"Szörnyethaltak a kettészakadt autóban

Szűcs Csaba 2008.10.24. 03:00  

Hódmezővásárhely - Autóversenyzés állhat a hátterében annak a tegnap éjszaka Vásárhelyen történt borzalmas balesetnek, amelyben egy 20 éves fiú és egy 18 esztendős lány halt meg. Az autó kettészakadt, szinte szétrobbant, amikor villanyoszlopnak ütközött. A fiatalok szörnyethaltak. Úgy tudjuk, hogy a balesetet rögzítette az Alföldi Galéria biztonsági kamerája.

A 20 éves Gy. Lajos és a 18 esztendős D. Vivien vesztette életét abban a tragikus autóbalesetben, amely csütörtökre virradó éjjel, nem sokkal egy óra után történt Hódmezővásárhelyen. A fiatalok Szentes felől jöttek, s a 45-ös főút belterületi szakaszán a megengedett sebesség többszörösével haladtak Fordjukkal, amikor a Kossuth térnél az előttük haladó jármű előzésébe kezdtek.

Az enyhe S kanyarban azonban a sofőr elveszítette uralmát az autó felett, áttért a menetirány szerinti bal oldalra. A kocsi az útpadkán átvágódva felborult, majd többméteres magasságban a református ótemplomnál álló villanyoszlopnak csapódott. Az ütközés ereje olyan hatalmas volt, hogy a Ford kettészakadt. Az autó eleje a templom előtti virágágyásban landolt, míg a másik fele fennakadt az oszlopon. Az alkatrészek 100 méteres körzetben szóródtak szét, egy nagyobb darab az Alföldi Galéria udvarának bejáratáig szállt.

A kettészakadt autó eleje az ótemplomnál lévő virágágyásban landolt. Az alkatrészek 100 méteres körzetben szóródtak szét Fotó: Tésik Attila 

Az Oldalkosár utcából a baleset pillanatában egy magányos sofőr kanyarodott ki a Kossuth tér irányába. Az azonnal a helyszínre érkező rendőrök szerint a férfi élete csupán 4 másodpercen múlott. Mi is kerestük ezt a férfit, de nem találtuk meg. Találtunk viszont egy másik szemtanút.

– A baleset pontosan egy óra után 5 perccel történt. Ebben azért vagyok olyan biztos, mert ránéztem az órámra – mesélte a Kossuth tér 7. szám alatti társasházban élő Zubanics János. – Éppen a fürdőszobából léptem ki, amikor a nyitott erkély ajtón kinézve egy iszonyatos sebességgel száguldó autóra lettem figyelmes. Igaz, az épület előtt magasodó fák miatt csupán egy pillanatra láttam, de az ütközés robaját tisztán hallottam. A rendőrség és a mentők egy perccel később már a helyszínen voltak.

Kettészakadt egy autó Vásárhelyen - ketten haltak meg, GALÉRIA

A 75 éves Zubanics János a baleset után kisvártatva egy síró hangot hallott, nem értette tisztán a szavakat, de annyit elcsípett, hogy „...tud vezetni, már a kereszteződésnél 170-nel ment". A helyszínelés több órán át tartott, közben az áldozatok hozzátartozói is megérkeztek. A fiú édesanyja a buszmegállóban zokogta: „Ez nem igaz, csak álmodom! Az én fiam él!" Információink szerint a baleset hátterében autóversenyzés állhat, amely a Ford és az előtte haladó személyautó vezetője között zajlott. Szerettük volna megtudni, ki vezette a másik autót, de senkitől sem kaptunk információt a sofőrről.

Megkerestük ugyanakkor Gy. Lajos Észak utcában (Kuruc.info: akik a helyet nem ismerik: a cikk kommentárjai – lásd pl. a 7.-et és alább – cigányutca) élő családját, ahol a nagyapa kedvesen, de határozottan jelezte, ésnem kívánnak nyilatkozni a tragédiáról, amelyet még mindig nem akarnak elhinni. Mástól megtudtuk, a lakatos végzettségű, 20 éves fiatalember egyik rokonának segített valamiben az éjszaka, a mellette ülő lány pedig egyik unokatestvérének a barátnője volt.

Biztonsági kamera

A két fiatal életet követelő autóbaleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja a vásárhelyi rendőrkapitányság. Munkájukat nagyban segítheti az a biztonsági kamera, amelyet a Picasso-kiállítás miatt az Alföldi Galéria Kossuth téri főbejáratához szereltek. A szerkezet látásszöge ugyanis olyan, hogy feltehetően rögzítette az egész balesetet."

(delmagyar.hu)

Kuruc.info: a cikkre írt olvasói kommentárokat, akinek van egy kis ideje, olvassa át, különös tekintettel a TITOK és a Julika álnéven írkáló két, fenyegetőző, borzasztó "helyes"írású cigányra.

Pár jobb, normális hozzászólást idézünk, amelyek a konzekvenciák levonását, ill. az ügybeli tisztánlátást segíthetik:

Igen, döbbenetes tragédia, de csak és kizárólag az autót vezető fiú volt a hibás! Saját magának köszönheti, hogy meghalt. Minek kell lakott területen belül 170-nel száguldozni? Még autópályán sem! Nagyon sajnálom a vétlen lányt és szüleit. Ő az igazi áldozat!A fiú saját magának kereste a bajt, csak azt nem mérte fel, hogy a hülyeségével, felelőtlenségével mást is bajba sodor.Vagánykodni akart, de ráfázott, és magával rántott az értelmetlen halálba egy 18 éves, ártatlan lányt is.
Szerencse a szerencsétlenségben, hogy csak őt, mert kihalt volt az utca!
**************************

synister 2008.10.24. 11:58

"Megkerestük ugyanakkor Gy. Lajos Észak utcában élő családját"

Ez mindent elárul, hogy milyen népcsoporthoz tartozott az egyébként (rendőr barátom általi információ szerint) jogosítvánnyal sem rendelkező Gy. Lajos, aki nem volt ismeretlen a rendőrök előtt. Nem kár érte, hasznos tagja nem lehetett volna a társadalomnak...

"20 éves fiatalember egyik rokonának segített valamiben az éjszaka"

Hm, éjszaka milyen munkát végezhettek? Csak nem valahol betörni vagy lopni voltak? Végülis ha valaki lakatos, jól jön a segítség a záraknál... Enyje enyje...

"a mellette ülő lány pedig egyik unokatestvérének a barátnője volt."

Legalább ez se szaporítja az Észak utcai ingyenélők népes táborát néhány kölökkel...
**************************

41.  synister 2008.10.24. 12:33

TITOK, Julika
(Kuruc.info: a két kommentelő cigány)

Én vagyok az egyik gádzsó, akinek az adójából a segélyt, a GYES-t, a GYED-et, a rokkatnyugdíjat, a temetési segélyt, a jövedelempótló támogatást, az ingyen tankönyvet és az étkezést kapjátok. Ha úgy tetszik, én is tartalak el benneteket másik hárommillióval együtt, hogy legyen tányéros tv meg internet meg legyen cigire való. A nevem helyesen synister 1ébként, de ez most lényegtelen. Abban igazad van, hogy a halála értelmetlen volt, a fájdalmatokat is megértem, de saját magának csinálta. Te sajnálnál engem gádzsóként?

**************************
"TITOK,TITOK (Kuruc.info: az egyik kommentelő cigány).. enyje.. hát igazi "magyar" ember érvekkel győz a másik felett, nem erővel. A bicska a paraszt magyarnál nem érvelő eszköz, csak nálatok. (Kuruc.info: a TITOK-féle fenyegetésre hivatkozik: arra, hogy ha megtudja, kik a fehér kommentelők, rájuk küldi a tezsvíreket elégtételt venni) Vagy ezt nem tanították neked az Észak utcai putrisoron? A szegíny Lajcsikát ez a sok minden nem hozza vissza, ebben igazad van, de balesete a fajtátok egy újabb jellemzőjére rávilágít. Miszerint felelőtlen, IQ hiányos, egymás között szaporodó, élősködő, degenerált fajta vagytok, akik az ingyenélésen, a markecoláson és a késelésen meg a magyar luvnyák molesztálásán kívül nem sok mindenhez értetek. Tisztelet természetesen a roma honfitársainknak, akik asszimilálódtak. De hát te se vagy egy Pege Aladár, azt lefogadom.

Miért akarod szegény kommentelőket körülrajzolni? Hát börtönbe akarsz kerülni? Tudom, hogy a fajtátoknak az a második otthona, amit mi szegény paraszt magyarok tartunk fenn, hogy legyen hol edzenetek tv-znetek meg interneteznetek. Inkább nőjön citera a hasadban és a rák pengesse, hogy tőlettek idézzek. Gyászolj a fajtád szerint, de ne égesd magad. Remélem beszél majd hozzád deszkán keresztül a pap, ahogy ezeknek a paraszt magyaroknak kívántad, akik eltartanak, akiknek az adójából a segélyt kapod.

Veled se lehet kiplakátolni az MTA-t (remélem, tudod, mit jelent ez a mozaikszó). A papucsállatka hozzád képest összetett élőlény.

Gyászodban osztozni nem tudok... mert egy sz@r paraszt magyar vagyok, semmi több... és érzéketlen bunkó..."
**************************
Végül, elrettentésképp, egy hozzászólás a cigány Julikától. Minden benne van: "Kevés a segíly, mert lusták a magyarok"-duma, fenyegetőzés, minden:
Hát komolyan nem hiszem el...ti még mindig itt ezen civakodtok??Nincs jobb dolgotok?? mondjuk dolgozni ti mikor szoktatatok ti MAGYAROK!!!! (Kuruc.info: ezt 23-án írta a luvnya, ami, mint az köztudott, munkaszüneti nap... Persze ezt a maga IQ-"szintjén" nem fogta fel.) Elegem van már a cigányozásból és csak annyit h az összes rassiszta aki ijet (Kuruc.info: lyaly! Bocsánat: jaj!) ir kinyalhatja az összes cigány SSeggét!!!Hát értékeljetek már egy kicsit...:@ Gondoljatok már bele egy kicsit ez hatalmas fájdalom...és itt cigányoztok mint ahogy irtam aki ezt nézi azzal remélem nem soká találkozik a Lajcsi és a Vivi!!Most csunyát mondtam de ez már télleg embertelen!!!Hát kik vagytok tik??hmmm??? kik h ijet irjatok egy olyan emebrerröl akit nem is ismertek...áááá ez embertelen és még a cigányok a köcsögök hát ha egy magyar hal meg a cigány nem irkál ijet?!?! Am is már mondtam ha akkora szájuk van 1eseknek akkor jöjjön már el oda az Észak utcára a virrasztalóba és ott pofázzon már!!nézzük mien fain gyerek:@ (Kuruc.info: a szokásos cigány duma. "Akkor légy bátor, ha a tezsvíreimmel szemben állsz!" Ezzel is megmutatják, milyen erőszakos lények. Verbálisan, rendkívül alacsony IQ-juk és iskolázottságuk miatt, vitaképtelenek, ezért mindent ököllel, késsel, karddal, lőfegyverrel akarnak elintézni. Ehhez "értenek".) kajak röhejesek vagytok!!Más fájdalmán kuncogni GUSZTUSTALANSÁG!!!!! (Kuruc.info: mert városban (!) 170-nel száguldozni, gyalogosokat stb. veszélyeztetni, az embereket a motorbőgéssel felébreszteni stb. az nem "gusztustalan", mi?!)