Rendőrökre támadt egy roma család a siófoki Tesco áruház parkolójában. A Sonline.hu információi szerint a járőrpáros azért akarta igazoltatni a család egyik tagját, mert autójával szabálytalanul a mozgáskorlátozottak részére fenntartott parkolóhelyre állt.

Ezen az intézkedésen azonban annyira feldühödtek, hogy a hat roma személy – négy felnőtt és két gyermek – azonnal nekitámadt a rendőröknek. Ütötték, rugdosták, karmolták őket, a csetepatéba a két gyermek is bekapcsolódott. Szemtanúk elmondása szerint több, az áruházba tartó vásárló sietett a rendőrök segítségére.

Az egyenruhások nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A Kaposvári Nyomozó Ügyészség indítványozta a társaság három tagjának előzetes letartóztatását.

Az ügyészségtől kapott információink szerint az elmúlt évben megnőtt a hivatalos személyek elleni erőszak száma. Míg 2007-ben „csak” huszonkettő ilyen esetet jelentettek, addig 2008-ban harminchármat. 2004-ben huszonegy, 2005-ben 25, 2006-ban pedig huszonegy alkalommal ért támadás hivatalos személyt.
Sonline - szó szerinti átvétel, azaz a delikvensek származását is ők írták meg. Talán mondanunk sem kell, hogy a fajvédő(bb) médiumok diszkréten kicenzúrázták belőle ezen utalásokat – érdemes elolvasni a hír ballib HVG-beli verzióját. Hát nem eltűnt belőle a romákra való utalás?!
Kuruc.info: tudják a cigányok, bármit büntetlenül megtehetnek. És azok közül csak a legenyhébb az, hogy az ereje teljében (verekedni azt tudnak) levő família szabálytalanul, pofátlanul beáll a mozgáskorlátozottak részére fenntartott parkolóhelyre…

Talán mondanunk sem kell, hogy egy normális országban már mindannyiuk hűvösön lenne, és simán befigyelne a legalább 10 év. Az elrettentés végett…