Kommunikációs tréningre kívánja küldeni Bencze József országos rendőrfőkapitány a megyei főkapitányságok vezetőit, illetve a városi-kerületi kapitányokat is. Jelenleg azon dolgoznak, hogy az ORFK a válság miatti nehezebb gazdasági helyzetben hogyan tud forrást találni erre, tudta meg a Népszava.
A napilap keddi száma szerint korábban is rendszeresen tartottak ilyen tréningeket az ORFK vezetői, illetve a sajtóreferensek számára. A megyékben azonban központilag nem rendeltek el ilyen képzést, most felmérik, hol van szükség viszonylag gyorsan a beindítására. A Népszava úgy tudja, hogy ezeken a tréningeken szituációs gyakorlatokon sajátítják el azokat a kérdezési módszereket, amelyeket az újságírók, riporterek alkalmaznak.
Egy ilyen tréningen már részt vett rendőrtiszt a napilapnak úgy fogalmazott: elképzelhető, hogy Pásztor Albert, Miskolc rendőrkapitánya nem kerül hasonló helyzetbe (Kuruc.info: gy.k. nem “cigányozott” volna), ha korábban felkészítik a gyakran tudatosan provokatív és beugrató jellegű kérdezéstechnikára.
Kuruc.info: persze az eszébe se jut Benczének és díszes kompániájának, hogy a cigánybűnözés-ellhallgatás-tréningre kidobott pénzt esetleg sokkal jobban is fel lehetne használni. Például bűnüldözésre, járőrözésre, ez utóbbiak benzinpénzére.
Nagyon hasonló a helyzet ahhoz, amikor a cigányok kórházakban törnek-zúznak. Mi a következmény? Nem, nem az, hogy alkalmaznak egy szekrényméretű biztonsági őrt, nem. Az, hogy (szintén egy valag pénzből) elküldik az intézmény összes alkalmazottját egy minimum párnapos tolerancia-tréningre. Vagy ahogy a Diósgyőr-Vasgyári Szakképző Iskola a cigánypurgyékkal alig bíró tanárainak a liberális, megengedő oktatásról tartottak fejtágítót, szintén ahelyett, hogy mondjuk egy pedellust szerződtettek volna ugyanoda.