Rakamaz - Ellopták egy rakamazi gyümölcsös 300 méteres drótkerítését, valamint kivágtak és eltulajdonítottak 250 meggyfát.

Az ismeretlen elkövetők kb. 400.000 Ft kárt okoztak.

A tulajdonos januárban vette észre, hogy eltűnt a 300 méteres drótkerítése, majd hetente néhány meggyfát vágtak ki a tolvajok. Valószínűleg tűzifának kellett. Március végére már közel egy hektáron tűnt el a gyümölcsöse. Összesen 250 fát vágtak ki, amivel 400 ezer forintos kárt okoztak. A tulajdonos csak csütörtökön tett feljelentést. A rendőrök ismeretlen tettes ellen lopás miatt indítottak eljárást.
(SZON)
Kuruc.info: érdektelen kishír – gondolná az ember. Attól eltekintve, hogy szépen bemutatja, mennyire képesek értelmesen gondolkodni segílyeseink, mennyire értelem nélkül lerombolnak, elpusztítanak mindent (miért kellett pont a gyümölcsöt termő meggyfákat kivágni, miért nem a kevésbé hasznos fajtákkal csinálták ugyanazt), nem sok érdekes van benne. Talán – vagy éppen ezért? – hozta le mindezt az RTL Klub az esti híradójában (ITT, 11:25-től van Szabó, majd rögtön utána ez az anyag), közvetlenül a Szabó Mátéval kapcsolatos híradás után.

A médiának mintha már némi (akasztófa)humorérzéke is lenne a cigányos hírek tekintetében. Nyafiznak egy sort Szabó Mátén (ez, ez, ez, ez kérrem felháborittttó, rászízmus, apartman vagy mi, stb...); rögtön utána meg az, hogy valahol ellopták egy gyümölcsös kerítését, a fákat meg kivágták tüzelőnek. Szóval egy echte cigánybűnözéses (amit a fertőzött helyszín – Rakamaz – csak tovább erősít), ugyanakkor jelentéktelen hír. Ez a hírsorrend is amolyan sorok közötti információ volt az értő szem és fül számra. Ez már afféle partizánkodás lehet a hírszerkesztők részéről. Semmi nyílt konfrontáció, de azért jelzik, hogy azért "mi sem most jöttünk le a falvédőről".
Kuruc.info - A.S.