Nem az utcán érte az első sérülés Marian Cozmát, az MKB Veszprém román kézilabdását már a pincében megsebezték. Az első szúrás hátulról, a csípője bal oldalán érte, ami megmagyarázza, hogy a hatalmas termetű játékos miért nem tudott védekezni a támadók ellen. A sérült sportember nem önszántából hagyta el a lokál alagsorát, későbbi gyilkosai löködték ki onnan. Cozmát a szűk óvárosi utcában aztán szíven szúrták.
 
A Prosport román portál megszerezte a veszprémi rendőrség tetthelyen készült felvételeit, amelyeken jól látszik, hogy a lépcsőt több helyen is vérfoltok borítják. Az Index.hu egy másik román honlapról átvett felvételén pedig az is látható, hogy nem Cozma hagyta el elsőként a pincehelyiséget, a két szerb játékost már előtte kényszerítik arra, hogy felmenjenek a lépcsőn. A kamera rögzített egy véres tenyérnyomot is a falon, amely vélhetően Marian Cozmától származik, aki a lépcsőn felfelé haladva elveszítette az egyensúlyát.

Mint ismeretes, a román sportoló vasárnapra virradó éjszaka vesztette életét, miután egy közel harminc tagból álló csoport rátámadt. A 26 esztendős játékos több helyen is megsérült, halálát az okozta, hogy egy éles tárggyal szíven szúrták. Az egész országot megrázó bűncselekmény során Ivan Pesic, a csapat szerb származású játékosa is súlyos sérüléseket szenvedett, egyik veséjét el kellett távolítani.

A feltételezett elkövetők közül eddig kettőt fogtak el, egyet köröznek. Veszprémben feszültséget okoz, hogy attól tartanak, a banda többi tagját, akik pszichikai bűnsegédek lehettek, a rendőrség futni hagyja.

Rácz Jenő, a Veszprém megyei kórház főigazgatója a legjobb hírekkel Zarko Sesumról szolgált. A sportembert fejbe rúgták, és emiatt arccsonttörést szenvedett, de a korábbi információkkal szemben látása nem sérült meg. A főigazgató szerint állapota annyit javult, hogy két hét múlva bekapcsolódhat az edzésekbe.

(hetivalasz.hu)
Kuruc.info: az egyik kulcsmondat: “Veszprémben feszültséget okoz, hogy attól tartanak, a banda többi tagját, akik pszichikai bűnsegédek lehettek, a rendőrség futni hagyja”. Vajon miért? Félnek a rendőrök? Mitől? A fajvédőktől? Esetleg a már ott is nagyon erős cigánymaffia bosszújától? Esetleg ez utóbbiak zsebében lennének, akárcsak a ráckevei (legújabb, kapcsolódó infók + videó ITT)?!

Ide tartozik még az is, mintha Sztojka direkt kapott volna két nap előnyt, majd még tegnap a veszprémi főrendőr a tévében "üzent"(?) valakinek (kinek?), hogy holnaptól (vagyis mától) lesz nemzetközi elfogatóparancs. Miért hagyták futni, amikor állítólag ismerték a rendszámokat, mindent? Miért csak két másikra adtak ki nemzetközi körözést? Iszonyúan bűzlik itt valami.

Derzsi Péter pedig összevissza hazudozik. Róla még azt érdemes tudni (forrás), hogy korábban Pest megyei életvédelmisként nyomozott a Szlávy Bulcsú- és a Clodó-ügyben is. Sokat tudhat egyes poltikusokról. Lehet, ezért nem nyomoz rendesen a cigányok után, hagyja futni a bűnsegédeket, késlekedik a nemzetközi elfogatóparanccsal stb.?
Egyáltalán: a rendőrség által csöpögtetett információk sok esetben köszönő viszonyban sincsenek a valósággal. Foglaljuk csak össze, hogy ha kizárólag a rendőrségi információkra kellene támaszkodnunk, mit tudnánk az esetről!

- 27 enyingi és Enying környéki kisportolt fiatalember 7db audival szórakozni ment Veszprémbe, a végeredmény ismeretes
- mindössze 3 embert keres a rendőrség, mivel kizárható, hogy a többinek bármi köze lenne az eseményekhez, így őket csak szemtanúként hallgatják ki
- a körözött személyek közül kettőt, akik ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, elfogtak másnap Ausztriában
- a 3. személynél (vasárnap és hétfőn még) "nem merült fel a külföldre szökés lehetősége"
- semmi jel nem utal arra hogy maffiaháttere lenne a dolognak
- Enyingen nincs semmiféle bűnbanda
- kedden a 3. személy ellen is nemzetközi elfogatóparancs lépett érvénybe + 1 milliós nyomravezetői díj
Milyen érdekes párhuzamok:

Kiskunlacházán nem tűznek ki nyomravezetői jutalmat, azt mondják nyomon vannak, majd eltelik 3 hónap és semmi. Illetve valami mégis van: a rendőrökön kívül mindenki a Sztojka-családról beszél.

Veszprémben azonnal kiadják a körözést, el is fognak két elkövetőt, akik milyen furcsa, nem tagjai az Enying-környéki Sztojka-családnak. A 27 cseppet sem bűnsegédet semmivel nem gyanusítják, lehet, hogy túl sok családtag van közöttük? A begyanúsított Sztojkát pedig két nappal később kezdik körözgetni és mily furcsa, nem találják...
Apropó! Kklacháza, Száva, aki exponálta magát Kiskunlacházán, mint politikai védelmet biztosító keresztapa. Most a veszprémi eset után nyilatkozott Száva? A miskolci botrány után esetleg? A tanárverésnél? Korábban lehetett hallani a hangját? A válasz közismert: nem. Kiskunlacházán meg Ráckevén ott tanyázott hetekig, rajta kívül egy főcigány se szólat meg abban az ügyben, és csak ő adott riportot mindenkinek. Mintha személyes ügye lett volna. Igazunk lett volna, amikor azt feszegettük, hogy a lacházi gyilkosságot igenis emberrablók követték el, ami igen komolyan kapcsolódik/hat Szává(ék)hoz? (Ne feledjük, a Száva-klán fő profilja az emberrablás és lányfuttatás.)
Piszkos ügyek ezek! Ahogy a 27 társtettes nem bűnsegédként való kezelése is az. Egyáltalán nem kizárható, hogy a cigánymaffia és a helyi (esetleg országos?) rendőrség közti alku eredménye mindez. A Családnak (a maffiának) szüksége van a többiekre (a jelen lévő maffiózókra) , lányokat nem lehet futtatni nélkülük, meg ki szedné be a zsét, ha lekapcsolnák őket…