Folytatódik a fényeslitkei sztori (további infóért lásd EZT). Ahogy az alább idézett SZON-cikkből is látható, a bíróság nem rasszista alapú gyilkossággal vádolja a (büntetlen előéletű) alkeszt - ahogy a rendőrség már rögtön a nyomozás elején is bejelentette. Például onnan tudták, hogy nem az volt, hogy vagy merevrészeg volt a gyilkos, és/vagy esetleg "kicsit" másképp zajlott le az eset, ahogy azt a sajtó tálalta (pl. a cigánykölykök nem csak hogy a sor elejére álltak, hanem esetleg be is szóltak vagy éppenséggel meg is fenyegették a későbbi gyilkost; esetleg már annyira gyűlölte őket esetleges bűnözésük miatt a jónép, hogy a részeg pali már nem volt képes uralkodni az indulatain.)

Kíváncsiak vagyunk, ha csak az első eset állt fenn (totál be volt rúgva a késelő), fog-e ezzel védekezni. Hadd hívjuk fel a figyelmet ugyanis arra, hogy bűnözőcigányaink bevett védekezési metódusa a "be volt drogozva / rúgva, nem tehet róla" "érvelés". Ennek egy feháborító példáját Sajóbábony kapcsán a "Sajóbábony: büdöscigó csak beleröhög a kamerába: "gonoszok vagyunk, és leszünk" + videó" cikkünkben találjuk.

Kíváncsiak vagyunk, Mohácsi Viktória (lásd EZT), a "Magyar" TV Roma Magazinjának szerkesztői és vendégei (lásd EZT) stb. mind-mind bocsánatot kérnek-e a Fényeslitke kapcsán elkövetett ámokfutásukért, rasszistázásukért. (Gyengébbek kedvéért: Fényeslitkét, mint a rasszista, cigányellenes támadás egyik példáját, azóta úton-útfélen emlegetik, nem zavartatva magukat a ténytől, hogy mit jelentett ki már az elején a rendőrség, ill. hogy most mivel [nem] vádolják az alkeszt.) Tudom előre, hogy nem fognak.

Mellkason szúrta Fényeslitkén
Fényeslitke, Nyíregyháza - A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség a 2008. december 2. napján előterjesztett vádiratában B. Imre vádlottat több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja.
A vádirat szerint a vádlott 2008. június 15-én a Fényeslitkén lévő presszó előtt előzetes szóváltást követően egy 11 cm pengehosszúságú késsel Fk. H. Krisztián sértettet több esetben, míg Fk. N. Ferencet egy esetben mellkason szúrta, majd ezt követően a helyszínről elmenekült.
Fk. H. Krisztián sértett a helyszínen elhalálozott, fk. N. Ferenc életveszélyes sérülést szenvedett, halálát az időben érkezett orvosi ellátás hárította el. A vádlott büntetlen előéletű, alkoholista, akinek kényszergyógyítása szükséges. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság az ügyben előreláthatóan jövő év elején tart tárgyalást.
Dr. Nyakó Zsuzsanna
(szon, nem kommentálható)