– Megvédjük őket, kiállunk a becsületes cigányok mellett – ezt mondta csütörtök délutáni találkozóján Kállai Csaba országos fővajda és vendéglátója Rafael János, a cigányság Fejér megyei vezetője.

– Kíváncsi voltam, mennyire bántják Enyingen a romákat, ráadásul rengeteg telefont kapok azzal kapcsolatban, hogy miért nem állok ki mellettük – ezzel indokolta mai enyingi látogatását Kállai Csaba, aki hangsúlyozta: a veszprémi gyilkosság ügyébe a vajdák nem akarnak beleszólni. (Kuruc.info: mossuk kezeinket, mi? Ahogy Olaszliszka kapcsán is. Nem ám, hogy kiálljatok földijeitek elé, és megálljt parancsoljatok ennek a rémálomnak, a gádzsók további, jövőbeli gyilkolászásának, megkéselésének, nem. Jól tudjátok, hogy akkor a “törvénytisztelő” fajtátok azonnal fel is koncolna.)

– Aki bűnt követett el, a törvény szerint kapja meg büntetését – mondta Kállai Csaba. – Mi romák is elítéljük azt, ami Veszprémben történt, de ettől még nem lehet bűnösnek kikiáltani a Magyarországon élő több százezer cigány embert – hangoztatta a fővajda. – Hétszáz éve itt él a cigányság Magyarországon. Ez idő alatt együtt tettük széppé az országot, de együtt is tehetjük tönkre – fogalmazott Kállai Csaba és hozzátette: ha így haladunk tönkre is tesszük az országot.
 
Kuruc.info: ti? Széppé? Az országot? Mi abban bármi szép, amit az átlagcigány csinál? Esetleg a szeméthegyeket, a járványokat, az őskori állapotokat, a tönkretett infrastruktúrát (vasutat – gondoljunk pl. Monorierdőre –, távközlő hálózatot – lásd pl. Kispest és társai [hivatkozások INNEN] stb.) tartjátok szépnek? Vagy éppenséggel a kiontott vért, a legyilkolt gádzsók hegyeit?

Ti a magyar kultúrához gyakorlatilag semmit nem tettetek hozzá. Hitvilágotok elképesztően primitív és ostoba babonákból áll (pl. nem szabad a nőknek az uruk feletti emeleten tartózkodni – mekkora ostobaság ez már!). Zenétek? Tőlünk loptátok. Hidd el, ha nem lennétek, a 100 tagú cigányzenekar (amelynek tagjait, megjegyzem, jópárszor kapták lopáson külföldön) helyett lenne valami hasonló, magyarokból álló csoport. Zenészcigányaitok semmi olyan extrát nem tudnak, amit egy jóképességű, pl. a Zeneművészetire járó ember ne rázna ki a kisujjából. Akkor meg mire vagytok olyan büszkék?

Vegyétek már észre, hogy rátok se itt, se máshol, a világ egyetlen nyomorult országában nincs szükség. Nem véletlen, hogy kivétel nélkül minden egyes országban gyűlölnek benneteket. Még az abszolút nyugis, nem forrófejű finneknél is képesek voltatok olyan szinten kihúzni a gyufát, hogy a 95%-uk a pokolba kíván benneteket. Pedig náluk csak ötvenedannyian vagytok…


A fővajda nem érti azokat a megnyilvánulásokat, amelyek arra szólítanak fel, hogy a cigányságnak el kellene hagynia az országot. Ezt a romák nem fogják megtenni, hiszen az őseik magyar földben nyugszanak, és nem fogják őket itthagyni. (Kuruc.info: ha csak ez a gond, akkor hantoljátok ki, aztán nyomás, vigyétek magatokkal őket.)

– Ha kell az életünk árán is itt maradunk! – jelentette ki Kállai Csaba, akinek szájából súlyosabb szavak is elhangzottak: – Ha meg kell halnia a cigányoknak azért, mert egy ember (Kuruc.info: nem egy ember. Egy embercsoport. Amelynek a 100%-a helyeselte a gyilkosságot. Ellenvélemény nem volt. Akárcsak Olaszliszkán – ott a jelenlevő, lincselő vagy az “akciót” néző kb. 50 cigányból egy sem próbált valamit tenni, leállítani a barbarizmust. Ebből milyen következtetést vonjunk le? Igen, ezekből az esetekből nem lehet nem általánosítani!) elkövetett egy gyilkosságot, akkor itt vagyok, elsőként engem öljenek meg – szögezte le, és elmondta, hogy enyingi látogatása kapcsán is kapott fenyegetést: ha eljön a Fejér megyei kisvárosba, nem biztos, hogy haza is fog érni, mert útközben megölik. – Nincs mitől féljek, a feladatom pedig az, hogy a becsületes (Kuruc.info: ez valami vicc?) népemért kiálljak – szögezte le a fővajda kollégájával, Rafael Jánossal egyetértésben.
 
Kállai arról is beszélt: sokan örülnek annak, hogy a vajdaság újjáéled, csak azt nem érti, hogy a roma politikusok miért nincsenek ezek között. Mint mondta: a miniszterelnöknek és az országos rendőrfőkapitánynak is elküldött egy programot a vajdaság intézményéről.

A két vajda a csütörtöki találkozón több ízben beszélt arról, hogy nem értik: miért kellett a 300 fős szerb félkatonai társaság Magyarországra indulásával rémisztgetni a cigányságot. Az enyingiek ugyanis kifejezetten emiatt az álhír miatt rettegtek. Közben elhangzott olyan vélemény is Enyingen, miszerint a sajtó túlkapásának ítélt rémhír komoly következményekkel járhatott volna: Nevezetesen, hogy a rémhír hallatán az enyingi romák több száz fős csoportba szerveződnek, s ha valaki rábök egy ismeretlenre, azt állítva, hogy az illető szerb, akkor valóban elszabadult volna a pokol. (Kuruc.info: nocsak, mégsem vagytok annyira elesettek?! Hiszen – hivatalosan, a polgármesteretektől, ill. a fejér megyei főrendőrtől – úgy tudtuk , hogy Enyingen nincsenek bűnöző romák. Ezek szerint mégis vannak Enyingen legalább kétszázan olyanok, akik szívesen lincselnek?!)

(Sonline)