Mali Zoltán, az SZDSZ-ből koncepciós eljárás keretében kizárt drávapiski polgármester két cikke következik. Nem másról, mint az uzsoráról, Mali fő vesszőparipájáról.

Az első cikk közvetlen a most kipattant Gyimesi-féle botrányhoz kapcsolódik (legfrissebb előzmény ITT - kövessük annak is az előzmény-linkjét, ha nem ismernénk az ügy hátterét):
"Fenyegetések a börtönből

Furcsa levelet kapott az egyik uzsoraáldozat. (Kuruc.info: ITT van)
Én meg leközlöm a sajtónak írt levelem:

Segélykiáltás a Sajtónak!

Nekem nincs más fegyverem, mint a nyilvánosság. Kérem, aki tudja hozza nyilvánosságra ezt. A dokumentumban lévő levelet uzsorás Gyimesi László küldte Orsós László siklósnagyfalusi "adósnak" a börtönből, ahol előzetesben van. Tovább fenyegetik az embereket, immár szabadon a börtönből is. Miért engedik meg ezt? Ezenkívül pár nap múlva két családnak is lesz árverése a házára Alsószentmártonban, amit szintén a börtönben ülő uzsorás ill annak családja kezdeményezett. Meddig kell azt elviselni, hogy a hatóságok így végezzék a dolgukat? A levelet Gyimesi testvére adta át az adósoknak. A végrehajtásokat vajon miért nem függesztik fel az eljárás végéig? Miért nem zárolták Gyimesi vagyonát?  

Ezek csak kérdések, de inkább csak egy kétségbeesett ember segélykiáltása. 

Tisztelettel:Mali Zoltán"


A második annyiban kapcsolódik az uzsorásokhoz, hogy felvetődik az, amit minden, a normálisabb, cigánybűnözéssel stb. harcát felvevő polgármesterért (Szepessy, Mali, Franka stb.) aggódó emberben: mi lesz, ha Malit (is) meggyilkolják az ormánsági uzsorások. Akik, még egyszer megjegyezzük, kivétel nélkül mind cigányok – amit Mali is többször nyomatékosított. Igen, az összes, többtucat vagy éppen egy-két száz. Szép arány, ugye, fajvédők?! És Malira igazán nem lehet azt mondani, hogy náci lenne meg fajgyűlölő...

"A móri árva

Ezt a kis bejegyzést Szűcs Eriknek ajánlom.

Gondoltam így halottak napján megemlékezek három emberről. Három ártatlan áldozatról. Lehet, hogy voltak apró vétkeik, de ártatlanul egy máig rejtélyes gyalázat miatt meg kellett halniuk. Szűcs Erik ma 9 éves, igazi nagy srác. Minden nap elmegy szülei sírjához és ott emlékezik szüleire és nagypapájára. Múlt héten Dorogi Gabi a Naplóban forgatott a kisfiúról. Úgy sírtam rajta mint az asszony szokott a szappanopera-hősök halálakor. Nagyon megfogott. Belegondoltam mi lesz a fiaimmal, ha belepusztulok az uzsorás ügybe; remélem a mi mamánk is így helyt állna. Előjött minden világfájdalmam. Láttam rogyadozik a kémény, csőtörés van a fürdőszobában. Már rakjuk össze hányan leszünk, akik segítenek a családnak. Erik talán soha nem élhet teljes életet, ez a szörnyűség talán soha fel sem dolgozható. A nagymamának sok erőt kívánok és Eriknek is a legjobbakat. Remélem jó ember lesz belőle és hallok még felőle. Kérek mindenkit, aki esetleg olvassa ezt a bejegyzést és ismeri őket, adja át kézfogásomat. Ma gyertyát gyújtok a szüleiért és a nagypapáért is. Isten nyugosztalja őket.
"