Nézzük, megint mit alkotott Czirok "LIFE" Péterünk (róla egyéb infóért lásd pl. EZT). Idézzük az ITT található cikket (az inkriminált hozzászólásokat a Függelékben, jelen cikk alján találjuk):

Czirok Péter (LIFE) magyar-roma kapcsolatok a másik oldal szemszögéből

Czirok Péter forrásai szerint a kiskunlacházai polgármester erőszakolta és gyilkolta meg a kislányt. Állítja egy iwiw-es fórumon. Gondoltam rá, hogy esetleg egy környékbeli pedofilra terelik majd a gyanút, de arra nem számítottam, hogy ilyen módon a polgármestert próbálják besározni. Nyilván a média is hamarosan rákap a rágalmazásra. Természetesen elnézést fogok kérni, ha mégis így történt.

Az ilyen és hasonló megnyilvánulások sokat rontanak a magyar-cigány kapcsolatokon. Mindkét fél elismerheti, hogy követtünk/követtek el egymáson sérelmeket, (eltekintve most az arányoktól) melyek többnyire csak halmozódtak. Ki tudja meddig halmozódhatnak ezek a sérelmek. Részben látnék kiutat ebből a helyzetből ha megbeszélhetővé tennénk ezeket a konfliktusokat. És természetesen sor is kerülne a megbeszélésre.

Czirok Péter megpróbált létrehozni egy szerveződést, mely roma-magyar párbeszéden alapul. Ellenben egy nagyon fontos követkzetetést enged levonni a szervezet iránti médiaközönyösség. “Nem csípi a politika, ha nem tőlük függő szervezetek akarnak szerveződni…”-írta Czirok Péter.

Nem győzöm hangsúlyozni: a romabűnözést nem lehet megoldani párbeszéddel. Nem hiszem, hogy bárki el tudna beszélgetni egy nyolcadik kerületi analfabéta romával. A kommunikáció képességének hiányában vajmi keveset számítana. Ennek értelme csakis a valós probléma elbeszélhetősége lehetne, mely során ténylegesen leplezetlenül kimondjuk: komoly problémák vannak a cigánysággal. Természetesen lényeges, elemi változatásokra lenne szükség, a büntetések fokozásától a születésszabályozásig.

Kuruc.info: Tipikus balliberális- és cigánytempó. Suttogó propaganda. Nem véletlen, hogy LIFE és a többi hasonszőrű alak az iWiW-es fórumokban, üzenőfalakon nyomul és az ottani, "Kígyónyelv"-önsajnáltató LIFE hazugságaival, csúsztatásaival tisztában nem lévő emberek bekajálják a hazudozásait. Ahogy az sem véletlen, hogy nem merte ugyanezeket elsütni a sokkal felvilágosultabb, értelmesebb, "sokat megélt" tagokkal rendelkező, LIFE-ot, mint rossz pénzt ismerő zsIndex cigánytopicban, mert ott azonnal szétcincálták volna az "érveit". Ezért nem dobta be a témát az Indexen; az iWiW-en viszont keményen nyomatta a suttogó propagandát és uszított Répás ellen.
Végül egy dolog, ami miatt eddig nem szóltunk, de Czirok ezen mocsokságával kapcsolatban már úgy gondoltuk, hogy nem hallgathatunk az esetről.

Pár hete tudósítottunk arról, hogy a Jobbik nyilvánosan Czirokot támogatta. Ez hiba volt: egy bármennyire is talpraesett jobboldali politikus bizony tudja, hogy LIFE-fal nem szabad közösséget vállalni, mert minden megszólalása, érve hazugság. A szegedi jobbikokosnak talán nem ártott volna utánanézni, mennyi az igazságtartalma Czirok állításainak (finoman szólva nem sok), mielőtt támogatásukról biztosították.

Sajnos a szegedi Jobbik vezetésével vannak némi gondok. Nem ez volt az első hihetetlen baklövésük: ahogy arról már ITT is tudósítottunk, az I. Szögedi Magyar Majálissal kapcsolatban legalábbis kérdéses, hogy mit művelt Tóth Péter szegedi Jobbik-elnök. Tóth Péternek talán nem ártana egy kicsit összeszednie magát...

Függelék: a kapcsolódó hozzászólások, szintén a Pesti Srác-blogból idézve. Figyelem: hozzászólásait az Index cigánytopicjában is tárgyalták; ezt szintén érdemes elolvasni; lásd EZT és EZT.

Czirok Péter [LIFE] Link | Válasz erre | december 2., 10:06 | 1069.
A lacházi gyilkossggal kapcsolatban: Túl szervezetten folyt ez az egész. Eltűnt egy kislány, majd holtan találják. Két nap múlva már harsog a szélsőség. Egy fórumozó “helybéli” elkezdi ontani a tízmilliót érő “információit”. Lehozza a kucug, lehozza a hunhir “a cigányok tették” címkézéssel. Villámgyorsan összejön egy tiltakozás aminek az élén a lacházi polgármester. Gyanúsított a DNS minták ellenére sincs, tehát a tettes ismeretlen.A polgármester magyarázkodásba kezd…Közben szárnyra kap a hír, hogy a polgármester az elkövető(?).
Cifra ügy ez, de nagyon cifra és roppant büdös!
Czirok Péter [LIFE] Link | Válasz erre | december 1., 16:56 | 1067.
1065: Tudod mit hallottam? Most mondta egy lacházi, hogy a polgármester volt a tettes, és most így akarja megúszni…
Erre varrjál gombot!
Elhányom magam, hogy egyesek politikai és egyéni idióta érdekekből igyekszik egy kislány halálából profitálni… broáf