskoláról, mohácsi, dombóvári helyzetről, stb.