A Jobbik Magyarországért Mozgalom megdöbbenéssel értesült a vasárnap hajnali veszprémi gyilkosságról, amelynek áldozata Marian Cozma válogatott kézilabdázó volt. A világhálón keringő  információk szerint a bűnösök cigány származású személyek voltak. Elvárjuk a rendőrségtől az elkövetők mielőbbi letartóztatását és a nyomozás eredményeinek nyilvánosságra hozását!
Az utóbbi időszakban elszabaduló agresszív bűncselekmények azt bizonyítják, hogy a kormány a  közbiztonság területén is teljes csődöt mondott. A rendőrség képtelen az emberek biztonságának garantálására, képtelen a tettesek kézrekerítésére, a nyilvánosság elől elhallgatja a nyomozási eredményeket, és amennyiben nagy ritkán mégis sikerülne az elkövetők elfogása, a magyar igazságszolgáltatás évekig ül az egyértelmű ügyeken, hogy aztán felkavarva a társadalom nyugalmát, megfelelő szankciók nélkül küldje vissza az emberek közé a gyilkosokat. A kialakult helyzet a jelenlegi parlamenti pártok bűne, amelyek húsz éve tehetetlenek.
A Jobbik az Országgyűlésben elsőrendű feladatának tekinti majd a közbiztonság megteremtését. Az országban erős rendőrséget, vidéken csendőrséget kell felállítani. Az igazságszolgáltatásban a büntetési tételek szigorítására és az eljárások gyorsítására van szükség. A Jobbik véget vet a "welness" börtönök világának, ahol a szabadságvesztésüket töltők konditermekben és tévészobákban lógatják a lábukat két bűncselekmény elkövetése között. Amennyiben szükségessé válik, mindent meg fogunk tenni hazánkat a halálbüntetés visszaállításában megakadályozó jogi kötelezettségek eltörléséért.
Elég volt!
Vona Gábor, a Jobbik elnöke