A Magyar Hírlap általunk szkennelt (az online verzió nem teljes), mai, Szabó Attila és családja vecsési megtámadásával foglalkozó cikke következik.
Támad a gyilkos erőszak
Pisztolyokkal, feszítővasakkal és viperákkal felfegyverkezett emberek egy alvó családra rontottak rá tegnapelőtt Vecsésen. A családfő és felesége elmondása szerint cigány elkövetők támadták meg és rabolták ki őket.


Vérfoltok a vecsési szoba ajtaja mögött. A súlyosan megsérült áldozat felesége, Szabóné Papp Klára megúszta a rablótámadást (Fotó: Burger Zsolt)


Az emeleti hálószoba padlószőnyegén összetört tárgyak, a beszakított ajtó egy darabja és vérfoltok. Szabó Attilára, a vecsési Jobbik és a Magyar Gárda egyik vezéralakjára és családjára hétfőn hajnalban családi házukban támadtak rá. A támadók nem kímélték sem a kisebbik gyermeket, sem az idős nagymamát.

A hálószobában a franciaágy egyik oldalánál fekhely párnával, takaróval, itt aludt az ötéves gyermek, akinek végig kellett néznie, ahogy édesapja fejére perceken keresztül különböző fémtárgyakkal lesújtanak újra és újra. "A férjemet ketten ütötték-verték, nyolcvanhat éves nagymamáját pedig a hálóingénél fogva rángatták fel az emeletre. Nagyon nehezen jár, az elmúlt hét évben egyszer sem jött fel a lépcsőn. Féltek, hogy értesíti a rendőröket, ezért kellett, hogy szem előtt tartsák. Két ember pisztolyt fogott ránk, hogy semmit ne tudjunk tenni" – idézte fel a szörnyű eseményeket Szabóné Papp Klára. Ötéves kislányuk kérte az elkövetőket, hogy apját hagyják békén, mert nincsen pénzük. "Nagy-Magyarország, te rohadék?" – kérdezték indulatosan a családtól a lakás előterében található, történelmi Magyarországot ábrázoló térképre utalva. (Kuruc.info: Igen, tisztán látszik, hogy 0 politika, semmi megfélemlítési szándék, csak egy kis lóvé kellett a tezsvíreknek...) A nagyobbik, tizenöt éves lány a szobájában bújt el, barátoktól akart telefonon segítséget kérni, de szerencséjére, annyira félt, hogy nem mert tárcsázni, így őt nem vették észre.


A támadás helyszínén: Szabó Attila felesége a széttört ajtó darabjával (Fotó: Burger Zsolt)


A gyereket a szobájából az egyik támadó átvitte a szülők hálószobájába, majd lábát és kezét összekötözte. "Miután abbahagyták a férjem bántalmazását, pénzt követeltek, elővettem százezer forintot a szekrényből, és odaadtam nekik. Ezután azt mondták, tudják, hogy örököltünk, ők azt akarják. Mondtam, hogy nem tudom, miről beszélnek, a családban senki nem halt meg, aki értékeket hagyott volna ránk. Ekkor meglátták az arany nyakláncomat és a karkötőimet, ezeket leszaggatták rólam, és a pénztárcámban lévő ötvenezer forintot is odaadtam nekik" – mondta az édesanya. Az egyik ablakból a határba vezető útra mutat, arra a helyre, ahol a támadók autója parkolt. Mint mondja, szerencse, hogy a vecsési rendőrök a közelben járőröztek, feltűnt nekik a gyanús jármű. Lekérdezték az adatait, és kiderült, hogy lopott. Az egyik elkövető közben az autóért indult, amikor azonban észrevette a rendőröket, futásnak eredt. A férfit hamar utolérték, szorult helyzetében a vasúti töltés köveit dobálta az őt üldöző rendőrökre (Kuruc.info: hmmm... csak nem a híres cigány nemzeti sport, a kődobálás [a sokból egy példa és visszafelé mutató linkek ITT /r/35/32146/ ] egyik példáját láthatjuk itt is?), végül azonban bilincsbe került. Az elfogott M. Zsolt budapesti lakos. Bényi Mónika, a Pest Megyei Rendőr-Főkapitányság sajtóügyeletese a 38 éves gyanúsítottról elmondta, hogy korábban elítélték már lopás, rablás, fogolyszökés és emberölési kísérlet miatt. Három társát a Pest megyei rendőrség rablási alosztályának nyomozói keresik.

Szlahó Csaba, Vecsés polgármestere szerint kizárt, hogy helyiek támadtak Szabóékra, úgy véli, hogy a fővárosból jöhettek a támadók a településre, amely közelsége miatt egyre vonzóbb célpont a bűnözőknek. Elmondása szerint a vecsési rendőrök a polgárőrökkel közösen mindent megtesznek a település biztonságáért, azt azonban nem tagadta, hogy nagyobb rendőri jelenlétre lenne szükségük. „Az idén történt már a mostanihoz hasonló bűncselekmény Vecsésen, akkor egy üzletembert kötöztek meg, de neki nem esett bántódása, és pénzt sem tudtak tőle elvinni, viszont egy hatvankét éves asszony rablógyilkosság áldozata lett" - mondta a városvezető.

A Merényi Gusztáv Kórház baleseti sebészetén fekszik Szabó Attila. Hétfőn megműtötték, mert a fejére mért ütésektől a koponyacsontja benyomódott, ami egy agyi idegét irritálta. Ágyánál barátok, rokonok váltják egymást, telefonja is folyamatosan csörög. Igyekszik rávilágítani a történtek hátterére: „Szerintem ez a támadás alapvetően nem etnikai indíttatású volt, viszont a felelőtlen kisebbségi jogvédők és politikusok tevékenységének következménye, akik mesterségesen szítják a magyar-cigány ellentétet. A szomszédban egy cigány család lakik, semmi bajunk nincs egymással, mi dolgozunk, ők is próbálnak tisztességesen megélni." Szerinte ez így nem mehet tovább, a problémákat nem lehet a szőnyeg alá söpörni, azokról beszélni kell. Amíg a törvényeknek nincsen visszatartó erejük, addig a kis értékű lopásoktól egyenes út vezet az olyan fegyveres rabláshoz, aminek ő családja is áldozata lett - mondja.

„Magamat nem féltem, de a gyermekeimért aggódom, nem tudom, hogyan fogják feldolgozni, ami velük történt." Felesége szerint biztosan szükség lesz pszichológus segítségére, hogy gyermekei fel tudják dolgozni a szörnyűségeket. Szabó Attiláról nemzeti radikális gondolkodása mellett az is közismert, hogy szervező munkával és anyagilag is támogatja Vecsés kulturális életét. A közelmúltban avattak fel egy honfoglaló magyar vitézt ábrázoló szobrot, a polgármesteri hivatalnál adventi férfii keresztet állítottak, a Városi Nemzeti Szövetséggel egy kárpátaljai óvodát is rendszeresen segítenek. Szabó Attilát leghamarabb a hét végén engedik haza a kórházból, addig a Magyar Gárda tagjai felváltva vigyáznak a családjára.