Északkelet-Magyarországon nyílt titok, hogy arrafelé az országos gyakoriságot jóval meghaladó számban születnek beteg gyermekek. A legtöbb újszülött az úgynevezett középsúlyos értelmi fogyatékos kategóriába esik – értük kétszeres pénz jár az államtól. A bűnüldözés nem mutat föl eredményt.
Borsodban, Abaújban, Zemplénben, Szabolcsban az illetékes szolgálatok, hivatalok immár riasztó gyakorisággal szembesülnek azzal a ténnyel, hogy a kisbaba középsúlyos értelmi fogyatékos. A szülők persze nagyon sajnálkoznak, de pontosan tudják, hogy ilyenkor kétszeres összegű családi pótlék jár a gyermek után.

Elgondolkoztató, vajon miért éppen ezen a tájon születik feltűnően sok kisbaba „betegen”. A viszonyokat közelről ismerők állítják: nem az amúgy valóban elkeserítő mértékű nyomor az ok, legalábbis nem közvetlenül.

A mind hangosabban suttogott pletyka szerint a babák nagy többségéről gyanítható: nem született fogyatékosnak! Bizonyos körökben meghökkentően alapos tapasztalatokra tettek szert az újszülöttek oxigénhiányos állapotba juttatásában. A szakszerű kifejezés azt a sötét gyakorlatot takarja, hogy az újszülött fejére nejlonzacskót húznak – nem sokáig, éppen csak addig, hogy megfeleljen a dupla állami támogatásra jogosító betegségi szimptómáknak.

A szülőknek ugyanis nem céljuk, hogy gyermekük nagyon károsodjék, tehát például ne válhasson idővel szobatisztává, vagy ne adj’ isten meghaljon. A cél a dupla támogatás.

A másik elterjedt módszer, hogy a kismamák a saját hasukban igyekeznek ütést mérni a magzat koponyájára, ami „szerencsés esetben” szintén előidézi a fogyatékosságot.

A Gondola úgy értesült, hogy például a nőgyógyászatokon, szülészeteken is „tanítják” egymást azok a kismamák, akik ebbe a „szubkultúrába” tartoznak, illetve akiket a kétszeres pénz esélye vonz.

Bűnüldöző szervek hónapok óta tudnak a dolgokról, sőt a Gondola információi szerint nyomoznak is – az eredményről azonban hallgatnak.
(a közismerten “rászístáfásísztá” Gondola cikkének változtatás nélküli átvétele; eredeti cím: Nyomorékká teszik újszülöttek százait?)
Olvasó: Ismerőseim többször beszéltek már erről. Bogácson, ahol a környék legigénytelenebb cigányai él-ősköd-nek állítólag az a bevett gyakorlat, hogy bizonyos "pirulákat" szednek a vemhesség alatt, amiről tudják, hogy károsítja a születendő purdé szellemi potenciálját. A hírnek egyértelműen van valós alapja. Más forrásból is hallottam már, hogy a cigány nőstényállatok örülnek, ha szellemifogyatékos kölyköt fialnak a világra. (Kuruc.info: persze hogy örülnek, mert sokkal több pííízt kapnak utána, amiből aztán többet kocsmázhatnak... Ezért is “válnak el” – papíron [lásd EZT])
 
üdv. KG
2. Olvasó (jan. 23. 3.29):Tisztelt kuruc.info!

Szabolcs megyéből származom, gondolom, nem kell ecsetelni annak fertőzöttségét. Az én ismeretségi körömben is fel-felbukkan ez a téma, erről való beszélgetéseink között is szóba került a pirula és a hasonló "fortélyok". De pár hete egy jó barátom elmondta az igazi "trükköt", amit ezek az egyének alkalmaznak. A módszer sokkal egyszerűbb, prózaibb, és nem utolsó sorban biztosabb/biztonságosabb, mint ahogy azt gondolnánk, íme:

"Pirulák?? ...fenét, a cigánylányok egy közeli hozzátartozójukkal  csináltatják fel magukat" (legmegfelelőbb erre az apa ill. a fiú testvérek)

Így gyakorlatilag garantált a születendő gyermeknél a károsodás. Hiszen gondoljunk csak bele:
1. adna-e egy ilyen származású ember egy Forintot is bármilyen piruláért (mert feltételezem, hogy ezek a szerek pénzbe kerülnek)? Hiszen az alkoholon és játékgépen kívül másra nem igazán hajlandóak pénzt fordítani.

2. az ilyen hasra húsklopfolós, zacskót fejre húzós módokhoz már eléggé orvosi, de minimum alapos anatómiai ismeretek lennének szükségesek ahhoz, hogy az ember tudja mikor éri el pontosan a megfelelő hatást

3. az előző módszerek nyomait, feltételezem, könnyen ki lehet mutatni, észre lehet venni, tehát eléggé rizikósnak tűnnek, már ha egyáltalán van félnivalójuk bármiféle felelősségre vonásról...

Mindezeket összevetve érthető(?), hogy van egyszerűbb megoldás, a vérfertőzés formájában.
Nem mellékesen: egy genetikai vizsgálatot, annak ára miatt, nem szoktak csak úgy elvégezni, ill. jóhiszemű emberekben (kezelő orvosok, védőnők) nem is merül fel ennek szükségessége.

Édesapám - falusi, önkormányzati képviselőként -, gyakorlatilag sírva fakad, amikor látja a kifizetési adatokat, hogy egy-egy, főleg ilyen gyerekeket is nevelő családnak mennyi pénzt kell odaadni egy hónapban. 170-190 ezer Ft körüli összegek az általánosak, természetesen minden munka vagy adó (hahaha) nélkül. A "normál" családoknál sem sokkal kisebb ez az összeg. Szégyen, hogy ehhez képest édesapám nettó fizetése, 35 év(!) munkaviszony után nem éri el ezt a mértéket (ja és mellesleg még nem hajlandó elengedni az állam teljes jogú nyugdíjba, mert bár a szolgálati ideje meglesz, a megfelelő életkort még nem töltötte be, meg különben is inkább húzzák-halsztják ameddig csak lehet, lehetőleg addig, amíg az adófizető fel nem dobja a talpát).
Arra a kérdésre már nem szeretnék kitérni, hogy vajon a természetben van-e még egy olyan állatfaj, amely önszántából képes arra, hogy a sajátjával (értsd. családon belüli) szaporodjon?...

Üdvözlettel, A.A.

Egy kis melléklet egy humánetológiai jegyzetből:

"VÉRFERTŐZÉS

A beltenyészet növeli az öröklődő fogyatékosság felhalmozódását, nagyobb arányú és súlyosabb a fizikai ill. a szellemi károsodás. Ám ezek a kapcsolatok igen ritkák. Ez nem véletlen.
A vérfertőzés elkerülése elsőrendű parancs. Nem arról van tehát szó, hogy a vérfertőzéssel együtt járó ártalmak ismerete hozza létre a tilalmat. Az együtt nevelkedő gyerekekben egy "negatív imprinting" jelenik meg társuk irányába, amely később egy intenzív szexuális elhárítás formáját ölti. A vérfertőzés elkerülésének tanulása egy specifikus szűk irányba megy végbe, amely előnyös a genetikai reprodukcióra nézve."
Forrás

Ezek szerint nem minden élőlény van ezzel így...